eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Biała PodlaskaPrzedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie oraz gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-23

Biała Podlaska: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie oraz gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500 g netto w ilości 25.576 szt., przeznaczonych na posiłki profilaktyczne
Numer ogłoszenia: 282003 - 2008; data zamieszczenia: 23.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Izba Celna w Białej Podlaskiej , ul. Północna 19, 21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie, tel. 083 3443223, 3449853, fax. 083 3443397.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialapodlaska.uc.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie oraz gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500 g netto w ilości 25.576 szt., przeznaczonych na posiłki profilaktyczne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z podziałem na zadania: Zadanie nr 1 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne, w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie. Herbata ma spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. Herbata ma posiadać aktualne badania żywności zezwalające na dopuszczenie do obrotu. Termin do spożycia minimum do dnia 31.12.2009 roku. Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP) 2) Herbatę należy dostarczyć na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego przy ul. Północnej 19 w Białej Podlaskiej. Zadanie nr 2 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500 g netto w ilości 25.576 szt. 2) Łączna ilość posiłków obejmuje podział na następujący asortyment: - fasola z kiełbasą po bretońsku - 6.394 szt. - gołąbki w sosie pomidorowym - 6.394 szt. - klopsy w jarzynach - 6.394 szt. - pulpety w sosie pomidorowym - 6.394 szt. 3) Posiłki profilaktyczne należy dostarczyć do następujących jednostek organizacyjnych Izby Celnej w Białej Podlaskiej: Lp. Miejsce dostawy Ilość sztuk 1. Graniczny Referat Zwalczania Przestępczości w Koroszczynie (Terminal Samochodowy w Koroszczynie, 21-550 Terespol) 450 2. Oddział Celny Drogowy w Terespolu (Drogowe Przejście Graniczne w Terespolu, 21-550 Terespol) 2.376 3. Referat Grupa Mobilna w białej Podlaskiej (Drogowe Przejście Graniczne w Terespolu, 21-550 Terespol) 1.600 3. Oddział Celny w Sławatyczach (Drogowe Przejście Graniczne w Sławatyczach, 21-515 Sławatycze) 650 4. Oddział Celny Drogowy w Dorohusku (Drogowe Przejście Graniczne w Dorohusku, 22-175 Dorohusk) 7.560 5. Referat Grupa Mobilna w Dorohusku (Drogowe Przejście Graniczne w Dorohusku, 22-175 Dorohusk) 1.460 6. Oddział Celny w Zosinie (Drogowe Przejście Graniczne w Zosinie, 22-523 Horodło) 1.950 7. Oddział Celny w Hrebennem (Drogowe Przejście Graniczne w Hrebennem, 22-680 Lubycza Królewska) 8.400 8. Referat Grupa Mobilna w Hrebennem (Drogowe Przejście Graniczne w Hrebennem, 22-680 Lubycza Królewska) 770 9. Referat Kontroli Legalności Pobytu i Zatrudnienia Cudzoziemców w Lublinie (Urząd Celny w Lublinie ul. Energetyków 20, Lublin) 360 Razem: 25.576 4) Do każdego miejsca wskazanego w punkcie 3, należy dostarczyć po ok. 25 % każdego z rodzajów posiłków. 5) Termin przydatności do spożycia posiłków musi wynosić minimum do dnia 31 grudnia 2009 r. z tym, że data produkcji nie może być wcześniejsza niż 6 miesięcy od daty dostarczenia przedmiotu zamówienia do wskazanych miejsc. 6) Zgodnie z § 2 ust 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie posiłków profilaktycznych i napojów Dz. U. z 1996 r. Nr 60, poz. 279, Posiłki powinny zawierać około 50-55 % węglowodanów, 30-35 % tłuszczów, 15 % białek oraz posiadać wartość kaloryczną około 1000 kcal. 7) Etykieta umieszczona na opakowaniu winna zawierać nazwę produktu, skład surowcowy, datę produkcji, okres przydatności do spożycia. 8) Wymaga się aby posiłki profilaktyczne były wyprodukowane pod kontrolą Systemu Zapewnienia Kontroli i Jakości HACCP (Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli przy produkcji żywności)..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00 - Posiłki gotowe 31.31.00.0 - Rośliny wykorzystywane do produkcji napojów .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 30.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: wykonawcy nie wnoszą wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655) i spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy: 1) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Produkcja posiłków musi być objęta Systemem Zapewnienia Kontroli i Jakości HACCP (Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli przy produkcji żywności). 3. Ocena spełnienia warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana wg formuły spełnia-nie spełnia. 4. Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający żąda załączenia przez wykonawcę do składanej oferty, następujących oświadczeń i dokumentów: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert), 2. oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 ustawy, na załączniku nr 2 do specyfikacji. 3. dokument świadczący o objęciu produkcji oferenta posiłków Systemem Zapewnienia Kontroli i Jakości HACCP (Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli przy produkcji żywności) - dla zadania nr 2 4. jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej załącza dokumenty z uwzględnieniem § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2006 r. Nr 87, poz. 605)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bialapodlaska.uc.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Izba Celna w Białej Podlaskiej ul. Połnocna 19 21-500 Biała Podlaska, pokój nr 1.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.10.2008 godzina 11:00, miejsce: Izba Celna w Białej Podlaskiej ul. Połnocna 19 21-500 Biała Podlaska, pokój nr 1.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne, w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego herbaty liściastej przeznaczonej na napoje profilaktyczne, w ilości 1.417 opakowań po 100 gram każde opakowanie. Herbata ma spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. Herbata ma posiadać aktualne badania żywności zezwalające na dopuszczenie do obrotu. Termin do spożycia minimum do dnia 31.12.2009 roku. Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP) 2) Herbatę należy dostarczyć na koszt wykonawcy do magazynu zamawiającego przy ul. Północnej 19 w Białej Podlaskiej..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.13.10.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500 g netto w ilości 25.576 szt..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 1) Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą do miejsc wskazanych przez zamawiającego gotowych posiłków w słoikach, o wadze minimum 500 g netto w ilości 25.576 szt. 2) Łączna ilość posiłków obejmuje podział na następujący asortyment: - fasola z kiełbasą po bretońsku - 6.394 szt. - gołąbki w sosie pomidorowym - 6.394 szt. - klopsy w jarzynach - 6.394 szt. - pulpety w sosie pomidorowym - 6.394 szt. 3) Posiłki profilaktyczne należy dostarczyć do następujących jednostek organizacyjnych Izby Celnej w Białej Podlaskiej: Lp. Miejsce dostawy Ilość sztuk 1. Graniczny Referat Zwalczania Przestępczości w Koroszczynie (Terminal Samochodowy w Koroszczynie, 21-550 Terespol) 450 2. Oddział Celny Drogowy w Terespolu (Drogowe Przejście Graniczne w Terespolu, 21-550 Terespol) 2.376 3. Referat Grupa Mobilna w białej Podlaskiej (Drogowe Przejście Graniczne w Terespolu, 21-550 Terespol) 1.600 3. Oddział Celny w Sławatyczach (Drogowe Przejście Graniczne w Sławatyczach, 21-515 Sławatycze) 650 4. Oddział Celny Drogowy w Dorohusku (Drogowe Przejście Graniczne w Dorohusku, 22-175 Dorohusk) 7.560 5. Referat Grupa Mobilna w Dorohusku (Drogowe Przejście Graniczne w Dorohusku, 22-175 Dorohusk) 1.460 6. Oddział Celny w Zosinie (Drogowe Przejście Graniczne w Zosinie, 22-523 Horodło) 1.950 7. Oddział Celny w Hrebennem (Drogowe Przejście Graniczne w Hrebennem, 22-680 Lubycza Królewska) 8.400 8. Referat Grupa Mobilna w Hrebennem (Drogowe Przejście Graniczne w Hrebennem, 22-680 Lubycza Królewska) 770 9. Referat Kontroli Legalności Pobytu i Zatrudnienia Cudzoziemców w Lublinie (Urząd Celny w Lublinie ul. Energetyków 20, Lublin) 360 Razem: 25.576 4) Do każdego miejsca wskazanego w punkcie 3, należy dostarczyć po ok. 25 % każdego z rodzajów posiłków. 5) Termin przydatności do spożycia posiłków musi wynosić minimum do dnia 31 grudnia 2009 r. z tym, że data produkcji nie może być wcześniejsza niż 6 miesięcy od daty dostarczenia przedmiotu zamówienia do wskazanych miejsc. 6) Zgodnie z § 2 ust 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie posiłków profilaktycznych i napojów Dz. U. z 1996 r. Nr 60, poz. 279, Posiłki powinny zawierać około 50-55 % węglowodanów, 30-35 % tłuszczów, 15 % białek oraz posiadać wartość kaloryczną około 1000 kcal. 7) Etykieta umieszczona na opakowaniu winna zawierać nazwę produktu, skład surowcowy, datę produkcji, okres przydatności do spożycia. 8) Wymaga się aby posiłki profilaktyczne były wyprodukowane pod kontrolą Systemu Zapewnienia Kontroli i Jakości HACCP (Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli przy produkcji żywności)..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.