eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RusiecDostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-02

Rusiec: Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec
Numer ogłoszenia: 282956 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej , Wola Wiązowa 42, 97-438 Rusiec, woj. łódzkie, tel. 0-43 6766987, 6766021, faks 0-43 6766987.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zspwolawiazowa.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: W skład niniejszego podmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: Część 1 - CPV 15300000-1 WARZYWA, OWOCE I PODOBNE PRODUKTY 1 ananas w puszce - puszka - 565 g - 20 szt 2 banany - kg - 300 kg 3 buraczki czerwone świeże - kg - 240 kg 4 buraczki czerwone - sł. 0,9 l - 20 szt. 5 brzoskwinie - kg - 80 kg 6 cebula - kg - 120 kg 7 chrzan tarty - sł. 170 g - 40 szt. 8 czosnek - główka - 10 szt. 9 brokuły - szt. - 10 szt. 10 brukselka - kg - 10 kg 11 brzoskwinie w puszce - puszka 850 g - 10 szt. 12 dżem Łowicz - sł. 280 g - 100 szt. 13 dżem Łowicz - sł. 330 g - 150 szt. 14 fasola drobna - pacz. 400 g - 60 szt. 15 fasola Jaś lub równoważna - pacz. 400 g - 140 szt. 16 śliwki - kg - 10 kg 17 groch łuskany, połówki - pacz. 400 g - 50 szt. 18 groszek konserwowy - puszka 240 g - 50 szt. 19 gruszki Klapsy - kg - 10 kg 20 grejpfrut zielony - kg - 10 kg 21 jabłka, słodkie - kg - 550 kg 22 kalafior - szt. - 50 szt. 23 kapusta - kg - 450 kg 24 kapusta czerwona - kg - 170 kg 25 kapusta czerwona - sł. 0,9 l - 62 szt. 26 kapusta kiszona - wiadra 5kg - 40szt 27 kapusta kiszona - paczka 1 kg - 120 szt. 28 kapusta pekińska - kg - 170 kg 29 sok COSTA lub CAPRIO - karton 2 l - 1240 szt. 30 ketchup Tortex łagodny - szt. 500 g - 80 szt. 31 koncentrat pomidorowy Pudliszki 30% lub równoważny - sł. 200 g - 390 szt. 32 kukurydza konserwowa - puszka 400 g - 60 szt. 33 truskawki - kg - 50 kg 34 kiwi - szt. - 160 szt. 35 koper świeży - pęczek - 20 szt. 36 majeranek - pacz. 30 g - 60 szt. 37 marchew świeża - kg - 1000 kg 38 mandarynki - kg - 145 kg 39 ogórek świeży - kg - 110 kg 40 ogórki kiszone - sł. 0,9 l - 50 szt. 41 ogórki kiszone - wiadra 3 kg - 40 szt. 42 papryka czerwona - kg - 5 kg 43 papryka mielona słodka - pacz. 20 g - 70 szt. 44 pieczarki - skrzynka 4 kg - 25 szt. 45 pieczarki - kg - 30 kg 46 pietruszka natka - pęczek - 20 szt. 47 pietruszka korzeń - kg - 220 kg 48 pomarańcze - kg - 160 kg 49 pomidory - kg - 160 kg 50 por - szt. - 180 szt. 51 rodzynki - paczka 100 g - 10 szt. 52 rzodkiewka - pęczek - 50 szt. 53 sałata - szt. - 80 szt. 54 sałatka warzywna - sł. 0,9 l - 36 szt. 55 seler korzeń - kg - 250 kg 56 szczaw - sł. 350 g - 40 szt. 57 warzywa mrożona - paczka 400 g - 50 szt. 58 winogron - kg - 30 kg 59 ziemniaki - kg - 7000 kg Część 2 - CPV 15500000 -3 PRODUKTY MLECZARSKIE 60 mleko 2% - l - 1 l - 2850 l 61 jogurt owocowy Serduszko - szt.150 g - 1000 szt. 62 maślanka karton - 1 l - 60 l 63 twaróg półtłusty - kg - 130 kg 64 serek homogenizowany - szt. 150 g - 80 szt. 65 serek topiony - szt. 100 g - 100 szt. 66 serek topiony - szt. 200 g - 70 szt. 67 ser biały Mój ulubiony - opak. 1 kg - 60 szt. 68 ser żółty Gouda - kg - 30 kg 69 śmietana 18% - szt. 400 g - 450 szt. 70 śmietana 30% - szt. 400 g - 160 szt. 71 śmietana 36% - karton 500 g - 20 szt. Część 3 - CPV 15400000-2 OLEJ I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE 72 margaryna Mleczna lub równoważ. - kostka 250 g - 360 szt. 73 olej Kujawski - szt. 1 l - 390 szt. 74 tłuszcze do smarowania kanapek Śniadaniowa - szt. 500 g - 660 szt. Część 4 - CPV 15600000-4 PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PROD. SKROBIOWYCH 75 mąka Szadkowska - kg - 800 kg 76 mączka ziemniaczana - kg - 110 kg 77 kasza manna - kg - 30 kg 78 kasza jęczmienna-średnia - kg - 130 kg 79 płatki owsiane - opak. 400 g - 20 szt. 80 płatki ryżowe - opak. 400 g - 30 szt. 81 ryż błyskawiczny - kg - 110 kg 82 ryż w torebkach - opak. 400 g - 40 szt. 83 płatki kukurydziane Corn Flakes - opak. 250g - 30szt. Część 5 - CPV 15200000 -0 RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE 84 filety z miruny do smażenia - kg - 220 kg 85 ryba w oleju Neptun - puszka 175 g - 40 szt. 86 ryba wędzona makrela - kg - 15 kg Część 6 - CPV 15900000-7 NAPOJE 87 herbata Saga - paczka 90 g - 280 szt. 88 napój herbaciany, granulowany Ekoland - paczka 300 g - 40 szt. 89 syrop Herbapol - butelka 430 ml - 40 szt. 90 woda niegazowana ŻYWIEC - butelka 1,5 l - 50 szt. Część 7 - CPV 15810000-9 PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE 91 bułka - szt. 0,10 kg - 5000 szt. 92 bułka Graham - szt. 0,05 kg - 500 szt. 93 bułka słodka - szt. 60 g - 550 szt. 94 bagietka - szt. - 200 g - 80 szt. 95 chleb - szt. 0,60 kg - 400 szt. 96 chleb - szt. 1 kg - 500 szt. 97 chleb razowy - szt. 0,60 kg - 400 szt. 98 chałka - szt. 0,60 kg - 20 szt. 99 ciasto drożdżowe - szt. 650 g - 50 szt. 100 pączek - szt. 90 g - 200 szt. 101 rogal - szt. 60 g - 300 szt. Część 8 - CPV 15100000 -9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 102 boczek wędzony surowy - kg - 40 kg 103 boczek wędzony parzony - kg na kanapki - 6 kg 104 filet z kurczaka - kg - 150 kg 105 farsz mielone - kg - 190 kg 106 karkówka b/k - kg - 148 kg 107 kaszanka - kg - 60 kg 108 kiełbasa zwyczajna - kg - 370 kg 109 kiełbasa szynkowa wieprzowa - kg na kanapki - 30 kg 110 kiełbasa szynkowa drobiowa - kg na kanapki - 30 kg 111 kości schabowe - kg - 650 kg 112 kurczak - kg - 60 kg 113 parówka cienka wyborowa - kg - 100 kg 114 porcja rosołowa - kg - 20 kg 115 schab b/k - kg - 190 kg 116 skrzydełka z kurczaka - kg - 300 kg 117 słonina - kg - 10 kg 118 smalec - kg - 30 kg 119 udziec z kurczaka - kg - 60 kg 120 żeberka - kg - 110 kg 121 gulaszowe - kg - 270 kg 122 wątroba wieprzowa - kg - 75 kg 123 wątroba drobiowa - kg - 15 kg 124 parówka gruba - kg - 30 kg 125 wołowina b/k - kg - 10 kg Część 9 - CPV 15800000 -6 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE 126 bułka tarta- opak. 0.50 kg - 310 szt. 127 batony Grześki - szt. 39 g - 200 szt. 128 budyń Delecta - opak. 65 g - 200 szt. 129 ciastka w czekoladzie - kg - 30 kg 130 delicat czerwony - szt. 75 g - 70 szt. 131 cukier - kg - 900 kg 132 cukier waniliowy Delecta - opak. 32 g - 130 szt. 133 cukier puder - opak. 400 g - 20szt. 134 sól - kg - 200 kg 135 cynamon - opak. 20 g - 30 szt. 136 czekolada Wedel - szt. 100 g - 160 szt. 137 galaretka Winiary - szt. 79 g - 100 szt. 138 kawa zbożowa Delecta - szt. 500 g - 40 szt. 139 kisiel Delecta - szt. 65 g - 180 szt. 140 kakao Dekomoreno - szt. 100 g - 40 szt. 141 kostki rosołowe drobiowe Kucharek - szt. 180 g - 20 szt. 142 koncentrat buraczany - butelka 220 g - 10szt. 143 koper suszony - szt. 25 g - 20 szt. 144 kwasek cytrynowy - opak. 20 g - 70 szt. 145 makaron Lubella - opak. 500 g - 150 szt. 146 przyprawa do bigosu - opak. 20 g - 30 szt. 147 makaron nitka Międzybrodzki-krajanka - opak. 250 g - 80 szt. 148 makaron świderki Lubella - opak. 500 g - 350 szt. 149 musztarda stołowa - sł. 150 g - 40 szt. 150 sos sałatkowy Knorr-grecki - opak. 10 g - 50 szt. 151 majonez Winiary - sł. 620 g - 110szt. 152 lizaki - szt. 6 g - 250 szt. 153 liść laurowy - opak. 20 g - 20 szt. 154 nutella - szkl. 200 g - 130 szt. 155 żurek Winiary - opak. 50 g - 240 szt. 156 żurek - butelka 500 g - 50 szt. 157 płatki czekoladowe CHOCAPIC - opak. 300 g - 40 szt. 158 pieprz czarny mielony - opak. 20 g - 40 szt. 159 drożdże - opak. 100 g - 150 szt. 160 proszek do pieczenia - opak. 16 g - 50 szt. 161 proszek do pieczenia - opak. 30 g - 20 szt. 162 przyprawa w płynie Winiary - butelka 1 kg - 30 szt. 163 przyprawa Kucharek - opak. 250g - 230 szt. 164 wafelki - kg - 30 kg 165 sos do spagetti - opak. 50 g - 40 szt. 166 sos do spagetti Łowicz - sł. 520 g - 20 szt. 167 jajka - szt. - 9000 - szt. 168 pasztet drobiowy kogucik - puszka 160 g - 330 szt. 169 kotlet sojowy a la schabowy POLGRUNT - opak. 100 g - 150szt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłatami wobec ZUS i właściwego Urzędu Skarbowego złożone na załączonym druku stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zspwolawiazowa.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-438 Rusiec..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej - w sekretariacie - pokój nr 30 lub przesłać na adres Zamawiającego:Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-43 Rusiec.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.