Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-09-03
Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 292770 - 2014; data zamieszczenia: 03.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.
- Adres strony internetowej zamawiającego: sisco.zpir.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: sisco.zpir.pl -przetargi -2014- wrzesień
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: § 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich -SP ZOZ. Zamówienie podzielone jest na 12 pakietów : Pakiet Nr 1 : mięso, produkty mięsne, wędliny Pakiet Nr 2 : warzywa, owoce i ziemniaki Pakiet Nr 3 : produkty mleczarskie i margaryna Pakiet Nr 4 : produkty zbożowe i odżywki Pakiet Nr 5 : herbata ,kawa Pakiet Nr 6 : woda mineralna Pakiet Nr 7 : przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone Pakiet Nr 8 : ryby i przetwory rybne Pakiet Nr 9 : warzywa mrożone Pakiet Nr 10 :dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe Pakiet Nr 11 : cukier Pakiet Nr 12 : wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości Szczegółowy opis zamówienia jest zawarty w załączniku nr 1do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2, 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0, 15.61.33.00-1, 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.33.22.90-3, 15.83.10.00-2, 15.82.00.00-2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie definiuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże : a) dysponowanie środkami finansowymi lub posiada zdolność kredytową w wysokości co najmniej 50 000 PLN b) że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzenia działalności
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową innego podmiotu, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sisco.zpir.pl - przetargi -2014 - wrzesień
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z.
ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.09.2014 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z. ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie Dział Administracji - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży-1400 kg;Karczek z /k -1300 kg;Mięso mielone-770kg;Schab z/k-30kg; Kiełbasa żywiecka-140kg; Kiełbasa jarmarczna-100kg;Kiełbasa szynkowa-140kg; Kiełbasa podwawelska-600kg;Kiełbasa biała-50kg; Mortadela-100kg; Pieczeń rzymska-240kg;Szynka wieprzowa -140kg;Parówka śląska-600kg; Pasztetowa170kg; Salceson- 340kg; Szynka indycza-140kg; Wątroba wieprzowa-150kg; Pasztet z drobiu- 1300kg; Słonina-400kg; Boczek wędzony-10kg; Udko z kurczaka-30kg; Szynka tyrolska-100kg; Blok mięsny-140kg; Szynka konserwowa-140kg; Pasztet zapiekany-170kg;Kości wędzone-20kg; Porcja rosołowa-300kg;Szynka wieprzowa gotowana-200kg;Mortadela z warzywami-100kg;Kiełbasa myśliwska-30kg; Piersi z kurczaka-200kg;Żeberka-100kg; Kiełbasa śląska-100kg;Łopatka-80kg;Schab po cygańsku-80kg;Baleron-60kg;Wołowina -antrykot-5kg; Wołowina b/kości-5 kg; Kaszanka-10kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa,owoce i ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone-1600kg; Cebula-400kg; Marchew-2100g; Pietruszka korzeń-20kg; Seler -korzeń-20kg; Kapusta biała-960kg; Kapusta czerwona-570kg; Kapusta pekińska-50kg; Pory-20kg; Fasola ziarno-380kg; Groch ziarno-53kg; Ogórki świeże ,zielone-500kg; Pomidory-300kg; Pietruszka zielona-p.450; Sałata- 1000szt.; Koper zielony -500p.;Szczypiorek-450p.; Rzodkiewka-600p.; Jabłka-400kg; Banany-100kg;Pomarańcze-50kg; Kapusta kiszona-720kg;Ogórki kiszone-820kg;Ziemniaki-19000kg; Papryka czerwona-20kg; Pieczarki-20kg; Botwina-40p.; Kalafior-100szt; Fasola szparagowa-20kg;Brokuły-20szt; Cytryny-10kg; Szpinak-10kg; Czarna rzepa-100kg; Biała rzodkiew-100kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku-430kg;Śmietana-500l; Masło MIX-900kg; Jogurt-1000szt; Ser topiony-330kg;Ser Twardy-480kg;Ser biały-380kg;Serki smakowe-100szt;Margaryna-100kg;Ser wędzony-50kg;Kerfr-200szt;Maślanka-200szt;Mleko 2%-50szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna luksusowa np. Wrocławska , Poznańska-1000kg;Kasza jęczmienna-500kg; Kasza manna-250; Ryż-620kg;Płatki kukurydziane -250kg;Płatki owsiane górskie-250kg;Makarony-650kg;Makaron zacierka-50kg; Kleik ryżowy bezsmakowy-5kg; Kasza jaglana-5kg;Mąka ziemniaczana-10kg; Kasza kukurydziana-5kg;Kasza gryczana-5kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata,kawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata-37kg; Kawa zbożowa-10kg;Kawa rozpuszczalna-2kg;Kawa mielona-2kg;Herbata ekspresowa-4szt;Mleko zagęszczone niesłodzone-10szt;Kakao-10szt; Herbata owocowa-3kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana 1,5l - 600szt;Woda mineralna gazowana 1,5l - 600szt;soki owocowe- 1,5l - 20szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne, warzywa i owoce suszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka zielona sucha-10kg; Koperek suchy-4kg; Szczypiorek suchy-1kg;Czosnek granulowany-5kg; Musztarda-240kg;Majeranek-5kg; Przyprawa do zup w płynie-20kg; Papryka mielona słodka-5kg; Pieprz naturalny mielony-8kg;Pieprz ziołowy-8kg; Sól kuchenna-400kg; Liść laurowy-4kg; Ziele angielskie-4kg;Kwasek cytrynowy-6kg; Jarzynka-80kg;Majonez-50kg; Kminek -5kg; Cukier waniliowy-30szt;Proszek do pieczenia-30szt; Soda oczyszczona-20szt.; Drożdże suszone-20szt; Śliwki suszone-2kg;Mieszanka owocowa -2kg;Grzyby suszone-10kg;Zioła prowansalskie-2kg; Przyprawa do pizzy- szt.20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona Miruna bez glazury -300kg; Śledź matias- 20kg;Ryba wędzona-40kg; Paprykarz szczeciński-100kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brukselka -20kg; Kalafior-20kg;Fasola szparagowa żółta-20kg; Brokuły-20kg; Fasolka szparagowa zielona- 20kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dżemy, warzywa przetworzone i konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem wysoko słodzony-150kg; Dżem nisko słodzony-100kg;Kompot-750 kg ;Ketchup-330kg; Koncentrat pomidorowy-110kg; Ogórek konserwowy-500kg; Groszek konserwowy-100kg; Kukurydza konserwowa-100kg;Chrzan tarty biały- 300kg; Olej rzepakowy-600l; Ocet-50l.; Sałatka Szwedzka-20kg; Sałatka Babuni-20kg; Sałatka z czerwonej kapusty-20kg;Papryka konserwowa-20kg; Pieczarki konserwowe-5kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier - 1500kg; Cukier puder -2kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Wyroby piekarskieo przedłużonej trwałości.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Suchary zwykłe-8kg; Herbatniki-50szt; Wafle-100; Wafle ryżowe- 50 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.