eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WartaDożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-27

Warta: Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r
Numer ogłoszenia: 281131 - 2013; data zamieszczenia: 27.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 249419 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Warcie, Rynek im. Wł. St. Reymonta 1, 98-290 Warta, woj. łódzkie, tel. 0-43 829 40 29, faks 0-43 829 40 29.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka gminna..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1 Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r. 2 Opis przedmiotu zamówienia: Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w szkołach. 3 Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków. 4 Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2014r do 31.12.2014r, z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). 5 Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 130 dzieci (liczba ta w trakcie roku 2013 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). 6 Dzienna ilość posiłków to 130 szt, w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Jakubicach - 18 porcji; Szkoła Podstawowa w Raczkowie 12 porcji; Szkoła Podstawowa w Cielcach 17 porcje; Szkoła Podstawowa w Ustkowie 18 porcji; Szkoła Podstawowa Jeziorsku 8 porcji; Szkoła Podstawowa we Włyniu 10 porcji; Publiczne Gimnazjum w Warcie 37 porcji; Szkoła Specjalna w Warcie 10 porcji; Łącznie 130 porcji. 7 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. 8 Posiłki mogą być wydawane w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. 9 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno- sanitarnych. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006r Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 10 Posiłki muszą być dostarczone do szkół najpóźniej przed rozpoczęciem długiej prze-rwy lekcyjnej i wydany podczas przerwy. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 11 Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 12 Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. 13 Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 14 Brudne naczynia i sztućce wykonawca uprzątnie natychmiast po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezie ze szkoły. 15 Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. 16 Każdy posiłek będzie składał się z jednego dania tzn. zupa z wkładką mięsną lub z tzw. drugiego dania. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym trzy razy w tygodniu ( poniedziałek, środa, piątek). Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 500 ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso - 100 g , surówka - 100 g oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200g. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. 17 Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 18 Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres jednego tygodnia i dostarczany Dyrektorom szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 19 Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków obciążają Dyrektorów szkół i z nimi należy uzgadniać wszystkie z tym związane szczegóły. 20 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 21 Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid wykonawca zobowiązany jest do przechowywania przez 48 godzin po 150g każdej części składowej potraw. Po upływie te-go czasu próbki posiłków mogą być zniszczone. 22 Jednorazowa cena posiłku brutto powinna zawierać koszt posiłku, jego sporządzenia, opakowania oraz dostarczenia do szkoły i wydania uczniom. 23 Do oferty Wykonawca ma załączyć przykładowy, miesięczny jadłospis.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EUROPA Elżbieta Łabuz, ul. Laskowa 18/20, 98-220 Zduńska Wola, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 138000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 96072,60

  • Oferta z najniższą ceną: 96072,60 / Oferta z najwyższą ceną: 113360,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.