Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-23
Przemyśl: Dostawy produktów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 288796 - 2013; data zamieszczenia: 23.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opiekuńczo-Leczniczy , ul. Jasińskiego 15, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 016 6783038, faks 016 6488945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zolprzemysl.neostrada.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów mleczarskich.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy produktów mleczarskich..
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Dostawa produktów mleczarskich do wysokości 20% zamówienia podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.51.16.00 - Mleko skondensowane 15.51.10.00 - Mleko 15.53.00.00 - Masło 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.51.20.00 - Śmietana 15.51.17.00 - Mleko w proszku .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy , aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert , aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji i/lub obrotu artykułami spożywczymi objętymi postępowaniem przetargowym,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy oraz aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań higieniczno - sanitarnych środków transportu, którymi dostarczane będą artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji i/lub obrotu artykułami spożywczymi objętymi postępowaniem przetargowym,
Aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań higieniczno - sanitarnych środków transportu, którymi dostarczane będą artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia ,
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy. W szczególności dopuszczalne są zmiany:
1. ilości asortymentowej zamówienia określonej w zał. nr 3 SIWZ
W trakcie realizacji zamówienia ilości asortymentowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu z ważnych przyczyn, których nie można było przewidzieć przed wszczęciem postępowania. Poszczególne ilości produktów mleczarskich określone w zamówieniu podstawowym są bowiem wielkościami orientacyjnymi, które w ciągu roku mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, w zależności od ilości pacjentów, rodzaju jednostek chorobowych stwierdzonych przez lekarza u pacjentów przebywających w danym momencie w Zakładzie oraz stopnia zaawansowania choroby lub zmiany proporcji pacjentów na diecie do ogółu pacjentów. Z tych względów ilość zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach może zostać zmniejszona lub rozszerzona o inne sporadycznie potrzebne towary.
2. ustawowe zmiany stawki podatku VAT,
3. znaczny, niezależny od wykonawcy wzrost cen towarów określonych w zamówieniu, w szczególności dotyczący zmian cen producenta lub wytwórcy. W tym przypadku istnieją możliwości:
- wzrostu cen, jednak nie więcej niż o planowany wskaźnik wzrostu cen towarów i usług w roku 2013 tj. o 2,7 %, przy zachowaniu tej samej wielkości zamówienia - w przypadku posiadania przez Zamawiającego środków finansowych na realizację zamówienia,
lub
- zmniejszenie wielkości zamówienia do możliwości finansowych określonych w postępowaniu przetargowym,
lub
- zmiana asortymentu na tańszy lub o innej gramaturze (w miarę możliwości), mieszczący się w wartości zamówienia określonej w postępowaniu przetargowym .
W każdym przypadku zmiany cen WYKONAWCA umowy jest zobowiązany do przedstawienia i uzasadnienia kalkulacji zmienionej ceny jednostkowej, co najmniej na 7 dni przed datą jej wprowadzenia, przy czym proponowane ceny nie mogą rażąco różnić się od cen rynkowych. Uzasadniona zmiana ceny wynikająca z pkt. 3 może nastąpić tylko jeden raz w trakcie trwania umowy, nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy od daty podpisania umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zolprzemysl.neostrada.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba Zamawiającego 37-700 Przemyśl, ul. Jasińskiego 15 - sekretariat..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.08.2013 godzina 09:00, miejsce: siedziba Zamawiającego 37-700 Przemyśl, ul. Jasińskiego 15 - sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PRZEMYŚLA
- Minimalizacja kosztów utrzymania budynku poprzez: - zakup, montaż instalacji Paneli fotowoltaicznych, zakup i montaż systemu sterowania ogrzewaniem.
- DOSTAWA SPRZĘTU I URZĄDZEŃ W RAMACH REALIZACJI PROJEKTU PODNIESIENIA POZIOMU CYBERBEZPIECZEŃSTWA W UM PRZEMYŚL
- "Prace porządkowe i modernizacyjne na Forcie Głównym Artyleryjskim V "Grochowce" w Twierdzy Przemyśl".
- Usługa wykonania dziesięciu filmów edukacyjnych
- Świadczenie usług medycznych w zakresie radiologii dot. funkcjonariuszy i pracowników BiOSG narażonych na wibrację.
- Badania lekarskie dot. próby oziębienia z termometrią skórną i próbą uciskową, ocena czucia wibracji metodą palestezjometrii dla funkcjonariuszy i pracowników BiOSG narażonych na wibrację.
więcej: przetargi w Przemyślu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczów roślinnych
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 95 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 126 WE WROCŁAWIU
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wielkich Wyrębach
- Sukcesywna sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do kuchni w Zespole Szkolno-Przedszkolnym Nr 5 w Rzeszowie w 2025 roku - Produkty mleczarskie.
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.