eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskUsługi gastronomiczne w dn. 5-10 września 2011r. w Warszawie i Gdańsku dla uczestników wizyty studyjnej dla liderów opozycji demokratycznej w Tunezji i Egiptu oraz konferencji Głęboko czujemy wspólnotę naszych losów



Ogłoszenie z dnia 2011-09-14

Gdańsk: Usługi gastronomiczne w dn. 5-10 września 2011r. w Warszawie i Gdańsku dla uczestników wizyty studyjnej dla liderów opozycji demokratycznej w Tunezji i Egiptu oraz konferencji Głęboko czujemy wspólnotę naszych losów
Numer ogłoszenia: 288700 - 2011; data zamieszczenia: 14.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Europejskie Centrum Solidarności, ul. Doki 1, 80-958 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 767 79 71, faks 058 767 79 78.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja kultury.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi gastronomiczne w dn. 5-10 września 2011r. w Warszawie i Gdańsku dla uczestników wizyty studyjnej dla liderów opozycji demokratycznej w Tunezji i Egiptu oraz konferencji Głęboko czujemy wspólnotę naszych losów.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługi gastronomiczne w dn. 5-10 września 2011r. w Warszawie i Gdańsku dla uczestników wizyty studyjnej dla liderów opozycji demokratycznej w Tunezji i Egiptu oraz konferencji Głęboko czujemy wspólnotę naszych losów Opis przedmiotu zamówienia: Warszawa I.RESTAURACJA PIĄTA ĆWIARTKA - Arkady Kubickiego, Zamek Królewski w Warszawie 5.09 ok. 13.00 dla 8 osób Menu serwowane: PRZEKĄSKI ZIMNE: (PÓŁMISKOWO) Plastry rostbefu z pomidorkami i oliwą truflową Łosoś marynowany w sosie sojowym z sałatką z soczewicy Sałatka z liści szpinaku, pieczonymi boczniakami i sosem jogurtowym Chleb wiejski DANIE GŁÓWNE (DO WYBORU PRZEZ GOŚCI): Pieczony filet z sandacza w maśle z musem z marchewki lub Udko kacze confit z ragout z młodych warzyw i zapiekanymi ziemniakami DESER: Panna cotta z musem malinowym NAPOJE: soki owocowe, woda, kawa i herbata II.RESTAURACJA ALEGLORIA - 6.09 - 13.30 - dla 20 osób MENU PRZYSTAWKI Tatar ze śledzi z orzechami i imbirem na grzance z piernika i miodu DANIA GŁÓWNE Grilowany filet z kurczaka marynowany w rozmarynie i czosnku z puree ziemniaczanym z oliwą truflową, liście sałaty skrapiane słodką śmietaną i szczypiorkiem DESERY Szarlotka z sosem waniliowym Woda mineralna Kawa Lub Herbata III.RESTAURACJA DELICJA POLSKA - 6.09 - 19.00 - dla 25 MENU Krem z białych warzyw z oliwką truflową i ziołowymi grzaneczkami Łopatka cielęca długo duszona z trawą żubrową, pęczakiem i sałatką z nowalijek Lody czekoladowe pod puszystą pianką z sosem z owoców leśnych Woda mineralna Kawa / herbata IV.RESTAURACJA ZIELNIK - 7.09 - 13.30 - dla 20 osób PRZYSTAWKI (na wspólnych półmiskach) Tartinki: Ziołowa Biały ser, jajko siekane, śmietana, szczypior, koper, bazylia, tymianek Z wędzonych ryb: Makrela, jajko, siekana cebulka, majonez, śmietana, ser, pietruszka Babeczki kruche: Na musie z chrzanu wędzony łosoś polany sosem musztardowo-miodowym Tatar po polsku z liśćmi drobno siekanego lubczyku Sałata przywódcy stada Sałata rzymska z grzankami, grilowaną piersią kurczaka i sosem ostrym z oliwy z oliwek, anchois, parmezanu i kropli octu rozmarynowego Mozarella z pomidorami z sosem pesto MENU ZUPY Rosół koperkowy z domowym makaronem lub Krem z cukinii z suszonymi pomidorami DANIA GŁÓWNE Sandacz z pieca w sosie lemonkowym z młodymi ziemniakami lub Pulpeciki cielęce w sosie koperkowym z duszoną marchewką i puree ziemniaczanym NA SŁODKO: Różne ciasta podane na paterach (sernik ,szarlotka, tort bezowy) Menu zawiera dwa napoje zimne, kawę lub herbatę do deseru. V.RESTAURACJA POD GIGANTAMI - 7.09.2011 - godz. 19.30 - dla 16 osób Przystawka Sałata z kolorowych warzyw w sosie imbirowo musztardowym Danie główne Kaczka po polsku z karmelizowanymi pomarańczami i wykwintnym malinowym sosem Lub Dorsz Atlantycki podany z młodymi ziemniaczkami I swieżym koprem Deser Mus czekoladowy z pomarańczowym likierem Chocolate mousse with orange liqueur VI.RESTAURACJA MŁYN POD MARIASZKIEM 8.09 - 12.00 - dla 25 osób - Ostróda Pomidory z mozarellą i świeżą bazylią Zupa kurkowa z natką pietruszki i ziemniakami Świeży pstrąg smażony w całości z masłem czosnkowym i pietruszką Ziemniaki z koprem Surówka z marchwii i pora z sosem jogurtowym Naleśniki z truskawkami podane z bitą śmietaną i czekoladą NAPOJE DO KAŻDEGO MENU-: KOMPOT Z JABŁEK // DOMOWA LEMONIADA WODA GAZOWANA//WODA NIEGAZOWANA//SOKI KAWA//HERBATA Gdańsk REZERWACJA 1 Termin: 9.09.2011 (piątek), godz. 13.30 Ilość osób: 25 Miejsce: Restauracja PANORAMA przystawka: tatar z awokado i chyli z bułeczką koktajlową zupa: pieczarkowa z koprem danie główne : roladka ze szpinakiem pod sosem serowym serwowane z fasolką szparagową i opiekanymi ziemniakami deser: tiramisu kawa/herbata bez ograniczeń woda mineralna(dzbanki) 200ml osoba napoje zimne 200ml osoba REZERWACJA 2 Termin: 9.09.2011 (piątek), godz. 19.00 Ilość osób: 80 Miejsce: Hotel Radisson Blu - Sala Rezydent BUFET (przyjęcie na stojąco, 10 x stół koktajlowy, 2 x mikrofon). Przekąski: Plastry wędzonego i marynowanego łososia z sosem miodowym i majonezem cytrynowym Pieczona piers kurczaka w stylu tandoori z dipem miętowym Pieczony wołowy rostbef z sałatką z selera naciowego Grillowane warzywa polane oliwą ziołową Bar sałatkowy: liście sałat, świeże warzywa, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, house dressing Sałatki: Sałatka grecka Sałatka z owoców morza z dresingiem limonkowym Tradycyjna sałatka jarzynowa Dania główne: Grillowane medaliony z indyka z sosem żurawinowym Gotowane na parze filety miruny z masłem kaparowym Boeuf Stroganoff Makaron Penne z sosem z grzybów leśnych Ryż smażony - Pilaf Kuk-kus z warzywami Ziemniaczane puree Wybór świeżych warzyw z masłem czosnkowym Desery: Wybór krojonych świeżych owoców Sernik polany czekoladą Tort bezowy z daktylami Napoje: Woda mineralna Kawa, herbata Wino (3 lampki/os) REZERWACJA 3 Termin: 10.09.2011 (sobota), godz. 10.00-13.00 Ilość osób: 350 Miejsce: Akademia Muzyczna w Gdańsku, przy głównej sali koncertowej PRZERWA KAWOWA: Soki owocowe ( jabłkowy i pomarańczowy) Woda mineralna niegazowana, podana w dzbankach z cytryną Herbata, cytryna, cukier Kawa z ekspresu przelewowego, mleczko, cukier Wybór kruchych ciasteczek z czekoladą, z marmoladą, z kremem itd zapewnienie eleganckiej białej porcelany zapewnienie eleganckich sztućców zapewnienie szkła na zamówione napoje obsługę kelnerską ( w jednolitych eleganckich strojach - białe koszule, czarne kamizelki z bordowym wykończeniem, czarne muszki z bordowym wykończeniem, czarne spodnie, czarne obuwie) / po zakończeniu złożenie sprzętu oraz sprzątnięcie transport REZERWACJA 4 Termin: 10.09.2011 (sobota), godz. 13.00 Ilość osób: 350 + 3 stoliki i 12 krzeseł w garderobie na dole Miejsce: Akademia Muzyczna w Gdańsku, obok sali koncertowej Przekąski zimne - łącznie 4 sztuki na osobę: Ptysie z musem z wędzonego łososia ze szczypiorkiem Szaszłyki z kurczaka z papryką oraz marynatami Mini tarty ze skarmelizowaną cebulą, porem i pieczarkami Szpinakowy strudel z ciasta filo Koreczki z camemberta z winogronami Pasztet z wątróbek w cieście kruchym z galaretką różaną Wędzone śliwki węgierskie moczone w koniaku pieczone w plasterkach bekonu Kozi ser cypryjski halloumi z winogronami Jajko kurze nadziewane pastą szczypiorkową podane na ziołowej grzance Dania główne podawane na bufecie - łącznie 300 g Filet z soli atlantyckiej, podany na szpinaku z delikatnym sosem koperkowym Włoskie klopsiki z parmezanem i czosnkiem (meatballs) w sosie pomidorowym Ragout z soczewicy i pomidorów podawane z grillowanymi warzywami Lasagne z ricottą i szpinakiem Dodatki podawane na bufecie - łącznie 300 g Kluseczki ziemniaczane z ziołami Ziemniaki opiekane Ryż aromatyzowany ziołami Fasolka szparagowa podana z suszonymi pomidorami i masełkiem czosnkowym Świeża marchewka pieczona w pieprzu czarnym cytrynie i miodzie Zestaw surówek ze świeżych warzyw ( z kiszonej kapusty, białej kapusty, marchewki, selera ) Bukiet sałat ze świeżymi warzywami z włoskim sosem vinaigrette Deser: Wybór ciast własnego wypieku - łącznie 100g/os Czekoladowe ciasto brownie Szarlotka z kruszonką Ciasto z owocami Sernik tradycyjny z czekoladą Napoje: Soki owocowe ( jabłkowy i pomarańczowy) Woda mineralna niegazowana, podana w dzbankach z cytryną Herbata, cytryna, cukier Kawa z ekspresu przelewowego, mleczko, cukier CENA ZAWIERA: zapewnienie jednolitej białej porcelany zapewnienie eleganckich sztućców zapewnienie szkła na zamówione napoje obsługę kelnerską ( w jednolitych eleganckich strojach - białe koszule, czarne kamizelki z bordowym wykończeniem, czarne muszki z bordowym wykończeniem, czarne spodnie, czarne obuwie) dekoracje kwiatowe po zakończeniu złożenie sprzętu oraz sprzątnięcie transport zapewnienie stołów i krzeseł - do ustalenia przy poszczególnych rezerwacjach stoliki cocktailowe z nakryciem - obrusy plus mała dekoracja (Bez draperii i misternie wygiętych szmat, czyste ładne obrusy -białe i niebieskie/fioletowe kwiatki z dodatkiem zieleni) REZERWACJA 5 Termin: 10.09.2011 (sobota), godz. 19.00 Ilość osób: 44 Miejsce: Restauracja GOLDWASSER MENU Opiekany śledzik bałtycki ,marynowany w octach smakowych z likierem Goldwasser Krem z zielonego groszku Filet z sandacza w pieprzu cytrynowym podany z sosem Chardonnay i ziemniaczkami Mrożony krem z chałwy z sosem malinowym i świeżą miętą kawa, lub herbata woda mineralna wino domowe(po 3 kieliszki na osobę).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.31.00.00-6.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.09.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JoyTrip.pl, ul. Fieldorfa 11/3, 80-041 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 64127,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 64047,00

  • Oferta z najniższą ceną: 64047,00 / Oferta z najwyższą ceną: 64047,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi gastronomicznej dla uczestników wizyty studyjnej i międzynarodowej konferencji Głęboko czujemy wspólnotę naszych losów. Solidarność narodów, demokracja i wolność mediów w XXI wieku w Gdańsku i Warszawie w dniach 5-10 września 2011. Na podstawie rekonesansu (rozeznania rynku) przeprowadzonego w Warszawie i Gdańsku z należytą starannością stwierdzono iż: - wybór wykonawcy poprzez zastosowanie trybu konkurencyjnego mogłoby skutkować poniesieniem znacznych kosztów związanych z większymi cenami za usługi gastronomiczne w poszczególnych lokalach gastronomicznych (istotnych dla realizacji usługi ze względu na lokalizację i charakter miejsca) i usługach realizowanych przez firmy cateringowe oraz zagrożeniem, że usługa nie zostałaby zrealizowana w terminie. Tryb zamówienia z wolnej ręki pozwala na przeprowadzenie negocjacji, podczas których wykonawca, poprzez pośrednictwo między zleceniodawcą a poszczególnymi lokalami gastronomicznymi i firmami cateringowymi, ma możliwość wynegocjowania lepszych cen oraz skoordynowania realizacji usługi na najwyższym poziomie. W związku z powyższym wybór innego trybu może doprowadzić do naruszenia zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków tj. zwiększenia kosztów poprzez konieczność realizacji usług w cenach wyższych niż oferowanych przez zleceniodawcę. Z powyższych względów na podstawie art. 5 ust.1a pkt. 1 i 4 Pzp uzasadnione jest powierzenie wykonania usługi fimie JOYTRIP. Niniejsze usługi są usługami o charakterze niepriorytetowymi określonymi w przepisach Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 roku w sprawie wykazu usług o charakterze niepriorytetowym (Dz. U. nr 12, poz. 68). Na podstawie art. 5 ust. 1 a Zamawiający może wszcząć postępowanie w trybie z wolnej ręki także w innych uzasadnionych przypadkach niż określone odpowiednio art. 67 ust. 1, w szczególności jeżeli zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków bądź uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. Wobec powyższego do niniejszego postępowania znajduje zastosowanie art. 5 ust. 1a pkt.1 i 4Pzp, ponieważ przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych o kodzie CPV: 55300000-3,55310000-6.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.