To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-08-08
Andrzejewo: Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo.
Numer ogłoszenia: 291802 - 2012; data zamieszczenia: 08.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 235044 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Andrzejewo, ul. Warszawska 36A, 07-305 Andrzejewo, woj. mazowieckie, tel. 086 2717003, faks 086 2717120.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie, wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Andrzejewo zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 91 z zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2011 r. Nr 212, poz. 1263 z zm.). Dożywianie uczniów odbywać się będzie w okresie od 03.09.2012 r. do 28.06.2013 r. w dniach trwania nauki z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii, określonych w kalendarzu roku szkolnego, we wszystkich szkołach podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo tj. a) Szkole Podstawowej w Starej Ruskołęce b) Szkole Podstawowej w Andrzejewie c) Szkole Podstawowej w Ołdakach Polonii d) Gminnym Gimnazjum w Andrzejewie Gorącym posiłkiem planuje się objąć 100uczniów dziennie. Podana liczba uczniów aktualna jest na dzień ogłoszenia zamówienia publicznego i w trakcie trwania roku szkolnego może ulec zmianie. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania obiadów jednodaniowych tj. a) zupa z wkładką mięsną podaną z pieczywem b) danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, ryba) c) drugie danie: ziemniaki, mięso , surówka, kompot lub sok W ramach drugiego dania zamawiający dopuszcza możliwość stosowania zamienników dla ziemniaków tj. makaron, ryż lub kasza. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez wykonawcę. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłków, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe. Obiady winny być przygotowane zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Godziny wydawania posiłków i dostarczania posiłków wykonawca ustali z dyrektorami szkół. Wykonawca zapewni: a) transport gorących posiłków do szkoły w odpowiednich naczyniach (termosy) b) porcjowanie i wydawanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku c) opracowanie dekadowego jadłospisu Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Po spożyciu posiłków na własny koszt wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. Do zadań wykonawcy należeć będzie utrzymanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach kuchni jak również jadalni. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zajazd Borowik spółka cywilna Elżbieta Hryniewska, Katarzyna Gwiazda, Łukasz Hryniewski, Łodziska 1a, 07-402 Lelis, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 77794,26 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 80250,00
Oferta z najniższą ceną: 80250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 82500,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Mieście Zielonka
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii letnich w Rzeszowskim Domu Kultury
- Świadczenie usług cateringowych: przygotowanie, dostarczenie i wniesienie posiłków na pierwsze piętro do pomieszczeń kuchennych do siedziby Zamawiającego.
- Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Oddziału Kardiologii w Cieszynie
- Swiadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.