eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Janowice WielkieDostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-03

Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 292770 - 2014; data zamieszczenia: 03.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sisco.zpir.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: sisco.zpir.pl -przetargi -2014- wrzesień

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: § 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -SP ZOZ. Zamówienie podzielone jest na 12 pakietów : Pakiet Nr 1 : mięso, produkty mięsne, wędliny Pakiet Nr 2 : warzywa, owoce i ziemniaki Pakiet Nr 3 : produkty mleczarskie i margaryna Pakiet Nr 4 : produkty zbożowe i odżywki Pakiet Nr 5 : herbata ,kawa Pakiet Nr 6 : woda mineralna Pakiet Nr 7 : przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone Pakiet Nr 8 : ryby i przetwory rybne Pakiet Nr 9 : warzywa mrożone Pakiet Nr 10 :dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe Pakiet Nr 11 : cukier Pakiet Nr 12 : wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości Szczegółowy opis zamówienia jest zawarty w załączniku nr 1do SIWZ.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2, 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0, 15.61.33.00-1, 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.33.22.90-3, 15.83.10.00-2, 15.82.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże : a) dysponowanie środkami finansowymi lub posiada zdolność kredytową w wysokości co najmniej 50 000 PLN b) że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzenia działalności

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową innego podmiotu, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sisco.zpir.pl - przetargi -2014 - wrzesień
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z. ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.09.2014 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z. ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie Dział Administracji - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży-1400 kg;Karczek z /k -1300 kg;Mięso mielone-770kg;Schab z/k-30kg; Kiełbasa żywiecka-140kg; Kiełbasa jarmarczna-100kg;Kiełbasa szynkowa-140kg; Kiełbasa podwawelska-600kg;Kiełbasa biała-50kg; Mortadela-100kg; Pieczeń rzymska-240kg;Szynka wieprzowa -140kg;Parówka śląska-600kg; Pasztetowa170kg; Salceson- 340kg; Szynka indycza-140kg; Wątroba wieprzowa-150kg; Pasztet z drobiu- 1300kg; Słonina-400kg; Boczek wędzony-10kg; Udko z kurczaka-30kg; Szynka tyrolska-100kg; Blok mięsny-140kg; Szynka konserwowa-140kg; Pasztet zapiekany-170kg;Kości wędzone-20kg; Porcja rosołowa-300kg;Szynka wieprzowa gotowana-200kg;Mortadela z warzywami-100kg;Kiełbasa myśliwska-30kg; Piersi z kurczaka-200kg;Żeberka-100kg; Kiełbasa śląska-100kg;Łopatka-80kg;Schab po cygańsku-80kg;Baleron-60kg;Wołowina -antrykot-5kg; Wołowina b/kości-5 kg; Kaszanka-10kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa,owoce i ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone-1600kg; Cebula-400kg; Marchew-2100g; Pietruszka korzeń-20kg; Seler -korzeń-20kg; Kapusta biała-960kg; Kapusta czerwona-570kg; Kapusta pekińska-50kg; Pory-20kg; Fasola ziarno-380kg; Groch ziarno-53kg; Ogórki świeże ,zielone-500kg; Pomidory-300kg; Pietruszka zielona-p.450; Sałata- 1000szt.; Koper zielony -500p.;Szczypiorek-450p.; Rzodkiewka-600p.; Jabłka-400kg; Banany-100kg;Pomarańcze-50kg; Kapusta kiszona-720kg;Ogórki kiszone-820kg;Ziemniaki-19000kg; Papryka czerwona-20kg; Pieczarki-20kg; Botwina-40p.; Kalafior-100szt; Fasola szparagowa-20kg;Brokuły-20szt; Cytryny-10kg; Szpinak-10kg; Czarna rzepa-100kg; Biała rzodkiew-100kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku-430kg;Śmietana-500l; Masło MIX-900kg; Jogurt-1000szt; Ser topiony-330kg;Ser Twardy-480kg;Ser biały-380kg;Serki smakowe-100szt;Margaryna-100kg;Ser wędzony-50kg;Kerfr-200szt;Maślanka-200szt;Mleko 2%-50szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna luksusowa np. Wrocławska , Poznańska-1000kg;Kasza jęczmienna-500kg; Kasza manna-250; Ryż-620kg;Płatki kukurydziane -250kg;Płatki owsiane górskie-250kg;Makarony-650kg;Makaron zacierka-50kg; Kleik ryżowy bezsmakowy-5kg; Kasza jaglana-5kg;Mąka ziemniaczana-10kg; Kasza kukurydziana-5kg;Kasza gryczana-5kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata,kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata-37kg; Kawa zbożowa-10kg;Kawa rozpuszczalna-2kg;Kawa mielona-2kg;Herbata ekspresowa-4szt;Mleko zagęszczone niesłodzone-10szt;Kakao-10szt; Herbata owocowa-3kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana 1,5l - 600szt;Woda mineralna gazowana 1,5l - 600szt;soki owocowe- 1,5l - 20szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka zielona sucha-10kg; Koperek suchy-4kg; Szczypiorek suchy-1kg;Czosnek granulowany-5kg; Musztarda-240kg;Majeranek-5kg; Przyprawa do zup w płynie-20kg; Papryka mielona słodka-5kg; Pieprz naturalny mielony-8kg;Pieprz ziołowy-8kg; Sól kuchenna-400kg; Liść laurowy-4kg; Ziele angielskie-4kg;Kwasek cytrynowy-6kg; Jarzynka-80kg;Majonez-50kg; Kminek -5kg; Cukier waniliowy-30szt;Proszek do pieczenia-30szt; Soda oczyszczona-20szt.; Drożdże suszone-20szt; Śliwki suszone-2kg;Mieszanka owocowa -2kg;Grzyby suszone-10kg;Zioła prowansalskie-2kg; Przyprawa do pizzy- szt.20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.33.24.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona Miruna bez glazury -300kg; Śledź matias- 20kg;Ryba wędzona-40kg; Paprykarz szczeciński-100kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brukselka -20kg; Kalafior-20kg;Fasola szparagowa żółta-20kg; Brokuły-20kg; Fasolka szparagowa zielona- 20kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dżemy, warzywa przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem wysoko słodzony-150kg; Dżem nisko słodzony-100kg;Kompot-750 kg ;Ketchup-330kg; Koncentrat pomidorowy-110kg; Ogórek konserwowy-500kg; Groszek konserwowy-100kg; Kukurydza konserwowa-100kg;Chrzan tarty biały- 300kg; Olej rzepakowy-600l; Ocet-50l.; Sałatka Szwedzka-20kg; Sałatka Babuni-20kg; Sałatka z czerwonej kapusty-20kg;Papryka konserwowa-20kg; Pieczarki konserwowe-5kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier - 1500kg; Cukier puder -2kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Wyroby piekarskieo przedłużonej trwałości.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Suchary zwykłe-8kg; Herbatniki-50szt; Wafle-100; Wafle ryżowe- 50 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.