eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jelenia GóraDostawa mięsa i wędlin dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-03

Jelenia Góra: Dostawa mięsa i wędlin dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o.
Numer ogłoszenia: 296739 - 2008; data zamieszczenia: 03.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. , ul. P. Ściegiennego 5/7, 58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7551003 do 05, faks 075 7552557.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka prawa handlowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 Mięso i wędliny drobiowe, Pakiet nr 2 Mięso i wędliny wołowo- wieprzowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.21.00 - Świeży drób .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, - złożą ofertę, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w SIWZ powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku. Zgodne z wymogami systemu HACCP. złożą ofertę, w której cena zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy, złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne dokonywana będzie na podstawie dostarczonych dokumentów, wg formuły: spełnia- nie spełnia. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, w którym mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, wykonawców, którzy złożyli nieprawidłowe informacje, mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów, potwierdzających spełnienie tych warunków, Zamawiający odrzuca ofertę, która: jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy w obliczeniu ceny, jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga od wykonawców złożenia wypełnionych druków stanowiących załączniki do SIWZ: wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1 lub 1A, wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2, oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia - załącznik nr 3, aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. oświadczenie o nie zaleganiu z zapłatą podatków i składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne - załącznik nr 4 podpisany projekt umowy - załącznik nr 5.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-cieplice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7 tel. 0757551003 do 05; telefax: 0757552557 pokój 108.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7 tel. 0757551003 do 05; telefax: 0757552557 sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 Mięso i wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet drobiowy surowy z kurczaka kg 250 2 Filet drobiowy surowy z indyka kg 120 3 Kiełbasa z indyka gruba (pieczysty indyk) kg 120 4 Kiełbasa biała parzona drobiowa kg 160 5 Kiełbasa drobiowa gruba typu plaster miodu kg 60 6 Kurczak świeży I gatunek kg 3980 7 Parówki drobiowe w osłonce naturalnej kg 760 8 Parówki drobiowe w folii kg 20 9 Pasztet zapiekany drobiowy kg 415 10 Pasztet drobiowy 50g szt 30 11 Pasztet drobiowy 160g szt 1200 12 Pierś z indyka po krolewsku kg 20 13 Porcja rosołowa kg 230 14 Polędwica drobiowa kg 5 15 Kiełbasa królewiecka gruba (typu mielonka) kg 240 16 Salceson drobiowy kg 15 17 Szynka drobiowa miodowa kg 15 18 Wątróbka drobiowa kg 600 19 Udka kurczaka ( ćwiartki) kg 2330.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 Mięso i wędliny wołowo- wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek świeży surowy kg160, 2.Boczek parzony kg10, 3.Flaki wołowe prasowane kg380, 4.Karkówka z kością kg70, 5.Karkówka b/k kg915, 6.Kielbasa sucha cienka typu jalowcowa kg5, 7.Kiełbasa biala surowa kg12, 8.Kiełbasa biała wieprzowa parzona kg335 9.Kiełbasa krakowska parzona kg280, 10.Kiełbasa krakowska sucha kg33 11.Kaszanka (krupniok jęczmienny) kg840, 12.Kiełbasa sląska wieprzowa kg550 13.Kiełbasa zwyczajna (litewska) kg812, 14.Kiełbasa mortadela kg80 15.Kiełbaski wieprzowe typu wiedeńskie kg20, 16.Mięso od szynki kg200 17.Mięso wieprzowe gulaszowe kg50, 18.Łopatka b/k kg1550 19.Ogonówka - wędlina kg40, 20.Parówki cielęce lux kg635 21.Podgardle wędzone kg150 22.Ozory wieprzowe kg260, 23.Parówki grube kg150, 24.Pasztetowa wyborowa kg280 25.Polędwica sopocka kg200, 26.Salceson włoski kg430, 27.Schab b/k kg90 28.Schab z/k kg2040, 29.Słonina kg293, 30.Smalec kostka 200g szt1430 31.Szynka b/k surowa kg kg 70, 32.Szynka gotowana wieprzowa kg556 33.Szynkowa kanapkowa kg180, 34.Szynka konserwowa kg65 35.Szynka typu Gerwazego kg535, 36.Szynka tostowa kg340, 37.Żeberka paski kg500 38.Wołowina z/k antrykot kg1822, 39.Wołowina b/k pieczeniowa kg360 40.Wątróbka wieprzowa kg15.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.