eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jelenia Góradostawa artykułów spożywczych dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-03

Jelenia Góra: dostawa artykułów spożywczych dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o.
Numer ogłoszenia: 296933 - 2008; data zamieszczenia: 03.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. , ul. P. Ściegiennego 5/7, 58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7551003 do 05, faks 075 7552557.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-cieplice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka prawa handlowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych dla Uzdrowisko Cieplice Sp z o.o..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 1 artykuły spożywcze, pakiet nr 2 ryby i przetwory rybne, pakiet nr 3 nabiał, pakiet nr 4 jajka, pakiet nr 5 mrożonki, pakiet nr 6 pieczywo.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, - złożą ofertę, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w SIWZ powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku. Zgodne z wymogami systemu HACCP. złożą ofertę, w której cena zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy, złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienia publiczne dokonywana będzie na podstawie dostarczonych dokumentów wg formuły: spełnia- nie spełnia Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, w którym mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, wykonawców, którzy złożyli nieprawidłowe informacje, mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów, potwierdzających spełnienie tych warunków, Zamawiający odrzuca ofertę, która: jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy w obliczeniu ceny, jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga od wykonawców złożenia wypełnionych druków stanowiących załączniki do SIWZ: wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1 -6 wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 7, oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia - załącznik nr 8, aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. oświadczenie o nie zaleganiu z zapłatą podatków i składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne - załącznik nr 9 podpisany projekt umowy - załącznik nr 10.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-cieplice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7 tel. 0757551003 do 05; telefax: 0757552557 pokój 108.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7 tel. 0757551003 do 05; telefax: 0757552557 sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ananas puszka szt=580ml szt. 56 2 Barszcz biały 800g szt. 50 3 Barszcz czerwony szt.=65g. szt. 50 4 Bita śmietana -spray- szt. 100 5 Brzoskwienie w syropie szt=850g szt. 66 6 Budyń nie gorszy niż Winiary szt. 2000 7 Chrzan szt=300g. szt. 230 8 Cukier kg 6030 9 Cukier waniliowy szt=16g. szt. 550 10 Czosnek granulowany szt. 30 11 Ćwikła z chrzanem 330g. szt. 460 12 Dżem owocowy op=0,9l szt. 2170 13 Dżem owocowy bez cukru kg 770 14 Dżem owocowy porcja 25g szt. 5100 15 Fasola czerwona konserwowa 400g. szt. 120 16 Fasola sucha kg 326 17 Fasolka konserwowa szparagowa szt=500g szt. 440 18 Galaretka owocowa 90g. Nie gorsza niż Winiary szt. 500 19 Gałka muszkatołowa szt=15g szt. 50 20 Groch łuskany połówki kg 280 21 Groszek konserwowy 400g. szt. 740 22 Herbata granulowana szt=100g szt. 3350 23 Herbata op.=100szt. op. 150 24 Herbata owocowa op.=25 szt. op. 20 25 Imbir szt=20g. szt. 60 26 Kakao szt.=200g. szt. 110 27 Kasza gryczana kg 50 28 Kasza jączmienna kg 525 29 Kasza manna kg 585 30 Kawa Inka zbożowa szt.=150g. szt. 50 31 Kawa naturalna mielona szt.=250g TYPU TCHIBO EXCLUS szt. 70 32 Kawa naturalna rozpuszczalna szt. =200g.TYPU TCHIBO FAM szt. 209 33 Kasza kukurydziana kg 200 34 Ketchup szt.= 500g. szt. 530 35 Kisiel szt.=40g nie gorszy niż Winiary szt. 1480 36 Kminek szt. 90 37 Kompot aronia szt=0,9l szt. 200 38 Kompot śliwkowy szt=0,9l szt. 200 39 Kompot wisniowy szt=0,9l szt. 200 40 Koncentrat pomidorowy szt. =4550g. kg 529 41 Kukurydza konserwowa szt. =400g nie gorsz niż Pudliszki szt. 1490 42 Kwasek cytrynowy 20g szt. 876 43 Liść laurowy szt. =500g. szt. 65 44 Majeranek szt.= 150g. szt. 20 45 Majonez szt. =700ml nie gorszy ni ż Winiary szt. 1280 46 Makaron kolanka 2,5 kg op kg 200 47 Makaron nitki szt. =250g szt. 1553 48 Mąka tortowa kg 320 49 Makaron spagetti kg 30 50 Makaron świderki kg 980 51 Mąka pszenna kg 1646 52 Mąka ziemniaczana kg 177 53 Miód naturalny kg 5 54 Miód porcja 25g szt. 3820 55 Musli owocowe op.=0,5-5kg kg 50 56 Musztarda szt. =500g. szt. 390 57 Napój owocowy szt.=200ml szt. 1500 58 Ocet 0.5l L 100 59 Ocet winny szt. 50 60 Ogórki konserwowe szt.= 900g szt. 1170 61 Olej uniwesalny 1l L 1340 62 Oliwa z oliwek L 31 63 Oliwki czarne szt.=0,7L szt. 10 64 Oregano 20g szt. 80 65 Orzechy włoskie 100g op. 30 66 Papryka konserwowa szt=0,9kg szt. 100 67 Papryka mielona słodka kg 23 68 Pasztet podlaski szt. =160g szt. 2320 69 Pasztet podlaski 50 g szt. 27 70 Pieprz naturalny czarny op 1 kg kg 35 71 Płatki kukurydziane 250 g szt. 650 72 Płatki jęczmienne 0,4 kg szt. 954 73 Płatki owsiane szt-=0,5 kg szt. 1523 74 Płatki ryżowe 0,4 kg szt. 690 75 Proszek do pieczenia szt.= 30g. szt. 110 76 Przyprawa do zup w płynie szt. =850ml szt. 290 77 Przyprawa uniwersalne do potraw Jarzynka 1kg szt. 1015 78 Rodzynki szt=100g szt. 30 79 Ryż w torebkach op 400g szt. 610 80 Ryż op.=1kg kg 660 81 Sok pomidorowy 1l szt. 50 82 Sok owocowy - czarna porzeczka 1l szt. 200 83 Sok owocowy żurawina szt. 103 84 Sok owocowy grapefriutowy szt. 150 85 Sok owocowy jabłkowy 1l szt. 300 86 Sok owocowy pomarańczowy 1l szt. 100 87 Sok bannan 1l szt. 100 88 Sok jabłko 2l szt. 250 89 Sok pomarańcz 2l szt. 250 90 Sos grzybowy szt.=1 kg szt. 5 91 Sos pieczeniowy kg 5 92 Sos spagetti w proszku szt-45g szt. 50 93 Sól warzona jodowana kg 945 94 Suchary szt.=285g. szt. 60 95 Syrop owocowy szt.=1280mll. szt. 14 96 Śliwka kalifornijska szt.=100g. szt. 50 97 Śmietanka do kawy op=200szt op. 30 98 Tarta bułka kg 270 99 Tymianek 20g op. 20 100 Wafle ryzowe szt=300g szt. 30 101 Woda mineralna gazow. 1szt.=1,5l szt. 600 102 Woda mineralna gazow.szt.=0,33ml but. plastikowa szt. 300 103 Woda mineralna niegazow. 1 szt.=1,5L szt. 600 104 Woda mineralna niegazow. 1 szt=0,33ml szt. 300 105 Ziele angielskie szt.= 500g. szt. 54 106 Żelatyna 45g opak szt. 1300 107 Żur 1000g szt. 62.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Filet z miruny ze skórą kg300, 2.Filet z mintaja kg1070, 3.Filet z morszczuka kg1000 4 Mintaj filet kg300, 5.Filet z dorsza kg120, 6.Łosoś wędzony kg30, 7.Makrela wedzona 305kg 8.Tuńczyk w sosie własnym 1szt=1705g szt101, 9.Filet z matjasa kg920 10.Konserwa-makrela w pomidorach 300g szt. 300, 11.Konserwa rybna w oleju 1 szt= 170g. szt.400 12.Konserwa rybna w pomidorach 1 szt= 170g. Szt200, 13.Pstrąg świeży kg130 14.Karp świeży kg30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kefir 200ml szt 2000,2 Jogurt naturalny op.=400ml szt 30 3 Jogurt owocowy op.=150ml szt 1500, 4 Jogurt owocowy op.=200ml szt. 2433 5 Margaryna szt.=0,25kg szt. 990, 6 Masło roślinne 250g kostka kostka 9450 7 Masło szt=200g szt 2045, 8 Mleko 3,2% L20, 9 Mleko 2% L600 10 Mleko w proszku op.450 -500g niebieskie kg 3560, 11 Ser brie op=120g szt. 30 12 Ser camebert op=120g szt 30, 13 Ser camembert op=170g szt 60 14 Ser tartare szt 7200, 15 Ser topiony typu kiri op.= 100g op. 1100 16 Ser TYPU FETA 280g szt 50, 17 Ser żólty typu edamski kg 650 18 Ser żólty typu gouda kg 670, 19 Ser żólty wędzony kg 30 20 Serek topiony typu zegar op=8 szt op.2500, 21 Śmietana 12% op.=400ml op. 250 22 Śmietana 18% L 1050, 23 Twaróg półtłusty kg1800,24Twaróg tłusty kg370.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jajka szt= 70g I gatunek szt. 53 540.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Brokuł mrożony kg 60, 2 Bukiet jarzyn kg 20 3 Fasolka szparagowa kg 180, 5 Grzyby maślaki kg 20 8 Kalafior kg 190, 9 Knedle owocowe kg 230 10 Marchew kostka kg 100, 11 Marchew z groszkiem kg 40 12 Mieszanka kompotowa kg 1617, 13 Mieszanka jarzynowa 8 składnikowa kg 430 14 Papryka różnokolorowa kg 100, 15 Pierogi ruskie op-2,5kg kg 160 16 Pierogi z mięsem op -2,5 kg kg 180, 17 Pyzy z miesem kg 70 20 Truskawka mrożna kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb krojony baltonowski 0,7lub 0,6kg szt 28050 2 Chleb krojony razowy 0,5 kg szt 11050 3 Kawiarka krojona 0,4 kg szt 1850 5 Bułka tarta pszenna kg 315.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.