Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-29
Śrem: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV
Numer ogłoszenia: 289957 - 2008; data zamieszczenia: 29.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Śremie , ul. Wawrzyniaka 6, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2830703, faks 061 2830719.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ZADANIE 1 1. Boczek świeży 15113000-3 cała bez kości, skóry 300,00 kg; 2. Kurczak 15112100-7 całe tusze 550,00 kg; 3. Karkówka b / k 15113000-3 cała bez kości 50,00 kg; 4. Kości rosołowe 15113000-3 różne 1250,00 kg; 5. Łopatka b / k 15113000-3 cała bez kości, skóry i tłuszczu 35,00 kg; 6. Mięso mielone 15113000-3 wieprzowo-wołowe 1000,00 kg; 7. Mięso WP >A>II 15113000-3 mięso wieprzowe bez żył 300,00 kg; 8. Nerki 15114000-0 wieprzowe 200,00 kg; 9. Ozory 15114000-0 wieprzowe 55,00 kg; 10. Schab b / k 15113000-3 cały bez kości, skóry i tłuszczu 10,00 kg; 11. Serca 15114000-0 wieprzowe 380,00 kg; 12. Słonina 15113000-3 bez skóry 330,00 kg; 13. Szynka b / k surowa 15113000-3 bez skóry i tłuszczu 15,00 kg; 14. Wątroba wieprzowa 15114000-0 bez plam 550,00 kg; 15. Wołowina gulaszowa 15111100-0 mięso bez łoju 70,00 kg; 16. Wołowina ekstra 15111100-0 mięso bez łoju, żył 10,00 kg; 17. Żeberka paski 15113000-3 paski 520,00 kg; 18. Żołądki wieprzowe 15114000-0 czyste 650,00 kg; ZADANIE 2 1. Kaszanka 15131134-3 w bloku, w jelicie 900,00 kg; 2. Kiełbasa biała parzona 15131130-5 dł. od 10 do 20 cm 70,00 kg; 3. Kiełbasa drobiowa 15131135-0 dł. od 15 do 40 cm gruba - cienka 150,00 kg; 4. Kiełbasa grillowa 15131130-5 dł. od 25 do 40 cm 1050,00 kg; 5. Kiełbasa jarmarczna 15131130-5 dł. od 25 do 40 cm 700,00 kg; 6. Kiełbasa krakowska 15131130-5 160,00 kg; 7. Kiełbasa mielonka 15131130-5 390,00 kg; 8. Kiełbasa mortadela 15131130-5 1000,00 kg; 9. Kiełbasa piwna 15131130-5 120,00 kg; 10. Kiełbasa podlaska 15131130-5 dł. od 25 do 40 cm 1380,00 kg; 11. Kiełbasa szynkowa 15131130-5 20,00 kg; 12. Kiełbasa śląska 15131130-5 dł. od 10 do 20 cm 1000,00 kg; 13. Kiełbasa zielonogórska 15131130-5 40,00 kg; 14. Kiełbasa zwyczajna 15131130-5 dł. od 25 do 40 cm 300,00 kg; 15. Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa itp..) 15131000-5 drobiowa, wieprzowa, wołowa, o gramaturze od 100,180, 200, 300 do 500kg 230,00 kg; 16. Metka zwykła 15131130-5 420,00 kg; 17. Kiełbasa parówka gruba 15131130-5 dł. od 10 do 20 cm 880,00 kg; 18. Kiełbasa parówka cienka 15131130-5 dł. od 10 do 20 cm 1060,00 kg; 19. Salceson różny 15131100-6 biały, czarny 580,00 kg; 20. Szynka gotowana 15131410-2 15,00 kg; 21. Szynka staropolska 15131410-2 140,00 kg; 22. Szynka prasowana 15131410-2 20,00 kg; 23. Wątrobianka 15131310-1 460,00 kg 24. Żeberka paski wędzone 15131200-7 100,00 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Nie jest wymaganeIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy, którzy spełniają postanowienia art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz nie zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na postawie art. 24. W celu oceny spełnienia tych warunków zamawiający żąda złożenia stosownych oświadczeń oraz spełnienia wymagań określonych w SIWZ. Zamawiający dokona oceny tych warunków według formuły: spełnia / niespełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów: 1) Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 2) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Śremie
ul. Wawrzyniaka 6
63-100 Śrem
as_srem@sw.gov.pl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.11.2008 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1) Dostaw mięsa z grupy 151 CPV Zadanie 2) Dostaw przetworów mięsnych z grupy 151 CPV.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1) (L.P. Przedmiot zamówienia; KOD CPV; Grupa asortymentowa; Szacunkowe potrzeby ilość w kg;) 1. Boczek świeży; 15113000-3; cała bez kości, skóry; 300,00 kg; 2. Kurczak; 15112100-7; całe tusze; 550,00 kg; 3. Karkówka b / k; 15113000-3; cała bez kości; 50,00 kg; 4. Kości rosołowe; 15113000-3; różne; 1250,00 kg; 5. Łopatka b / k; 15113000-3; cała bez kości, skóry i tłuszczu; 35,00 kg; 6. Mięso mielone; 15113000-3; wieprzowo-wołowe; 1000,00 kg; 7. Mięso WP >A>II; 15113000-3; mięso wieprzowe bez żył; 300,00 kg; 8. Nerki; 15114000-0; wieprzowe; 200,00 kg; 9. Ozory; 15114000-0; wieprzowe; 55,00 kg; 10. Schab b / k; 15113000-3; cały bez kości, skóry i tłuszczu; 10,00 kg; 11. Serca; 15114000-0; wieprzowe; 380,00 kg; 12. Słonina; 15113000-3; bez skóry; 330,00 kg; 13. Szynka b / k surowa; 15113000-3; bez skóry i tłuszczu; 15,00 kg; 14. Wątroba wieprzowa; 15114000-0; bez plam; 550,00 kg; 15. Wołowina gulaszowa; 15111100-0; mięso bez łoju; 70,00 kg; 16. Wołowina ekstra; 15111100-0; mięso bez łoju, żył; 10,00 kg; 17. Żeberka paski; 15113000-3; paski; 520,00 kg; 18. Żołądki wieprzowe; 15114000-0; czyste; 650,00 kg; Zadanie 2) 1. Kaszanka; 15131134-3; w bloku, w jelicie; 900,00 kg; 2. Kiełbasa biała parzona; 15131130-5; dł. od 10 do 20 cm; 70,00 kg; 3. Kiełbasa drobiowa; 15131135-0; dł. od 15 do 40 cm gruba - cienka; 150,00 kg; 4. Kiełbasa grillowa; 15131130-5; dł. od 25 do 40 cm; 1050,00 kg; 5. Kiełbasa jarmarczna; 15131130-5; dł. od 25 do 40 cm; 700,00 kg; 6. Kiełbasa krakowska; 15131130-5; 160,00 kg; 7. Kiełbasa mielonka; 15131130-5; 390,00 kg; 8. Kiełbasa mortadela; 15131130-5; 1000,00 kg; 9. Kiełbasa piwna; 15131130-5; 120,00 kg; 10. Kiełbasa podlaska; 15131130-5; dł. od 25 do 40 cm; 1380,00 kg; 11. Kiełbasa szynkowa; 15131130-5; 20,00 kg; 12. Kiełbasa śląska; 15131130-5; dł. od 10 do 20 cm; 1000,00 kg; 13. Kiełbasa zielonogórska; 15131130-5; 40,00 kg; 14. Kiełbasa zwyczajna; 15131130-5; dł. od 25 do 40 cm; 300,00 kg; 15. Konserwa mięsna (mielonka, turystyczna, kanapkowa itp..); 15131000-5; drobiowa, wieprzowa, wołowa, o gramaturze od 100,180, 200, 300 do 500g; 230,00 kg; 16. Metka zwykła; 15131130-5; 420,00 kg; 17. Kiełbasa parówka gruba; 15131130-5; dł. od 10 do 20 cm; 880,00 kg; 18. Kiełbasa parówka cienka; 15131130-5; dł. od 10 do 20 cm; 1060,00 kg; 19. Salceson różny; 15131100-6; biały, czarny; 580,00 kg; 20. Szynka gotowana; 15131410-2; 15,00 kg; 21. Szynka staropolska; 15131410-2; 140,00 kg; 22. Szynka prasowana; 15131410-2; 20,00 kg; 23. Wątrobianka; 15131310-1; 460,00 kg; 24. Żeberka paski wędzone; 15131200-7; 100,00 kg;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŚREMU
- Przebudowa ul. Ogrodowej w Błociszewie
- Budowa oświetlenia ulicznego w gminie Śrem w miejscowości: Psarskie ul. Orzechowa, Psarskie ul. Modrzewiowa, Mechlin ul. Żurawinowa, Grzymysław, Śrem ul. Piaskowa
- Przebudowa nawierzchni drogi powiatowej nr 4062P na odcinku Ludwikowo - Jaszkowo
- BIEŻĄCE DOSTAWY JEDNORAZOWYCH WYROBÓW HIGIENICZNYCH, CHIRURGICZNYCH I OPATRUNKOWYCH DLA SZPITALA POWIATOWEGO IM., TADEUSZA MALIŃSKIEGO W ŚREMIE SP Z O. O.
- Opracowanie dokumentacji projektowej - budowy ścieżki rowerowej do Mechlina w gm. Śrem
- Modernizacja lokali mieszkalnych - Dalewo 61/2 i Dalewo 61/4
więcej: przetargi w Śremie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- P-14-2025 Zakup i dostawa mięsa i wędlin oraz drobiu i wędlin drobiowych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Stradomi Wierzchniej z podziałem na 6 części
- Sukcesywna dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby żywieniowe uczniów i pracowników Zespołu Szkolno- Przedszkolnego imienia świętego Jana Pawła II w Borzęcinie Górnym
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do ZOOM NATURY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Janowie Lubelskim
- Dostawa mięsa i wędlin (ZP-23/2025)
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.