Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-15
Rzeszów: Catering podczas Podkarpackiego Forum Innowacyjności - Projekt systemowy pt. Wzmocnienie instytucjonalnego systemu wdrażania regionalnej Strategii Innowacji w latach 2007-2013 w województwie podkarpackim.
Numer ogłoszenia: 296825 - 2011; data zamieszczenia: 15.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza , ul. W. Pola 2, 35-959 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8651250, 8653636, 8653535, faks 17 8651075, 865383.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.prz.rzeszow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Catering podczas Podkarpackiego Forum Innowacyjności - Projekt systemowy pt. Wzmocnienie instytucjonalnego systemu wdrażania regionalnej Strategii Innowacji w latach 2007-2013 w województwie podkarpackim..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna polegające na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłków w siedzibie zamawiającego na terenie Rzeszowa podczas spotkania w ramach PFI w dniach 7-8 grudnia 2011 r. Dzień 1 (07.11.2011) - 100 osób - Kawa świeżo parzona - 100 porcji - Herbata czarna, owocowa - 100 porcji - Dodatki: mleko, cukier biały, brązowy, słodzik, cytryna - Woda mineralna gazowana i niegazowana - po 50 szt. - Soki owocowe min 3 rodzaje (pomarańczowy, jabłkowy, wieloowocowy) -500ml/os. - Napoje gazowane typu cola, sprite - 50 szt. - mix owoców (banany, mandarynki, winogrono) - Muszelki makaronowe z sałatką krabową - 50 szt. - Wybór babeczek koktajlowych - 50 szt. o z kurczakiem w kremie pistacjowo-kokosowym o z pastą tuńczykową z kaparami o z kremowym serkiem i wędzonym łososiem - Roladki z wędzonego łososia z roszponką i kremem limonowym - 50 szt. - Wybór koreczków (100 szt.): z mozzarellą i pomidorkami cherry, z camembertem i winogronami, z salami i oliwkami - Szaszłyki koktajlowe (100 szt.) z: o z mozzarellą, pomidorkami cherry i świeżą bazylią o z kabanosem i marynatami o z grillowanym kurczakiem, ananasem i serem camembert o z ementalerem i winogronami o z grillowanej gruszki z serem pleśniowym - Roladki naleśnikowe (100 szt.): o z suszonymi pomidorami, mascarpone i rukolą o z wędzonym łososiem, szpinakiem i mascarpone o z szynką, grillowaną papryką i serkiem śmietankowym - Melon miodowy w plastrach szynki parmeńskiej - 50 szt. - Sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry, sałatą rzymską i sosem balsamicznym (50 porcji) - Wykwintna sałatka z serami pleśniowymi, winogronami i gruszką na sałacie lodowej (50 porcji) - Tartinki (200 szt.): o z szynką parmeńską i wiórkami parmezanu o z kozim serem i grillowaną papryką o z serem rokpol i pistacjami o z rostbefem i sosem cumberland o z pstrągiem wędzonym, sosem kaparowym i cytryną o z włoską salami i marynatami o z wędzonym łososiem i sosem miodowo-musztardowym Desery - Wybór ciasteczek koktajlowych w papilotkach (ciasteczka francuskie, muffiny, kruche babeczki z owocami) - po 50 szt. - sernik - 100 porcji Dania ciepłe - Krem z borowików - 100 porcji - Schab po andaluzyjsku faszerowany daktylami i oliwkami - 50 porcji - Pieczone piersi z kaczki z sosem pomarańczowym - 50 porcji - Łosoś duszony w sosie maślano-warzywnym - 50 porcji Dodatki do dań głównych: - Ziemniaki opiekane - 50 porcji - Warzywa grillowane z parmezanem - 50 porcji - Ryż biały z dzikim - 50 porcji - mix sałat z winegretem malinowym - 50 porcji Dzień 2 (08.11.2011) - 50 osób - Kawa świeżo parzona - 50 porcji - Herbata czarna, owocowa - 50 porcji - Dodatki: mleko, cukier biały, brązowy, słodzik, cytryna - Woda mineralna gazowana i niegazowana - po 30 szt. - Soki owocowe min 3 rodzaje (pomarańczowy, jabłkowy, wieloowocowy) - 300ml/os. - Napoje gazowane typu cola, sprite - 30 szt. - mix owoców (banany, mandarynki, winogrono) - Roladki z szynki z zielonymi szparagami - 50 porcji - Półmisek mięs pieczonych /schab, indyk, rolady mięsne faszerowane, rolada z boczku, inne/ - 50 porcji - Deska serów wysokogatunkowych z winogronami i orzechami - 50 porcji - Roladki z cukinii faszerowane kozim serem - 50 porcji - Pomidory z mozzarellą, awokado i sosem bazyliowym - 50 porcji - Bruschetta z roladkami serowo-szpinakowymi - 50 porcji - Wędzona ziołami pierś z indyka na roszponce - 50 porcji - Sałatka Grecka z serem feta i oliwkami - Pieczywo różne Desery - Wybór ciasteczek koktajlowych w papilotkach (ciasteczka francuskie, muffiny, kruche babeczki z owocami) - po 30 szt. - Szarlotka - 50 porcji Dania główne: - Krem z dyni z grzankami serowymi - 50 porcji - Bakłażan faszerowany grzybami i suszonymi pomidorami - 25 porcji - Polędwiczki wieprzowe faszerowane na ragout warzywnym - 25 porcji - Roladki z soli podawane na musie szpinakowym - 25 porcji Dodatki do dań głównych: - Kopytka ręcznie robione - 25 porcji - Bukiet warzyw - 25 porcji - Ziemniaki pieczone z rozmarynem - 25 porcji - Mix sałat z winegretem ziołowym i grzankami serowymi - 25 porcji.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 07.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo (pełnomocnictwa) w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii, jeśli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika, przy czym dotyczy to również przypadków składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, tj.: - wykonawców działających w formie Spółki Cywilnej, jeżeli z dokumentów dołączonych do oferty np. umowy spółki (czy jej kopii poświadczonej odpowiednio za zgodność z oryginałem) nie wynika odpowiedni sposób reprezentacji dla podpisania oferty, bądź wynika inny sposób reprezentacji; - wykonawców występujących wspólnie, czyli uczestników konsorcjum.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Strony przewidują możliwość wprowadzenia następujących zmian do umowy, w okolicznościach określonych poniżej: a) zmiana terminu umowy - w przypadku : - niedotrzymania pierwotnego terminu realizacji umowy wynika z napotkania przez Wykonawcę lub Zamawiającego okoliczności niemożliwych do przewidzenia i niezależnych od nich, np. wystąpienia zjawisk związanych z działaniem siły wyższej (klęska żywiołowa, niepokoje społeczne, działania militarne itp.). - niedotrzymanie pierwotnego terminu realizacji umowy jest konsekwencją opóźnienia przez Zamawiającego w realizacji prac koniecznych do prawidłowego odbioru (przyjęcia) przedmiotu umowy. W przypadku wystąpienia powyższych okoliczności, w zakresie mającym wpływ na przebieg realizacji zamówienia, termin wykonania umowy może ulec odpowiedniemu przedłużeniu o czas niezbędny do zakończenia wykonania przedmiotu umowy w sposób należyty. b) zmiana terminu płatności- w przypadku: - ograniczenia finansowego po stronie Zamawiającego, z przyczyn od niego niezależnych c) zmiana w sposobie realizacji zamówienia polegająca na: zmianie osób, podwykonawców, partnerów konsorcjum i innych podmiotów współpracujących przy realizacji zamówienia pod warunkiem, że ich uprawnienia, potencjał ekonomiczny, wykonawczy i doświadczenie nie są gorsze od tych, jakie posiadają podmioty zamieniane. Zmiany te mogą nastąpić z przyczyn organizacyjnych. d) zmiana wynagrodzenia: - zmiana urzędowej stawki podatku VAT Wystąpienie którejkolwiek z wymienionych powyżej okoliczności nie stanowi bezwzględnego zobowiązania Zamawiającego do dokonania takich zmian, ani nie może stanowić podstawy roszczeń Wykonawcy do ich dokonania.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ogloszenia.propublico.pl/prz
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego pokój nr 204 bud. A ul. W. Pola 2 35-959 Rzeszów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.11.2011 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego pokój nr 207 bud. A ul. W. Pola 2 35-959 Rzeszów.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt systemowy Wzmocnienie instytucjonalnego systemu wdrażania regionalnej Strategii Innowacji w latach 2007-2013 w województwie podkarpackim współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego WND-POKL.08.02.02-18-001/08.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Wykonanie bieżących napraw oraz sezonowa wymiana opon i wyważanie kół pojazdów samochodowych,(...) i drobnego sprzętu będącego w użytkowaniu PZDW i jednostek terenowych w 2025 r. - (9 zadań)
- Sprzedaż i dostawa trenażerów, manekinów, sztucznych płynów, drobnego sprzętu medycznego oraz 10 sztuk regałów do Centrum Symulacji Medycznej
- Dostawa i montaż 256 szt. akumulatorów będących 4 kpl. baterii do UPS-ów oraz klimatyzatorów w Kl. Ort. i Traumatologii Narządu Ruchu Dzieci - 5 szt. i mag. implantów ortop. Bloku Op. Dzieci - 1 szt.
- Dostawa sprzętu informatycznego.
- Zakup i dostawa konsoli dyspozytorskich dla I Komisariatu Policji w Rzeszowie
- Sprzedaż i dostawa drobnego sprzętu laboratoryjnego- pipet automatycznych, wytrząsarki i zamrażarki dla Instytutu Nauk Medycznych
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie
- Świadczenie usług gastronomicznych dla osób uprawnionych wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołominie w 2025 r.
- DZP.261.62.2024 - kompleksową organizację i obsługę XII Ogólnopolskiego Dnia Informacyjnego Erasmus+ i Europejskiego Korpusu Solidarności, odbywającego się w dniu 14.01.2025 roku w Warszawie.
- Usługa organizacji staży uczniowskich
- USŁUGA CATERINGOWA NA WYDARZENIA MUZEALNE - CZĘŚĆ V - II POSTĘPOWANIE
- Przygotowanie kompleksowej usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską w związku z organizacją spotkania wigilijnego dla pracowników Akademii Mazowieckiej w Płocku.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.