Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-08-02
Rusiec: Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec
Numer ogłoszenia: 282956 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej , Wola Wiązowa 42, 97-438 Rusiec, woj. łódzkie, tel. 0-43 6766987, 6766021, faks 0-43 6766987.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zspwolawiazowa.pl/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: W skład niniejszego podmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: Część 1 - CPV 15300000-1 WARZYWA, OWOCE I PODOBNE PRODUKTY 1 ananas w puszce - puszka - 565 g - 20 szt 2 banany - kg - 300 kg 3 buraczki czerwone świeże - kg - 240 kg 4 buraczki czerwone - sł. 0,9 l - 20 szt. 5 brzoskwinie - kg - 80 kg 6 cebula - kg - 120 kg 7 chrzan tarty - sł. 170 g - 40 szt. 8 czosnek - główka - 10 szt. 9 brokuły - szt. - 10 szt. 10 brukselka - kg - 10 kg 11 brzoskwinie w puszce - puszka 850 g - 10 szt. 12 dżem Łowicz - sł. 280 g - 100 szt. 13 dżem Łowicz - sł. 330 g - 150 szt. 14 fasola drobna - pacz. 400 g - 60 szt. 15 fasola Jaś lub równoważna - pacz. 400 g - 140 szt. 16 śliwki - kg - 10 kg 17 groch łuskany, połówki - pacz. 400 g - 50 szt. 18 groszek konserwowy - puszka 240 g - 50 szt. 19 gruszki Klapsy - kg - 10 kg 20 grejpfrut zielony - kg - 10 kg 21 jabłka, słodkie - kg - 550 kg 22 kalafior - szt. - 50 szt. 23 kapusta - kg - 450 kg 24 kapusta czerwona - kg - 170 kg 25 kapusta czerwona - sł. 0,9 l - 62 szt. 26 kapusta kiszona - wiadra 5kg - 40szt 27 kapusta kiszona - paczka 1 kg - 120 szt. 28 kapusta pekińska - kg - 170 kg 29 sok COSTA lub CAPRIO - karton 2 l - 1240 szt. 30 ketchup Tortex łagodny - szt. 500 g - 80 szt. 31 koncentrat pomidorowy Pudliszki 30% lub równoważny - sł. 200 g - 390 szt. 32 kukurydza konserwowa - puszka 400 g - 60 szt. 33 truskawki - kg - 50 kg 34 kiwi - szt. - 160 szt. 35 koper świeży - pęczek - 20 szt. 36 majeranek - pacz. 30 g - 60 szt. 37 marchew świeża - kg - 1000 kg 38 mandarynki - kg - 145 kg 39 ogórek świeży - kg - 110 kg 40 ogórki kiszone - sł. 0,9 l - 50 szt. 41 ogórki kiszone - wiadra 3 kg - 40 szt. 42 papryka czerwona - kg - 5 kg 43 papryka mielona słodka - pacz. 20 g - 70 szt. 44 pieczarki - skrzynka 4 kg - 25 szt. 45 pieczarki - kg - 30 kg 46 pietruszka natka - pęczek - 20 szt. 47 pietruszka korzeń - kg - 220 kg 48 pomarańcze - kg - 160 kg 49 pomidory - kg - 160 kg 50 por - szt. - 180 szt. 51 rodzynki - paczka 100 g - 10 szt. 52 rzodkiewka - pęczek - 50 szt. 53 sałata - szt. - 80 szt. 54 sałatka warzywna - sł. 0,9 l - 36 szt. 55 seler korzeń - kg - 250 kg 56 szczaw - sł. 350 g - 40 szt. 57 warzywa mrożona - paczka 400 g - 50 szt. 58 winogron - kg - 30 kg 59 ziemniaki - kg - 7000 kg Część 2 - CPV 15500000 -3 PRODUKTY MLECZARSKIE 60 mleko 2% - l - 1 l - 2850 l 61 jogurt owocowy Serduszko - szt.150 g - 1000 szt. 62 maślanka karton - 1 l - 60 l 63 twaróg półtłusty - kg - 130 kg 64 serek homogenizowany - szt. 150 g - 80 szt. 65 serek topiony - szt. 100 g - 100 szt. 66 serek topiony - szt. 200 g - 70 szt. 67 ser biały Mój ulubiony - opak. 1 kg - 60 szt. 68 ser żółty Gouda - kg - 30 kg 69 śmietana 18% - szt. 400 g - 450 szt. 70 śmietana 30% - szt. 400 g - 160 szt. 71 śmietana 36% - karton 500 g - 20 szt. Część 3 - CPV 15400000-2 OLEJ I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE 72 margaryna Mleczna lub równoważ. - kostka 250 g - 360 szt. 73 olej Kujawski - szt. 1 l - 390 szt. 74 tłuszcze do smarowania kanapek Śniadaniowa - szt. 500 g - 660 szt. Część 4 - CPV 15600000-4 PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PROD. SKROBIOWYCH 75 mąka Szadkowska - kg - 800 kg 76 mączka ziemniaczana - kg - 110 kg 77 kasza manna - kg - 30 kg 78 kasza jęczmienna-średnia - kg - 130 kg 79 płatki owsiane - opak. 400 g - 20 szt. 80 płatki ryżowe - opak. 400 g - 30 szt. 81 ryż błyskawiczny - kg - 110 kg 82 ryż w torebkach - opak. 400 g - 40 szt. 83 płatki kukurydziane Corn Flakes - opak. 250g - 30szt. Część 5 - CPV 15200000 -0 RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE 84 filety z miruny do smażenia - kg - 220 kg 85 ryba w oleju Neptun - puszka 175 g - 40 szt. 86 ryba wędzona makrela - kg - 15 kg Część 6 - CPV 15900000-7 NAPOJE 87 herbata Saga - paczka 90 g - 280 szt. 88 napój herbaciany, granulowany Ekoland - paczka 300 g - 40 szt. 89 syrop Herbapol - butelka 430 ml - 40 szt. 90 woda niegazowana ŻYWIEC - butelka 1,5 l - 50 szt. Część 7 - CPV 15810000-9 PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE 91 bułka - szt. 0,10 kg - 5000 szt. 92 bułka Graham - szt. 0,05 kg - 500 szt. 93 bułka słodka - szt. 60 g - 550 szt. 94 bagietka - szt. - 200 g - 80 szt. 95 chleb - szt. 0,60 kg - 400 szt. 96 chleb - szt. 1 kg - 500 szt. 97 chleb razowy - szt. 0,60 kg - 400 szt. 98 chałka - szt. 0,60 kg - 20 szt. 99 ciasto drożdżowe - szt. 650 g - 50 szt. 100 pączek - szt. 90 g - 200 szt. 101 rogal - szt. 60 g - 300 szt. Część 8 - CPV 15100000 -9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 102 boczek wędzony surowy - kg - 40 kg 103 boczek wędzony parzony - kg na kanapki - 6 kg 104 filet z kurczaka - kg - 150 kg 105 farsz mielone - kg - 190 kg 106 karkówka b/k - kg - 148 kg 107 kaszanka - kg - 60 kg 108 kiełbasa zwyczajna - kg - 370 kg 109 kiełbasa szynkowa wieprzowa - kg na kanapki - 30 kg 110 kiełbasa szynkowa drobiowa - kg na kanapki - 30 kg 111 kości schabowe - kg - 650 kg 112 kurczak - kg - 60 kg 113 parówka cienka wyborowa - kg - 100 kg 114 porcja rosołowa - kg - 20 kg 115 schab b/k - kg - 190 kg 116 skrzydełka z kurczaka - kg - 300 kg 117 słonina - kg - 10 kg 118 smalec - kg - 30 kg 119 udziec z kurczaka - kg - 60 kg 120 żeberka - kg - 110 kg 121 gulaszowe - kg - 270 kg 122 wątroba wieprzowa - kg - 75 kg 123 wątroba drobiowa - kg - 15 kg 124 parówka gruba - kg - 30 kg 125 wołowina b/k - kg - 10 kg Część 9 - CPV 15800000 -6 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE 126 bułka tarta- opak. 0.50 kg - 310 szt. 127 batony Grześki - szt. 39 g - 200 szt. 128 budyń Delecta - opak. 65 g - 200 szt. 129 ciastka w czekoladzie - kg - 30 kg 130 delicat czerwony - szt. 75 g - 70 szt. 131 cukier - kg - 900 kg 132 cukier waniliowy Delecta - opak. 32 g - 130 szt. 133 cukier puder - opak. 400 g - 20szt. 134 sól - kg - 200 kg 135 cynamon - opak. 20 g - 30 szt. 136 czekolada Wedel - szt. 100 g - 160 szt. 137 galaretka Winiary - szt. 79 g - 100 szt. 138 kawa zbożowa Delecta - szt. 500 g - 40 szt. 139 kisiel Delecta - szt. 65 g - 180 szt. 140 kakao Dekomoreno - szt. 100 g - 40 szt. 141 kostki rosołowe drobiowe Kucharek - szt. 180 g - 20 szt. 142 koncentrat buraczany - butelka 220 g - 10szt. 143 koper suszony - szt. 25 g - 20 szt. 144 kwasek cytrynowy - opak. 20 g - 70 szt. 145 makaron Lubella - opak. 500 g - 150 szt. 146 przyprawa do bigosu - opak. 20 g - 30 szt. 147 makaron nitka Międzybrodzki-krajanka - opak. 250 g - 80 szt. 148 makaron świderki Lubella - opak. 500 g - 350 szt. 149 musztarda stołowa - sł. 150 g - 40 szt. 150 sos sałatkowy Knorr-grecki - opak. 10 g - 50 szt. 151 majonez Winiary - sł. 620 g - 110szt. 152 lizaki - szt. 6 g - 250 szt. 153 liść laurowy - opak. 20 g - 20 szt. 154 nutella - szkl. 200 g - 130 szt. 155 żurek Winiary - opak. 50 g - 240 szt. 156 żurek - butelka 500 g - 50 szt. 157 płatki czekoladowe CHOCAPIC - opak. 300 g - 40 szt. 158 pieprz czarny mielony - opak. 20 g - 40 szt. 159 drożdże - opak. 100 g - 150 szt. 160 proszek do pieczenia - opak. 16 g - 50 szt. 161 proszek do pieczenia - opak. 30 g - 20 szt. 162 przyprawa w płynie Winiary - butelka 1 kg - 30 szt. 163 przyprawa Kucharek - opak. 250g - 230 szt. 164 wafelki - kg - 30 kg 165 sos do spagetti - opak. 50 g - 40 szt. 166 sos do spagetti Łowicz - sł. 520 g - 20 szt. 167 jajka - szt. - 9000 - szt. 168 pasztet drobiowy kogucik - puszka 160 g - 330 szt. 169 kotlet sojowy a la schabowy POLGRUNT - opak. 100 g - 150szt..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłatami wobec ZUS i właściwego Urzędu Skarbowego złożone na załączonym druku stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zspwolawiazowa.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-438 Rusiec..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej - w sekretariacie - pokój nr 30 lub przesłać na adres Zamawiającego:Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-43 Rusiec.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI RUSIEC
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Cyberbezpieczny Samorząd w Gminie Rusiec
- Dostawa mebli, pozostałego wyposażenia i zabawek do Klubu Dziecięcego "Promyczek" w Ruścu przy ul. Wieluńskiej 33A
więcej: przetargi RUSIEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.