Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-13
Łęczna: Dostarczanie posiłków własnym transportem dla SP ZOZ w Łęcznej
Znak sprawy SP ZOZ -ZP / 2 /08
Numer ogłoszenia: 29554 - 2008; data zamieszczenia: 13.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łęcznej, ul. Krasnystawska 52, 21-010 Łęczna, woj. lubelskie, tel. 081 7521035, fax 081 7524182.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.powiatleczynski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczanie posiłków własnym transportem dla SP ZOZ w Łęcznej Znak sprawy SP ZOZ -ZP / 2 /08.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 55521100-9 usługi dowożenia posiłków 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala w Jaszczowie i pacjentów opieki długoterminowej Zakładu Opiekunczo-Leczniczego w Puchaczowie: 1.przygotowanie potraw zgodnie z wymogami żywienia dietetycznego, na podstawie ilościowych zgłoszeń przekazywanych przez pracownika SP ZOZ w Łęcznej w danym dniu do godz. 8.00. obiad + kolacja w godz. 12.30-13.00 2.dostarczanie posiłków w odpowiednich termosach transportowych (przystosowanych do transportu żywności - atesty), po porcjowanych, do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w godzinach: śniadanie w godz.7.30-8.00 3.wykaz oddziałów przeznaczonych do wykonywania usługi żywienia: a)Szpital Jaszczów: oddział chorób wewnętrznych, oddział opieki długoterminowej oddział chirurgii ogólnej b) Zakład Opiekuńczo leczniczy w Puchaczowie: ZOL dla pacjentów apalicznych, ZOL dla dorosłych. łączna liczba łóżek - 82(+3 dostawki) przeciętne całodzienne wyżywienie miesięczne wynosić będzie 2200 szt. 4.Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach: a) Dieta ogólna - stosuje się u chorych nie wymagających żywienia dietetycznego; żywienie pacjentów powinno spełniać warunki racjonalnego żywienia; stosuje tu się wszystkie procesy technologiczne produkcji potraw. b) Dieta cukrzycowa posiłkowa (z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) c) Dieta lekkostrawna d) Dieta wysokokaloryczna Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta w dnie moczanowej dieta niskosodowa bezmleczna, itd.) 5.Zamawiający może dokonywać w dniu dostawy telefonicznej korekty zapotrzebowania pod względem ilości posiłków i rodzaj diet - minimum 4 godz przed ustalonymi porami dostaw posiłków. 6.temperatura posiłków w momencie przyjęcia dostawy powinna wyrosić: - dla potraw serwowanych na zimno; potraw na kolację wymagających przechowywania w warunkach chłodniczych- od 2 oC do 8oC (+/-2o), - dla potraw serwowanych na gorąco zupa napoje gorące - temp. nie niższą- niż 80 o II danie temp. nie niższa niż 70oC (+/-2oC), 7.łącznie z dostawą śniadania należy dostarczyć dzienny jadłospis dla wszystkich występujących w danym dniu diet w ilości l szt. 8.Wykonawca odpowiada za przygotowanie prób żywieniowych dla celów kontroli Sanepid: bezpłatne dostarczanie materiałów. 9.kary za nie przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych ponosić będzie Wykonawca, z którym zostanie zawarta umowa 10.zobowiązuje się Wykonawcę do zabezpieczenia żywności w termosach, odpowiednio oznakowanych, ułatwiających identyfikacje i szybkie rozdysponowanie posiłków np.: rodzaj diety, zawartość oraz ilość porcji itp. Opis przedmiotu zamówienia będzie załącznikiem nr 1 do umowy nr SP ZOZ - ZP / / 08.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości 2.782,00 PLN dwa tysiące siedemset osiemdziesiąt dwa złote 0/100) zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych. Jeżeli będzie to forma pieniadza nr konta na jaki należy wpłacać znajduje się w SIWZ..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca spełniający wymagania określone w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r., (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 223, poz. 1655 .). 1. posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 3. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4. nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków podmiotowych udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą (spełnia - nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w n/w dokumentach i oświadczeniach.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. Wykonawca składa następujące dokumenty: 1.formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ, 2.oświadczenie wykonawcy, zgodne z załącznikiem nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej lub inny dokument potwierdzający możliwości wykonywania działalności, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 4.oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 ustawy, 5.dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, 6.oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłacaniem podatków, opłat lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości decyzji właściwego organu, 7.oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości decyzji właściwego organu, 8.polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności przez cały okres trwania umowy. 9.oświadczenie Wykonawcy, że będzie świadczył usługi żywienia zgodnie z będzie świadczył usługi żywienia zgodnie z: a)Zarządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS Nr 16 poz. 60 z późn. zm.), b)Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 28 lutego 2000 r. w sprawie warunków sanitarnych oraz zasad przestrzegania higieny przy produkcji i obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi (DZ. U. Nr 30, poz. 377), c)Normami Polskiego Instytutu Żywności i Żywienia. 10.dowód wniesienia wadium - kserokopia dokumentu potwierdzona (za zgodność z oryginałem), 11.zaakceptowany wzór umowy - załącznik nr 3 do SIWZ Wszystkie niezbędne oświadczenia znajdują się w załączniku nr 2 dołączonym do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatleczynski.pl, zakładka zamówienia publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.powiatleczynski.pl, zakładka zamówienia publiczne, przetargi SPZOZ.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2008 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat SP ZOZ w Łęcznej, ul. Krasnystawska 52 21-010 Łęczna.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z ŁĘCZNEJ
- Szkolenia dla nauczycieli w ramach projektu Młodzi Profesjonaliści
- "Zakup i dostawa mebli oraz wyposażenia w ramach projektu Młodzi Profesjonaliści"
- "Przebudowa drogi powiatowej 1714L w msc. Piaseczno"
- Budowa budynku wielorodzinnego w gm. Wysokie, miejscowość Nowy Dwór - opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej
- Zakup i dostawa sprzętu komputerowego i oprogramowania
- Budowa dwóch mostów pieszo-rowerowych nad rzeką Wieprz oraz rzeką Świnka w Łęcznej
więcej: przetargi w Łęcznej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowe sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- kompleksowa usługa cateringowa
- wynajem telebimu z obsługą wraz z kompleksową usługą cateringową
- wynajem na terenie miasta Łódź sali konferencyjnej lub widowiskowej lub teatralnej (z obsługą techniczną) wraz z kompleksową usługą cateringową
- wynajem na terenie miasta Łódź sali konferencyjnej lub widowiskowej lub teatralnej (z obsługą techniczną) wraz z kompleksową usługą cateringową
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.