Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-10-20
Kraków: Świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych w czasie Konferencji EURO OIL&FUEL 2010 oraz Szkolenia pt. Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, organizowanych przez Instytut Nafty i Gazu w Krakowie - 3 części
Numer ogłoszenia: 294267 - 2010; data zamieszczenia: 20.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Nafty i Gazu , ul. Lubicz 25A, 31-503 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 4210033 w. 246, faks 012 4210050.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.inig.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytut badawczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych w czasie Konferencji EURO OIL&FUEL 2010 oraz Szkolenia pt. Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, organizowanych przez Instytut Nafty i Gazu w Krakowie - 3 części.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych i/lub restauracyjnych w czasie organizowanej przez Zamawiającego konferencji pn. EURO OIL&FUEL 2010, współfinansowanej ze środków ze środków Mechanizmu Finansowego EOG i Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz Szkolenia pt.: Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, finansowanego ze środków Funduszu Spójności oraz budżetu państwa w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko. Przedmiot zamówienia składa się z trzech części i obejmuje: Część I Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Konferencji, która odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kultury w Krakowie (Rynek Główny 25) w dniach 24- 26 listopada 2010 roku (dzień pierwszy w godzinach od 12:00 - 18:00, dzień drugi 13:00 - 18:00 , trzeci dzień 9:00- 13:30). Przewidywana liczba uczestników: 40 - 60 osób. Część II Świadczenie usługi restauracyjnej polegającej na przygotowaniu i wydaniu w dniu 24 listopada 2010 roku kolacji dla uczestników Konferencji. Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych - do godz. 22:30 - w lokalu, który zapewni Wykonawca. Przewidywana ilość uczestników 40 - 60 osób. Część III Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Szkolenia pt.: Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, która odbędzie się w Instytucie Nafty i Gazu (ul. Lubicz 25A) w dniach 22-23 listopada 2010 roku (dzień pierwszy w godzinach od 10:00 - 16:00, dzień drugi: 9:00 - 15:00). Przewidywana liczba uczestników: 41 osób..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium w postępowaniu
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniający warunek posiadania wiedzy i doświadczenia uznane zostanie wykonanie przez Wykonawcę w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: a) w przypadku wykonawców ubiegających się o realizację części I - co najmniej trzech usług cateringowych, z których każda obejmowała obsługę cateringową wydarzenia (konferencja, szkolenie, seminarium itp.) z obiadem lub lunchem (minimum 2 ciepłe dania) dla minimum 60 osób; b) w przypadku wykonawców ubiegających się o realizację części II - co najmniej trzech usług restauracyjnych, z których każda obejmowała przygotowanie i wydanie obiadu lub kolacji (minimum 2 ciepłe dania) dla minimum 50 osób w lokalu restauracyjnym; c) w przypadku wykonawców ubiegających się o realizację części III - co najmniej dwóch usług cateringowych, z których każda obejmowała obsługę cateringową wydarzenia (konferencja, szkolenie, seminarium, itp.) dla minimum 40 osób
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Propozycji menu - dla części nr I oraz części nr II. Jako opis lokalu w części II zamówienia uznane będą prospekty, katalogi i inne materiały Wykonawcy, jeżeli zostaną złożone wraz z ofertą
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.inig.pl/ZPub/siwz/INIG-SIWZ-DZ-2711-2010-15.pdf
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ w wersji papierowej można odebrać w siedzibie Instytutu Nafty i Gazu, ul. Lubicz 25A, 31-503 Kraków, w pok. 224, u Pan Tomasza Kusia w dniach od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-15:00.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.10.2010 godzina 10:00, miejsce: Instytut Nafty i Gazu, ul. Lubicz 25A, 31-503 Kraków, sekretariat - pok.113, I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Cześć nr I oraz nr II współfinansowane jest ze środków Mechanizmu Finansowego EOG i Norweskiego Mechanizmu Finansowego, natomiast część nr III jest finansowana ze środków Funduszu Spójności oraz budżetu państwa w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Konferencji, która odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kultury w Krakowie (Rynek Główny 25) w dniach 24- 26 listopada 2010 roku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Konferencji, która odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kultury w Krakowie (Rynek Główny 25) w dniach 24- 26 listopada 2010 roku (dzień pierwszy w godzinach od 12:00 - 18:00, dzień drugi 13:00 - 18:00 , trzeci dzień 9:00- 13:30). Przewidywana liczba uczestników: 40 - 60 osób. W skład usługi wchodzą: a) 3 przerwy kawowe (po jednej w każdy dzień Konferencji): - gorąca kawa i herbata bez ograniczeń, dodatkowo: cukier, cytryna, mleczko lub śmietanka; - galanteria cukiernicza (minimum 3 rodzaje ciast oraz kruche ciasteczka, paluszki); - soki owocowe bez ograniczeń (minimum 3 rodzaje); - woda mineralna bez ograniczeń (gazowana i nie gazowana); b) 3 x lunch w formie bufetu (1x lunch w każdy dzień Konferencji) obejmujący: - dania gorące (min. 3 rodzaje w tym: min. 2 dania mięsne i 1 danie rybne) wraz z dodatkami np.: ziemniaki, ryż, kasza lub inne, oraz surówki (min. 3 rodzaje); - soki owocowe bez ograniczeń (minimum 3 rodzaje); - woda mineralna bez ograniczeń (gazowana i nie gazowana); - gorąca kawa i herbata bez ograniczeń, dodatkowo: cukier, cytryna, mleczko lub śmietanka. c) ponadto zimne napoje, herbata i kawa (bez ograniczeń) przed rozpoczęciem pierwszego i trzeciego dnia konferencji. Ponadto Wykonawca zapewni (odpowiednio do ilości osób): - zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową), sztućce (nie mogą być plastikowe lub inne jednorazowe) oraz serwetki jednorazowe; - stoliki koktajlowe i/lub barowe oraz dekorację bufetu w tym obrusy; - obsługę kelnerską (oddelegowanie osoby/osób które przygotują catering, będą uzupełniać podgrzewacze z jedzeniem, uzupełnią kawę, herbatę, soki owocowe i wodę mineralną w razie zużycia, oraz będą sprzątać w trakcie i po cateringu); - sprzątanie po cateringu; - transport (dostawę i odbiór naczyń po cateringu)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usługi restauracyjnej polegającej na przygotowaniu i wydaniu w dniu 24 listopada 2010 roku kolacji dla uczestników Konferencji. Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych - do godz. 22:30 - w lokalu, który zapewni Wykonawca. Przewidywana ilość uczestników 40 - 60 osób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usługi restauracyjnej polegającej na przygotowaniu i wydaniu w dniu 24 listopada 2010 roku kolacji dla uczestników Konferencji. Kolacja odbędzie się w godzinach wieczornych - do godz. 22:30 - w lokalu, który zapewni Wykonawca. Przewidywana ilość uczestników 40 - 60 osób. Charakterystyka kolacji: Kolacja składać się będzie z przystawki, zupy, dania głównego (mięsnego), deseru oraz napojów gorących i zimnych (w tym min. dwie lampki wina na osobę). Kolacja przygotowana i wydana zostanie w formie bankietu przy stolikach restauracyjnych wraz z obsługą kelnerską. Ponadto Wykonawca zapewni: a) lokal, zlokalizowany w obrębie Dzielnicy I Stare Miasto miasta Krakowa; b) oddzielną, klimatyzowaną salę restauracyjną (sale restauracyjne) przeznaczoną wyłącznie dla zaproszonych przez Zamawiającego gości; c) wielkość sali wymienionej w pkt b musi gwarantować organizację bankietu przy stolikach restauracyjnych na ok. 50 osób; d) odpowiednią dekorację stołów; e) obsługę kelnerską na odpowiednim poziomie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Szkolenia pt.: Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, która odbędzie się w Instytucie Nafty i Gazu (ul. Lubicz 25A) w dniach 22-23 listopada 2010 roku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i wydaniu cateringu dla uczestników Szkolenia pt.: Procedury i sposoby zawierania umów z wykonawcami przy realizacji projektów współfinansowanych w ramach PO IiŚ, która odbędzie się w Instytucie Nafty i Gazu (ul. Lubicz 25A) w dniach 22-23 listopada 2010 roku (dzień pierwszy w godzinach od 10:00 - 16:00, dzień drugi: 9:00 - 15:00). Przewidywana liczba uczestników: 41 osób. W skład usługi wchodzą: a) 6 przerw kawowych (po 3 w każdym dniu szkolenia): - gorąca kawa i herbata bez ograniczeń, dodatkowo: cukier, cytryna, mleczko lub śmietanka; - galanteria cukiernicza (mieszanka kruchych ciasteczek bez mas i kremów, co najmniej 4 rodzaje, paluszki); - soki owocowe bez ograniczeń (minimum 3 rodzaje); - woda mineralna bez ograniczeń (gazowana i niegazowana); b) 4 przerwy z dekoracyjnymi kanapkami: - minimum 3 rodzaje (m.in. z łosoś, wędlina, ser); - po 4 sztuki na osobę; c) 2 przerwa z drożdżówkami: - pierwszego dnia: 50 drożdżówek, 60 pasztecików mięsnych z ciasta francuskiego; - drugiego dnia: 120 mini pączków i/lub mini drożdżówek. Ponadto Wykonawca zapewni (odpowiednio do ilości osób): - zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową), talerzyki jednorazowe na kanapki i drożdżówki oraz serwetki jednorazowe; - dekorację stołu w tym obrusy; - obsługę kelnerską (oddelegowanie osoby/osób które przygotują catering, będą uzupełniać kawę, herbatę, soki owocowe i wodę mineralną w razie zużycia, oraz będą sprzątać w trakcie i po cateringu); - sprzątanie po cateringu; - transport (dostawę i odbiór naczyń po cateringu).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Dostawa odzieży roboczej i ochronnej dla pracowników Miasteczka Studenckiego AGH w Krakowie - DE-dzp.272-206/24
- Dostawa testów do wykrywania obecności rotawirusa, adenowirusa i norowirusa w stolcu
- ZP.73.2024 Usługi konserwacji i przeglądu technicznego masztów.
- Wyłonienie wykonawcy w zakresie dostawy dwóch (2) połączonych ze sobą w trybie stack przełączników rdzeniowych wraz z akcesoriami i licencją na potrzeby Biblioteki Jagiellońskiej.
- Dostawa przenośnego urządzenia do charakteryzacji właściwości elektrycznych metali nieżelaznych i ich stopów metodą prądów wirowych dla Wydziału Metali Nieżelaznych AGH - DE-dzp.272-292/24
- Zakup i dostawa produktów antyseptycznych i dezynfekujących do skóry i błon śluzowych II
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa organizacji wyjazdów uczniów i opiekunów w ramach projektu pt.: "Uczymy się by zmieniać świat" finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Erasmus+.
- DZP.261.32.2024 Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej w tym wynajmu sal konferencyjnych w Zakopanem w celu organizacji konferencji: "Standardy jakości Erasmusa w praktyce szkolnej" (...)
- Usługa hotelarsko-gastronomiczna i zapewnienie sal konferencyjnych w związku ze szkoleniem Sędziów Sądu Okręgowego w Poznaniu, sędziów i asesorów z sądów rejonowych z okręgu Sądu Okręgowego w Poznaniu
- "Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej na potrzeby PORT - Łukasiewicz"
- świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych w okresie 24 m-cy, znak sprawy DZ-23/73/24
- Przygotowanie koncepcji wraz z kompleksowym zorganizowaniem i przeprowadzeniem 7dniowych pobytów dla 300 osób tj. dzieci i młodzieży z Ukrainy (wraz z opiekunami) na terenie woj. kujawsko-pomorskiego
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.