eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecDostawy żywnościowe z grupy towarowej 158 - różne produkty spożywcze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-09-12

Sosnowiec: Dostawy żywnościowe z grupy towarowej 158 - różne produkty spożywcze
Numer ogłoszenia: 284304 - 2011; data zamieszczenia: 12.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Radocha 25, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2925501, faks 032 2924877.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywnościowe z grupy towarowej 158 - różne produkty spożywcze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: GRUPA 1 1. Cukier KG 9500 2. Dżem KG 1200 3. Fasola JAŚ sredni KG 1500 4. Fasolka konserwowa (puszka 0,4 kg) KG 300 5. Groch łuszczony KG 1500 6. Groszek konserwowy ( puszka 0,4 kg) KG 450 7. Koncentrat pomidorowy 30% KG 800 8. Marmolada KG 1200 9. Miód sztuczny KG 900 10. Musztarda sarepska KG 400 11. Ocet 10%-spirytusowy KG 250 12. Szczaw konserwowy w słoiku KG 300 13. Woda mineralna-1,5 L L 6000 14. Leczo Pieczarkowe (puszka 3 - 13 kg) KG 1300 15. Soja - krajanka KG 200 16. Soja - granulat KG 300 17. Kotlet sojowy KG 450 18. Dżem truskawkowy KG 200 19. Herbata granulowana KG 300 GRUPA 2 1. Masło roślinne ( kostka 250g) KG 8000 2. Margaryna mleczna KG 700 3. Olej L 1600 4. śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5. Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 1100 6. ser topiony (100 g) KG 450 7. serek homogenizowany (150g) KG 1500 GRUPA 3 1. Konserwa Turystyczna (300g) KG 800 2. konserwa Tyrolska (300g) KG 800 3. pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe KG 800 4. pasztet mazowiecki (360g) KG 800 5. przysmak śniadaniowy 300g KG 800 GRUPA 4 1. Cynamon KG 30 2. Czosnek mielony KG 40 3. Przyprawa do zup w proszku KG 170 4. Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6. Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 120 8. Ziele angielskie KG 25 9. Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11. Zupa pieczarkowa w proszku KG 180 12. Pieprz mielony czarny KG 40 13. Rosół w proszku KG 120 14. Żurek KG 300 GRUPA 5 1. Mąka pszenna poznańska KG 2000 2. Ryż biały długoziarnisty KG 2500 3. Mąka ziemniaczana KG 250 4. Kasza jęczmienna KG 2500 5. Kasza manna KG 1100 6. Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 3500 GRUPA 6 1. Jaja kurze klasy L SZT. 55000 GRUPA 7 1. Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3. Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj KG 900 GRUPA 8 1. Paprykarz szczeciński konserwa 330 g KG 950 2. Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g KG 650 3. Sałatka z makreli konserwa 330 g KG 950.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy (o niekaralności dot. osób fizycznych, osób wchodzących w skład zarządu, wspólników itd), wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, - Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. - Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- załącznik nr 1 - formularz ofertowy - załącznik nr 2 - oświadczenie oferenta o spełnieniu warunków zawartych w art. 22 ust. l ustawy - Prawo zamówień publicznych, - załącznik nr 3 - wzór umowy - załącznik nr 4 - formularz cenowy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie wynagrodzenia (zmiany cen) w przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.09.2011 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Sosnowcu Radocha 25 41-200 Sosnowiec.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier KG 9500 2. Dżem KG 1200 3. Fasola JAŚ sredni KG 1500 4. Fasolka konserwowa (puszka 0,4 kg) KG 300 5. Groch łuszczony KG 1500 6. Groszek konserwowy ( puszka 0,4 kg) KG 450 7. Koncentrat pomidorowy 30% KG 800 8. Marmolada KG 1200 9. Miód sztuczny KG 900 10. Musztarda sarepska KG 400 11. Ocet 10%-spirytusowy KG 250 12. Szczaw konserwowy w słoiku KG 300 13. Woda mineralna-1,5 L L 6000 14. Leczo Pieczarkowe (puszka 3 - 13 kg) KG 1300 15. Soja - krajanka KG 200 16. Soja - granulat KG 300 17. Kotlet sojowy KG 450 18. Dżem truskawkowy KG 200 19. Herbata granulowana KG 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Masło roślinne ( kostka 250g) KG 8000 2. Margaryna mleczna KG 700 3. Olej L 1600 4. śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5. Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 1100 6. ser topiony (100 g) KG 450 7. serek homogenizowany (150g) KG 1500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa Turystyczna (300g) KG 800 2. konserwa Tyrolska (300g) KG 800 3. pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe KG 800 4. pasztet mazowiecki (360g) KG 800 5. przysmak śniadaniowy 300g KG 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cynamon KG 30 2. Czosnek mielony KG 40 3. Przyprawa do zup w proszku KG 170 4. Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6. Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 120 8. Ziele angielskie KG 25 9. Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11. Zupa pieczarkowa w proszku KG 180 12. Pieprz mielony czarny KG 40 13. Rosół w proszku KG 120 14. Żurek KG 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mąka pszenna poznańska KG 2000 2. Ryż biały długoziarnisty KG 2500 3. Mąka ziemniaczana KG 250 4. Kasza jęczmienna KG 2500 5. Kasza manna KG 1100 6. Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 3500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa VI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja kurze klasy L SZT. 55000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa VII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3. Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj KG 900.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa VIII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Paprykarz szczeciński konserwa 330 g KG 950 2. Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g KG 650 3. Sałatka z makreli konserwa 330 g KG 950.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.