eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaDostawy Mięsa i Wędlin



Ogłoszenie z dnia 2011-11-15

Warszawa: Dostawy Mięsa i Wędlin
Numer ogłoszenia: 297553 - 2011; data zamieszczenia: 15.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów, ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6105541, faks 22 6734501.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy Mięsa i Wędlin.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: boczek surowy, wieprzowy, bez żeberek, świeży - 10 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82002:1986, karczek wieprzowy z kością, świeży - 400 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82002:1986, szponder (wołowe z kością) świeże - 600 kg, CPV15111000-9, PN-86/A-82004, mięso mielone wieprzowe (bez przypraw) świeże - 600 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82023, mięso wieprzowe kl. II z łopatki b/k świeże - 500 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82002, mięso wołowe kl. I z udźca b/k świeże - 50 kg, CPV 15111000-9, PN-A-82000, mięso wołowe kl. II z łopatki b/k świeże - 500 kg, CPV15111000-9, PN-88/A-82002, nogi wieprzowe świeże - 50 kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82004, żeberka wieprzowe, paski, świeże - 200 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82002, kaszanka - 400 kg, CPV15131134-3, PN-A-82007, serca wieprzowe, świeże - 100 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004, salceson włoski - 300 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, wątroba wieprzowa, świeża - 200 kg, CPV 15114000-0, PN-A-82004, nerki wieprzowe świeże - 100 kg, CPV 15114000-0, PN-A-82004, pasztetowa - 100 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, boczek faszerowany -500 kg, CPV 15131400-9, PN-A-82007, boczek wędzony, wieprzowy, bez żeberek - 50 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa mortadela - 500 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa parówkowa - 400 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa zwyczajna -400 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, pieczeń rzymska - 300 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa podwawelska - 700 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, szynka wołowa - 150 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa żywiecka - 350 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, parówki cienkie, wieprzowe - 400 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007, pasztet wieprzowy blok - 400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82007, , kiełbasa krakowska - 400 kg, CPV15131130-5, PN-A-82007, kiełbasa biała, parzona - 350 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa szynkowa-wołowa - 160 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.13.10 - Pasztety .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.11.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego Grzegorz Nowakowski Dąbrowa 6, Dąbrowa 6, 26-332 Sławno, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 60055,22 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 66921,75

  • Oferta z najniższą ceną: 66921,75 / Oferta z najwyższą ceną: 66921,75

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 67. Ust.1 pkt 3. Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących po stronie zamawiającego, której nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określonych dla innych trybów udzielenia zamówienia; W dniu 10.11.2011r. Zamawiający odstąpił od Umowy na dostawy mięsa i wędlin z dotychczasowym Wykonawcą z powodu zaprzestania przez niego realizacji Umowy. Konieczność zapewnienia ciągłości wyżywienia osadzonym powoduje, że nie jest możliwe zachowanie terminów przewidzianych w innych trybach postępowania przewidzianych w Prawie Zamówień Publicznych. Mając na względzie konieczność pilnego udzielenia zamówienia Komisja proponuje Udzielenie Zamówienia w Trybie Zamówienia z Wolnej Ręki.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.