Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-01-21
Parczew: Dostawa artykułów spożywczych, pieczywa, nabiału, drobiu, mięsa-wędliny, ryb, warzyw mrożonych i jaj. SPZOZ.V.ZP-3520/2/2013
Numer ogłoszenia: 28490 - 2013; data zamieszczenia: 21.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Kościelna 136, 21-200 Parczew, woj. lubelskie, tel. 83 3552113, faks 83 3552113.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozparczew.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, pieczywa, nabiału, drobiu, mięsa-wędliny, ryb, warzyw mrożonych i jaj. SPZOZ.V.ZP-3520/2/2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych, pieczywa, nabiału, drobiu, mięsa-wędliny, ryb, warzyw mrożonych i jaj w podziale na zadania do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Parczewie w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo na formularzach cenowych Zadania od nr 1 do 8 tj.: -Zadanie nr 1 - Drób świeży; -Zadanie nr 2 - Jaja kurze; -Zadanie nr 3 - Mięso i wędliny; -Zadanie nr 4 - Nabiał; -Zadanie nr 5 - Pieczywo; -Zadanie nr 6 - Artykuły spożywcze różne; -Zadanie nr 7 - Ryby; -Zadanie nr 8 - Warzywa mrożone. 2. Dostawy będą realizowane przez Wykonawcę zgodnie z bieżącymi zamówieniami składanymi przez pracownika Kuchni lub Działu Zamówień Publicznych (w formie pisemnej, faxem lub telefonicznie) na koszt i ryzyko Wykonawcy do Magazynu Kuchni, mieszczącego się w siedzibie Zamawiającego, w terminie: 1) drób świeży, dostawa jeden raz w tygodniu z bieżącej produkcji - do uzgodnienia z Zamawiającym; 2) jaja kurze, dostawa jeden raz w tygodniu z bieżącej produkcji - do uzgodnienia z Zamawiającym; 3) mięso i wędlina, dostawa dwa razy w tygodniu np. środa, piątek lub dni do uzgodnienia. Dostarczane mięso i wędliny będą pochodzić z bieżącej produkcji; 4) nabiał, dostawa codziennie (oprócz niedziel i dni świątecznych), w godzinach 5.30-6.00 rano. Jednocześnie Zamawiający dopuszcza realizację dostaw cztery razy w tygodniu, w przypadku zainstalowania przez Wykonawcę we wskazanym pomieszczeniu urządzenia chłodniczego (urządzenie o pojemności min. 250 l), odpowiednie dla utrzymania stałości temperatury na poziomie 1-6 oC. W przypadku zainstalowania urządzenia chłodniczego, dostawy będą realizowane w poniedziałek, środę, piątek i sobotę do godziny 9.30 z zastrzeżeniem, że Wykonawca może zrealizować sobotnią dostawę w poniedziałek, w godzinach 5.30-6.00. Urządzenie chłodnicze na okres obowiązywania umowy zostaje oddane Zamawiającemu w użyczenie; 5) pieczywo, dostawy codziennie za wyjątkiem niedziel i dni świątecznych od godz. 6.30 do godz. 7.00 rano; 6) artykuły spożywcze różne, dostawa jeden raz w tygodniu - do uzgodnienia z Zamawiającym; 7) ryby mrożone i śledzie, dostawa jeden raz w tygodniu - do uzgodnienia z Zamawiającym; 8) warzywa mrożone, dostawa jeden raz w tygodniu - do uzgodnienia z Zamawiającym. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.11.21.00-7, 15.22.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.81.10.00-6, 15.89.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczególnych warunków w tym zakresie.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczególnych warunków w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczególnych warunków w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczególnych warunków w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczególnych warunków w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wypełniony formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem nr 1 do specyfikacji wraz z wypełnionymi formularzami cenowymi załącznika nr 2.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 94
- 2 - Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy zawiera Załącznik Nr 5 do siwz - Wzór umowy, w szczególności §1 ust. 7,8,9,12, §2 ust. 4,5 oraz §10 ust. 2,5.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozparczew.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Kościelna 136, 21-200 Parczew, Dział Zamówień Publicznych, pokój nr 10 w Administracji.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.01.2013 godzina 11:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Kościelna 136, 21-200 Parczew, Sekretariat (pokój nr 2).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - Drób świeży.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera 3 pozycje asortymentowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - Jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera: 1. Jaja kurze świeże klasa I A (60-70g), szt. 22700.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera 18 pozycji asortymentowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera 5 pozycji asortymentowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera 4 pozycje asortymentowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie nr 6 - Artykuły spożywcze różne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera 57 pozycji asortymentowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie nr 7 - Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera: 1. Ryba mrożona Miruna, Mintaj, filet ze skórą w tafli bez lodu, bez wody. Opakowane produkty mrożone (shatterpack) - ryby układane warstwami, przekładane folią, kg 520; 2. Śledzie solone płaty, kg 40.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie nr 8 - Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie zawiera: 1. Mieszanka warzyw mrożona, kg 53.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 94
- 2. Okres, przez który nie wzrosną ceny ofertowe - 6
INNE PRZETARGI Z PARCZEWA
- Przebudowa i doposażenie Szpitalnego Oddziału Ratunkowego w SPZOZ w Parczewie w formule zaprojektuj i wybuduj
- USŁUGA UBEZPIECZENIA GMINY PARCZEW ORAZ JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH
więcej: przetargi w Parczewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.