Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-10-23
Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 283932 - 2015; data zamieszczenia: 23.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.
- Adres strony internetowej zamawiającego: sisco.zpir.pl -przetargi-2015-październik
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.Zamówienie podzielone jest na 13 pakietów. Pakiet nr 1: mięso, produkty mięsne wędliny; Pakiet nr 2 : aja świeże; Pakiet nr3 : produkty mleczarskie i margaryna; Pakiet nr 4: produkty zbożowe i odżywki; pakiet nr 5 :herbata, kawa; Pakiet nr 6 : woda mineralna;Pakiet nr 7 : przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone; Pakiet nr 8: ryby i przetwory rybne; Pakiet nr 9 :warzywa mrożone;Pakiet nr 10: dżemy warzywa przetworzone i konserwowe; Pakiet nr11: cukier; Pakiet nr 12: wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości; Pakiet nr 13 :produkty bezglutenowe. Szczegółowy opis zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1, 03.14.25.00-3, 15.22.20.00-0, 15.41.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.61.33.00-1, 15.83.10.00-2, 15.86.30.00-0, 15.87.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.22.00-6, 15.33.24.10-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże : a) dysponowanie środkami finansowymi lub posiada zdolność kredytową w wysokości co najmniej 50 000 PLN b) że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzenia działalności
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową innego podmiotu, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sisco.zpir.pl - przetargi-2015-październik
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -S.P. Z.O.Z.
ul.Świerczewskiego 12
58-520 Janowice Wielkie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.11.2015 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach wielkich -S.P. Z.O.Z. ul. Świerczewskiego12, 58-520 Janowice Wielkie Dział Administracji -Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży -1400kg;karczek z/k -1300kg;mięso mielone - 770kg;schab z kością -30kg; kiełbasa jarmarczna -100kg;kiełbasa szynkowa-140kg;kiełbasa podwawelska-600kg;kiełbasa żywiecka -140kg; kiełbasa biała -50 kg mortadela-100kg;szynka wieprzowa-140 kg ;parówka śląska -600kg;pasztetowa-170kg;salceson-340kg;szynka indycz-140 kg; wątroba wieprzowa-150 kg; pasztet z drobiu -1300 szt;słonina-400kg;boczek wedzony-10kg;udko z kurczaka-30kg;szynka tyrolska -100kg;szynka konserwowa-140kg;pasztet zapiekany-20kg;porcja rosołowa-300kg;szynka wieprzowa gotowana -200kg; mortadela z warzywami-100kg; kiełbasa myśliwska-30kg; piersi z kurczaka-200kg;żeberka-100kg; kiełbasa slaska-100kg;łopatka-80 kg;schab po cygańsku -80 kg;baron -60 kg;wołowina antrykot -5; wołowina b/k-5kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jaja spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja spożywcze 65-709 chów ściółkowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko w proszku-430kg;śmietana 12%- 500l;Masło MIX kg 900;Jogurt owocowy-1000szt;ser topiony -330kg; ser twardy-480 kg;ser biały -380kg;serki smakowe-100szt;margaryna -100kg;ser wedzony-50kg;kefir - 200szt;maslanka-200szt;mleko 3,2% karton- 50 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna - 1000kg;kasza jęczmienna - 500kg;kasza manna-250kg;ryż- 620kg; płatki kukurydziane-250 kg;płatki owsiane górskie- 250 kg;makarony-650 kg; makaron zacierka -50kg; kleik ryżowy bezsmakowy -5kg;Kasza jaglana kg 5; maka ziemniaczana -10 kg; kasza jęczmienna -5kg;kasza kukurydziana -5kg;kasza gryczana -5kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.85.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata ,Kawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata granulowana -37 kg; kawa zbożowa -10 kg; kawa rozpuszczalna -2 kg;kawa mielona-2kg;herbata ekspresowa - 4szt;mleko zagęszczone niesłodzone-10 szt;kakao-10 szt, herbata owocowa-3 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana (1,5l )- 600szt; woda mineralna gazowana(1,5l) - 600 szt;soki owocowe szt 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha- 10 kg;koperek suchy-4kg;czosnek granulowany -1kg;musztarda- 240kg;majeranek -5kg; przyprawa do zup w płynie -20kg;papryka mielona słodka-5kg, pieprz naturalny mielony--8kg;pieprz ziołowy-8 kg;sól kuchenna-400kg;liść laurowy -4kg;ziele angielskie-4kg;kwasek cytrynowy-6kg;jarzynka - 80kg;majonez-50kg;kminek-5kg;cukier waniliowy -30szt; proszek do pieczenia-szt 30 ; soda oczyszczona -20 szt; drożdże susone- 20 szt; śliwki suszone - 2kg; mieszanka owocowa suszona 2 kg;grzyby suszone -10 kg;zioła prowensalskie-2kg;przyprawa do pizzy - 20 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona -300 kg;śledż-20 kg;ryba wędzona-40 kg;paprykarz szczeciński-100kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.23.40.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brukselka-20kg; kalafior-20kg; fasola szparagowa-20kg;brokuły -20 kg; fasola szparagowa-20 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dżemy ,warzywa przetworzone i konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem wysokosłodzony-150kg; dżem nisko słodzony -100kg;kompot -750kg; ketchup-330kg;koncentrat pomidorowy -110kg; ogórek konserwowy-500kg;groszek konserwowy-100kg; kukurydza konserwowa-100kg;chrzan tarty biały-300kg;olej rzepakowy -600l 0cet-50l;sałatka szwedzka -20kg; sałatka babuni -20kg,sałatka z czerwonej kapusty-20kg;papryka konserwowa -20kg; pieczarki konserwowe-5kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier-1500kg;cukier puder- 2 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Suchary zwykłe -8 kg; herbatniki- 50 szt;wafle -100szt;wafle ryżowe- 50 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Produkty bezglutenowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kotlety sojowe-5 kg;pasztet sojowy-3kg;makaron ryżowy-5kg;makaron sojowy-5kg,parówki sojowe-3kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
- Dostawa mięsa i wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Częstochowie ul. Kontkiewicza 2 na rok 2025
- Dostawa mrożonych warzyw, owoców, przetworów mięsno-mącznych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Częstochowie ul. Kontkiewicza 2 na rok 2025
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.