eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŁowiczDostawy przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-09-08

Łowicz: Dostawy przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu
Numer ogłoszenia: 280188 - 2011; data zamieszczenia: 08.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 240942 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łowiczu, ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8309740, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego przetworów owocowo - warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty w następującym asortymencie i ilościach: Grupa I - przetwory warzywne 1. leczo pieczarkowe op. jednostkowe 2-15 kg PN-A-75032/A1:1996, 2 500 kg 2. szczaw konserwowy op. jednostkowe 1-5 kg PN-A-77807:1997, 650 kg 3. przecier ogórkowy op. jednostkowe 1-5 kg PN-A-77701:1997, 650 kg 4. konc. Pomidorowy 30% op. jednostkowe 1-5 kg PN-75/A-77601, 2 700 kg Grupa II - zupy i buliony 1. bulion drobiowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg 2. zupa bieszczadzka op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 3. zupa biały barszcz op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 4. zupa grzybowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 5. zupa kalafiorowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 6. zupa ogonowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 7. zupa pieczarkowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 8. zupa selerowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 9. zupa żurek op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 10. zupa cebulowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 11. zupa szparagowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 12. zupa porowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 13. bulion wołowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg Grupa III - przyprawy, herbata, sól 1. pieprz naturalny mielony op. jednostkowe 1 - 4kg PN-A-86952:1997/Az1:2002, 60 kg 2. pieprz ziołowy mielony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86952:1997/Az1:2002, 60 kg 3. papryka ostra mielona op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86955:1997/Az1:2002, 60 kg 4. liść laurowy op. jednostkowe 1 - 4kg, BN-67/8132-10, 40 kg 5. majeranek op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86958, 40 kg 6. koper suszony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-72/A-77603, 60 kg 7. przyprawa uniw. typu JARZYNKA lub równoważne op. jed. 1 - 4kg, PN-A-79008, 450 kg 8. przyprawa do bigosu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 80 kg 9. przyprawa do drobiu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 80 kg 10. przyprawa do gulaszu op. jednostkowe 1 - 4 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 120 kg 11. przyprawa do zup w płynie op. jednostkowe 1 - 5kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, 780 kg 12. ocet op. jednostkowe 0,5 - 1 l, PN-A-79733:1996/Az1:1999, 500 l 13. musztarda op. jednostkowe 5 kg, PN-A-86964:2002, 3 200 kg 14. sól op. jednostkowe 25 kg, PN-C-84081-2:1998, 1 400 kg 15. herbata granulowana op. jednostkowe 25 kg, PN-ISO 3720, 550 kg Grupa IV - przetwory owocowe, soja 1. mus jabłkowy z cukrem op. jednostkowe 1 - 10 kg, PN-A-77608:1997, 500 kg 2. kostka sojowa op. jednostkowe 10 - 15 kg, PN-ISO 5506:2002 500 kg Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia - faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy. 3.3 Zasady i warunki realizacji zamówienia publicznego, warunki płatności oraz warunki odbioru zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ. W trakcie trwania umowy mogą ulec zmianie następujące postanowienia umowne: W przypadku zmiany stawki podatku VAT na artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia, ceny poszczególnych artykułów ulegną zmianie zgodnie ze zmianą stawki podatku W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu lutym 2012r. Zmiana cen artykułów może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego (komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim). Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury. W ramach zamówienia dostawy będą realizowane partiami, co najmniej jeden raz w miesiącu. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego, ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, najpóźniej do godziny 10.00 w dniu dostawy. Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę w ciągu 3 dni od dnia złożenia zamówienia przez zamawiającego, własnym transportem, przystosowanym do przewozu artykułów, które są przedmiotem zawartej umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość i termin kolejnej dostawy telefonicznie lub faksem.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.20.00 - Przetworzone owoce i orzechy .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawy przetworów warzywnych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej FRYKAS sp. z o.o., ul. Reymonta 4, 64-000 Kościan, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 37275,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 23427,50

  • Oferta z najniższą ceną: 23427,50 / Oferta z najwyższą ceną: 29277,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dostawy zup i bulionów

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FHU JOGUŚ, ul. Jana Pawła II 63, 98-200 Sieradz, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26290,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17970,00

  • Oferta z najniższą ceną: 17970,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22440,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Dostawy przypraw, herbaty, soli

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPH POLARIS M. Gruszczyńska, ul. Żołnierska 20a, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23809,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18540,80

  • Oferta z najniższą ceną: 18540,80 / Oferta z najwyższą ceną: 23214,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Dostawy przetworów owocowych, soi

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FHU JOGUŚ, ul. Jana Pawła II 63, 98-200 Sieradz, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4445,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4310,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7100,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.