Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-03-03
Kraków: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 29425 - 2015; data zamieszczenia: 03.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kraków Nowa-Huta , ul. Spławy 2, 31-988 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 643-83-00, faks 012 6451554.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakład Karny w Krakowie Nowej Hucie, 31-988 Kraków, ul. Spławy 2, ogłasza przetarg nieograniczony na dostawy: Część I - Dostawy pieczywa - Wspólny Słownik Zamówień CPV 15810000-9 Część II - Dostawy tłuszczy - Wspólny Słownik Zamówień CPV 15400000-2 Część III - Dostawy konserw - Wspólny Słownik Zamówień CPV 15100000-9 Część IV - Dostawy artykułów ogólnospożywczych - Wspólny Słownik Zamówień CPV 15800000-6 do Zakładu Karnego Kraków Nowa Huta o pełnej przydatności do spożycia, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie Polskimi Normami i wymogami, wg specyfikacji zamieszczonej poniżej: Opis przedmiotu zamówienia: Część I - Dostawy Pieczywa 1 Chleb pszenno-żytni krojony pakowany po 200g kg 47300 2 Bułka drożdżowa z rodzynką pakowana po 4 szt. szt 63360 3 Bułka pszenna nie mniejsza niż 100g szt 47520 4 Bułka tarta w opak 1kg kg 450 Część II - Dostawy tłuszczy 1 Margaryna do smarowania pieczywa w opak 250g kg 5730 2 Olej uniwersalny w opak 1 litr litr 1300 Część III - Dostawy konserw 1 Paprykarz szczeciński w puszkach nie mniejszych niż 300g szt 5800 2 Konserwa mięsna typu konserwa turystyczna w puszkach nie mniejszych niż 300g szt 5800 3 Pasztet drobiowy w foremkach aluminiowych nie mniejszych niż 130g szt 3450 4 Pasztet sojowy foremkach aluminiowych nie mniejszych niż 113g szt 530 5 Pasztet mazowiecki w puszkach nie mniejszych niż 300g szt 5800 6 Śledź w oleju w puszkach nie mniejszych niż 170g szt 4400 7 Szprot w pomidorach w puszkach nie mniejszych niż 170g szt 4400 8 Szprot w oleju w puszkach nie mniejszych niż 170g szt 4400 Część IV -Dostawy art. ogólnospożywczych 1Cukier biały w opak 1kg kg 1 640 2 Marmolada w opak nie większych niż 13 kg kg 4 800 3 Miód w opak nie większych niż 1kg kg 10 4 Czosnek granulowany w opak nie większych niż 100g kg 50 5 Herbata w opak nie większych niż 0,5 kg kg 210 6 Kawa zbożowa typu INKA w opak nie większych niż 1 kg kg 410 7 Keczup w opak nie większych niż 1 kg kg 740 8 Kminek w opak nie większych niż 100g kg 50 9 Kwasek cytrynowy w opak nie większych niż 100g kg 50 10 Liść laurowy w opak nie większych niż 100g kg 50 11 Majeranek w opak nie większych niż 100g kg 50 12 Mak w opak nie większych niż 1kg kg 10 13 Musztarda w opak nie większych niż 1kg kg 740 14 Ocet w opak nie większych niż 1litr litr 140 15 Pieprz czarny mielony w opak nie większych niż 100g kg 50 16 Papryka mielona czerwona słodka w opak nie większych niż 100g kg 50 17 Przyprawa do zup typu magi w opak nie większych niż 1 litr litr 740 18 Rodzynki w opak nie większych niż 1kg kg 10 19 Sól w opak 1kg kg 2000 20 Przyparwa do zup typu wegeta w opak 100g kg 50 21 Woda( gazowana) w opak 1,5 litr szt 1250 22 Ziele angielskie w opak nie większych niż 100g kg 50 23 Zupa pieczarkowa w proszku w opak nie większych niż 1kg kg 320 24 Zupa żurek w proszku w opak nie większych niż 1kg kg 320 25 Fasola Jaś w opak nie większych niż 5kg kg 800 26 Groch łuskany w opak nie większych niż 5 kg kg 800 27 Kasza jęczmienna w opak 1kg kg 2400 28 Kasza manna w opak 1kg kg 320 29 Makaron w opak 1kg kg 2400 30 Mąka pszenna w opak 1 kg kg 1300 31 Mąka ziemniaczana w opak 0,5 kg kg 70 32 Ryż w opak 1kg kg 2400 33 Chrzan tarty w opak nie większych niż 1kg kg 160 34 Koncentrat pomidorowy w opak nie większych niż 1kg kg 920 35 Kotlety sojowe w opak nie większych niż 100g kg 130 36 Majonez w opak nie większych niż 1kg kg 740 37 Koperek suszony w opak nie większych niż 500g kg 820 38 Pietruszka suszona w opak nie większych niż 500g kg 410 39 Koncentrat zupy szczawiowej (szczaw miazga) w opak nie większych niż 1kg kg 920 40 Groszek zielony konserwowy w opak 400g szt 530.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonego oświadczenia - spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonego oświadczenia - spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonego oświadczenia - spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonego oświadczenia - spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie złozonego oświadczenia - spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Krakowie Nowej Hucie
Kraków 31-988 ul. Spławy 2.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.03.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Krakowie Nowej Hucie Kraków 31-988 ul. Spławy 2.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie sukcesywnej dostawy worków i padów dla jednostek Uniwersytetu Jagiellońskiego (z wyłączeniem Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum)
- Regeneracja i naprawa dysku rozpyłowego zabudowanego w Zakładzie Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
- Wykonanie kompletnej dokumentacji projektowo-kosztorysowej instalacji oświetlenia awaryjnego i ewakuacyjnego w budynkach przychodni zdrowia, w podziale na 3 części
- Sprzedaż i dostawa pianotwórczych środków gaśniczych.
- DOSTARCZENIE TESTERA BEZPIECZEŃSTWA ELEKTRYCZNEGO
- 78.2025 Wyłonienie Wykonawcy w zakresie dostawy, montażu, uruchomienia wraz z konfiguracją jednego (1) mobilnego zestawu mikrofonowego do dyskusji z dodatkowym wyposażeniem oraz szkoleniem dla WB UJ.
więcej: przetargi w Krakowie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.