To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-08-08
Katowice: Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych
Numer ogłoszenia: 292220 - 2012; data zamieszczenia: 08.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 256650 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Województwo Śląskie, ul. Ligonia 46, 40-037 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2078562, faks 32 2078578.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego. 2. Przez świadczenie usług restauracyjnych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania cateringu podczas organizowanych przez Zamawiającego spotkań, które będą odbywać się w dniach od poniedziałku do piątku zgodnie z opisem zawartym w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 3. Świadczenie usług restauracyjnych będzie się odbywało sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych przez Zamawiającego spotkań na terenie miasta Katowice. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany miejsca świadczenia usługi restauracyjnej poza miastem Katowice za zgodą Wykonawcy. O ewentualnych zmianach miejsca świadczenia usługi restauracyjnej Wykonawca zostanie poinformowany pisemnie przez Zamawiającego. 4. Wskazane powyżej gramatury i objętości są minimalnymi, jakich żąda Zamawiający. 5. Wynajęcie miejsca świadczenia usług i pokrycie kosztów z tym związanych leży po stronie Zamawiającego. 6. Usługi restauracyjne będą świadczone przez Wykonawcę zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego wg bieżących potrzeb. 7. Zlecenia na realizację konkretnej usługi będą składane w formie elektronicznej (e-mail) lub faksowej najpóźniej na 4 dni kalendarzowe przed jej realizacją, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. 8. W zleceniu Zamawiający określi co najmniej termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usługi restauracyjnej (liczbę i rodzaj asortymentu). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianego asortymentu w zleceniu na realizację konkretnej usługi za obopólną zgodą. 9. Ilość zamawianych produktów objętych usługą restauracyjną wskazaną w SIWZ stanowi maksymalną ilość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zamówienia, do ilości nie mniejszej niż 60% maksymalnej wartości zamówienia, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia wg cen jednostkowych zaoferowanych przez Wykonawcę. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Zamawiający może zmniejszyć zamówienie, do ilości mniejszej niż 60% maksymalnej wartości zamówienia jedynie za zgodą Wykonawcy; w tym przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 10. Wykonawca zobowiązany jest w ramach zamówienia do: a) przygotowania, dowozu i podania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, b) nakrycia stołów, c) przygotowania i sprzątania stołów i zaplecza, d) używania w trakcie świadczenia usługi zastawy porcelanowej jednolitej, stanowiącej komplet, szklanek stanowiących komplet, e) podawania posiłków wg ustaleń z Zamawiającym - na stole konferencyjnym (każdy element zestawu cateringowego podany na stołach na kilku paterach/naczyniach w sposób gwarantujący łatwy dostęp do porcji) lub innym przygotowanym przez Zamawiającego do tego celu miejscu, w sposób uzgodniony z Zamawiającym, f) świadczenia usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, wyłącznie przy użyciu produktów świeżych, g) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.), h) przygotowywania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, i) świadczenia usług restauracyjnych z użyciem sztućców ze stali nierdzewnej, obrusów materiałowych, serwetek papierowych i materiałowych, czystych niepalcowanych naczyń, j) podania posiłków w naczyniach nie będących produktami reklamowymi (nie mogą posiadać widocznych logo, tekstów), k) estetycznego podawania posiłków, z zachowaniem czystości i higieny, wszelkie dekoracje winny być czyste, niezakurzone, eleganckie, l) serwowania posiłków na czystych obrusach materiałowych, m) serwowania posiłków na czystej zastawie oraz przy użyciu czystych sztućców (wyparzanie), n) podawania cukru w porcelanowych cukiernicach lub porcji cukru w jednorazowych opakowaniach, o) dostarczania posiłków w pojemnikach termicznych, zapewniających utrzymanie temperatury, ze stali nierdzewnej, czystych, estetycznych, spełniających normy higieniczne, zapewnienia sztućców umożliwiających nakładanie jedzenia na talerze, p) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, q) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania, Dodatkowo: r) pracownicy obsługujący zlecenia (mający kontakt z żywnością) muszą mieć odpowiedni stan zdrowia określony na podstawie badań lekarskich i odpowiednich badań analitycznych oraz zachowywać wysoki stopień higieny osobistej, s) w przypadku serwowania posiłków w ramach kilkudniowego zlecenia po każdym dniu muszą zostać wymienione na czyste naczynia i sztućce oraz w razie zabrudzenia obrusy, t) ubiór osób podających posiłki/kelnerów musi być schludny, elegancki, zakazuje się podawania posiłków w odzieży codziennego użytku, u) ciastka/ciasta pieczone muszą być świeże (świeżo pieczone). 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca, za wyjątkiem pkt III ppkt 10 lit. p), jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 30 minut. Za wadę w realizacji usługi rozumie się niewywiązanie się Wykonawcy z obowiązków, o których mowa w ppkt 10 lit. b, c, d, e, h, i, j, k, l, m, n, p, q, s, t, u. 12. Za rażące naruszenie warunków realizacji danego zlecenia Zamawiający uzna niewywiązanie się Wykonawcy z obowiązków, o których mowa w ppkt 10 lit. f, g, o, r.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.40.00.00 - Usługi podawania napojów 55.33.00.00 - Usługi kawiarniane 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przedmiot zamówienia będzie współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, dotacji celowej oraz wkładu własnego budżetu województwa w ramach projektu systemowego Strategiczne zarządzanie zmianami - nowe czynniki rozwoju województwa śląskiego w kontekście stanu i kierunków rozwoju regionalnego rynku pracy.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁKA CYWILNA TOMASZ BADURA, MARTYNA MAKIEŁKA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁKA CYWILNA TOMASZ BADURA, MARTYNA MAKIEŁKA
- Tomasz Badura, Martyna Makieła s.c., ul. Wincentego Pola 36, 40-596 Katowice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6556,77 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4941,00
Oferta z najniższą ceną: 4941,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5784,60
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- Dzierżawa 34 szt. urządzeń kserujących i skanujących dla potrzeb działów i oddziałów Komunalnego Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej w Katowicach.
- Dostawa symulatora pojazdu kolejowego oraz symulatora ruchu kolejowego wraz z wyposażeniem w ramach projektu pn.: ,,Nowoczesne kształcenie zawodowe szansą na lepszy start" .
- Wykonanie etażowej instalacji C.O. w lokalach mieszkalnych zarządzanych przez KZGM w Katowicach I/2025
- Przeprowadzenie kursu z projektowania i druku 3D w technologii FDM w ramach projektu pn.: "Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości"
- Przeprowadzenie kursu z programowania sterowników PLC S7-1200 w ramach projektu pn.:"Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości"
- STAŁA (BEZPOŚR.) CAŁODOBOWA OCHRONA FIZYCZNA OSÓB I MIENIA NA TERENIE OBIEKTÓW MHK WRAZ Z MONITORINGIEM SYGNAŁÓW I ZAPEWNIENIEM WSPARCIA GRUPY INTERWENC. ORAZ USŁUGAMI PORZĄDKOWO-CZYSTOŚCIOWYMI
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczestników DDP w ramach projektu "Rozwój dziennych form usług opiekuńczych świadczonych w społeczności lokalnej na terenie powiatu otwockiego"
- Przygotowanie i dostawa wyżywienia dla podopiecznych Centrum Wspierania Rodzin "Swoboda" w Poznaniu
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Rozwoju Wsi w Sielinku w 2025 roku.
- Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ oraz policjantów skierowanych do działań w celu zapewnienia ładu i porządku publicznego
- Świadczenie usług dla uczestników projektu "PROFESJONALNE USŁUGI"
- Zakup zestawów śniadaniowych dla gości Agro obiektu hotelowego w miejscu dzierżawy, czyli w lokalu gastronomicznym usytuowanym w AGRO obiekcie hotelowym we Wrocławiu przy ul. Zwycięskiej 4
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.