Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-08-24
Bedlno: Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich.
Numer ogłoszenia: 290474 - 2009; data zamieszczenia: 24.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach , Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswojszyce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: W skład przedmiotu zamówienia wchodzą dostawy następujących środków spożywczych: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - 1100 kg; 2) Karkówka wieprzowa bez kości - 50 kg; 3) Schab wieprzowy bez kości - 120 kg; 4) Szynka surowa wieprzowa bez kości - 50 kg; 5) Żeberka wieprzowe paski - 150 kg; 6) Boczek surowy bez żeber - 40 kg; 7) Mięso gulaszowe wieprzowe kl. II - 100 kg; 8) Mięso wieprzowe od szynki - 200 kg; 9) Nogi wieprzowe przednie - 100 kg; 10) Nogi wieprzowe tylne - 100 kg; 11) Słonina b/s - 140 kg; 12) Wątroba wieprzowa - 80 kg; 13) Mięso wołowe gulaszowe kl. II - 60 kg; 14) Kiełbasa krakowska parzona - 400 kg; 15) Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 360 kg; 16) Kiełbasa piwna - 200 kg; 17) Kiełbasa tatrzańska - 100 kg; 18) Kiełbasa zielonogórska - 240 kg; 19) Kiełbasa golonkowa - 300 kg; 20) Kiełbasa kanapkowa - 250 kg; 21) Kiełbasa żywiecka - 60 kg; 22) Kiełbasa cytrynowa - 60 kg; 23) Przysmak śniadaniowy - 240 kg; 24) Lunch meat - 150 kg; 25) Mielonka drobiowa - 50 kg; 26) Mortadela - 260 kg; 27) Szynka tyrolska - 160 kg; 28) Mielonka wieprzowa - 80 kg; 29) Kiełbasa biała surowa - 50 kg; 30) Kiełbasa zwyczajna - 180 kg; 31) Kiełbasa chłopska - 130 kg; 32) Kiełbasa śląska - 60 kg; 33) Kiełbasa toruńska - 60 kg; 34) Kiełbasa podwawelska - 50 kg; 35) Kiełbasa grilowa - 50 kg; 36) Kiełbaski szynkowe - 180 kg; 37) Parówka-serdelka - 150 kg; 38) Kiełbasa parówkowa - 100 kg; 39) Parówka cienka - 100 kg; 40) Serdelki cienkie - 100 kg; 41) Parówka cielęca - 50 kg; 42) Boczek wędzony bez żeber - 80 kg; 43) Baleron gotowany - 130 kg; 44) Szynka gotowana - 60 kg; 45) Szynka wiejska - 30 kg; 46) Szynka dębicka - 80 kg; 47) Szynka bajeczna - 30 kg; 48) Rolada boczkowa - 40 kg; 49) Wątrobianka - 60 kg; 50) Pasztetowa - 60 kg; 51) Kaszanka gryczana - 230 kg; 52) Czarne-krwiste - 40 kg; 53) Salceson włoski - 200 kg; 54) Salceson podrobowy - 60 kg; 55) Salceson ozorkowy - 60 kg; 56) Pieczeń wieprzowa - 50 kg; 57) Pieczeń firmowa - 70 kg; 58) Pieczeń wiśniowa - 70 kg; 59) Pasztet domowy - 80 kg. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w miarę pojawiających się potrzeb Zamawiającego, wynikających z bieżącego zużycia.. Wszystkie podane ilości zakupu przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, która zostanie zawarta na podstawie rozstrzygniętego postępowania przetargowego z wybranym Wykonawcą, stanowią ilości szacunkowe. Niezrealizowanie w/w ilości zakupu przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą, nie wywołuje roszczenia Wykonawcy wobec Zamawiającego dotyczącego zlecenia wykonania pozostałej części dostaw towarów podanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez WykonawcówIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art 22 ust. 1 ustawy, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień oraz udokumentują to przez złożenie dokumentów potwierdzających posiadanie uprawnień do wykonywania działalności związanej z przedmiotem niniejszego zamówienia publicznego; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) niepodlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawca, stosownie do postanowień art. 44 ustawy, załączy do oferty oświadczenie o spełnieniu w/w warunków. Oświadczenie to należy złożyć na druku stanowiącym załącznik nr 2 do specyfikacji. 3. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców niespełniających wymagań określonych przepisami art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych. 4. Oferta Wykonawcy wykluczonego uznana zostanie za odrzuconą. 5. Zamawiający odrzuci ofertę, jeżeli: a) jest niezgodna z ustawą; b) jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych; c) jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; d) zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia; e) została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia; f) zawiera błędy w obliczeniu ceny; g) wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3 Prawa zamówień publicznych; h) jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 6. Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, która będzie ubiegała się o udzielenie zamówienia publicznego, złoży ofertę lub zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego, jeżeli jego oferta zostanie wybrana. 7. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 8. W przypadku, o którym mowa w pkt 7, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentacji ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 9. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy i wniesienie zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 10. Stosownie do postanowień art. 23 ust. 4 ustawy, Zamawiający będzie żądał od Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, których oferta została wybrana, umowy regulującej współpracę tych podmiotów. 11. Wymagania w stosunku do umowy konsorcjum: 1) wymagania w stosunku do umowy konsorcjum: - umowa konsorcjum winna obejmować wspólną realizację przez strony przedsięwzięć gospodarczych odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi niniejszego postępowania; - zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy, Wykonawcy muszą dołączyć do oferty pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego; - uczestnik konsorcjum, pod rygorem odrzucenia oferty jego i oferty konsorcjum, nie może złożyć samodzielnie odrębnej oferty w przedmiotowym postępowaniu (art. 82 ust. 1 ustawy), 2) wymagania w stosunku do umowy spółki cywilnej: - jeżeli podpisanie umowy o udzielenie zamówienia będącego przedmiotem niniejszego postępowania przekracza zakres czynności zwykłych spółki, a z umowy spółki nie wynika stosowne umocowanie danego wspólnika lub wspólników, dla ważności oferty i umowy o zamówienie publiczne wymagane jest jej podpisanie przez wszystkich wspólników, albo wspólnika umocowanego w drodze odrębnej uchwały wspólników, stanowiącej załącznik do umowy spółki cywilnej; - jeżli umowa spółki została zawarta na czas oznaczony, termin jej obowiązywania musi się skończyć nie wcześniej, niż po upływie gwarancji i rękojmi, określonych odpowiednio w specyfikacji i wzorze umowy; - wspólnik spółki cywilnej, pod rygorem odrzucenia oferty jego i oferty spółki, nie może złożyć samodzielnie odrębnej oferty w przedmiotowym postępowaniu (art. 82 ust. 1 ustawy). 12. Ocena spełnienia wyżej opisanych warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana w oparciu o złożone przez Wykonawców w niniejszym postępowaniu dokumenty oraz oświadczenia metodą warunku granicznego - spełnia / nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych przedmiotem zamówienia, oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: a) oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych , z wykorzystaniem wzoru - załącznuk nr 2; b) oświadczenie Wykonawcy o nie podleganiu wykluczenia z postępowania o zamówienie publiczne z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3; c) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; d) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, wydanej na podstawie art. 4 ust. 1 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 roku (Dz. U. z 2006 r., Nr 122, poz. 851 z późn. zm), iż Wykonawca posiada środki transportu spełniające wymagania sanitarno-higieniczne przewidziane przepisami rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 roku str. 1; Dz. Urz. UE. Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str 319) - wg. wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje Wykonawca, z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4, (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności); e) ze względu na postanowienia paragrafu 1 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605), Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty co najmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwie terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności iżywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225); f) dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/ pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswojszyce.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno; w Dziale Administracyjno Gospodarczym..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.09.2009 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno; w Dziale Administracyjno Gospodarczym..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawy mięsa drobiowego
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Ruskich Piaskach
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.