eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WadowiceOrganizacja i przeprowadzenie kursuJęzyk angielski w gastronomii i turystyce dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych Powiatu Wadowickiego w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-11-16

Wadowice: Organizacja i przeprowadzenie kursu: Język angielski w gastronomii i turystyce dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych Powiatu Wadowickiego w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
Numer ogłoszenia: 298071 - 2011; data zamieszczenia: 16.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 268779 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Wadowicki, ul. Batorego 2, 34-100 Wadowice, woj. małopolskie, tel. 033 8734200, faks 033 8232433.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie kursu: Język angielski w gastronomii i turystyce dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych Powiatu Wadowickiego w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu: Język angielski w gastronomii i turystyce dla uczniów Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Jana Pawła II w Radoczy w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. Celem kursu jest nabycie umiejętności posługiwania się odpowiednią, fachową terminologią związaną z obsługą klienta w branży gastronomicznej i turystycznej, nabycie umiejętności profesjonalnej obsługi turystów, podróżnych, gości hotelowych, pasażerów, dzięki umiejętności właściwego komunikowania się w języku angielskim w mowie i piśmie z turystami i z personelem obiektów turystycznych, noclegowych, punktów gastronomicznych. Zakres tematyczny i warunki przeprowadzenia kursu: Miejsce przeprowadzenia kursu: Kurs dla uczniów Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Jana Pawła II w Radoczy odbywać się będzie w budynku Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Radoczy, ul. Dworska 8, 34-100 Wadowice. Wykonawca nie ponosi kosztów wynajęcia sali. Planowana ilość osób: 10 Liczba godzin kursu powinna obejmować, co najmniej 30 godzin zajęć. Godzina zajęć teoretycznych obejmuje 45 minut zajęć. Długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę. Zajęcia mogą odbywać się codziennie od poniedziałku do piątku, w dni nauki szkolnej w godzinach popołudniowych po zakończeniu zajęć szkolnych, a w weekendy, po wcześniejszym ustaleniu terminu z liderem szkolnym. Wykonawca przed podpisaniem umowy ma obowiązek dostarczyć do Zamawiającego szczegółowy harmonogram kursu, który powinien zostać uzgodniony z liderem szkolnym projektu. Wykonawca zobowiązany jest do: - bezpłatnego przekazania materiałów szkoleniowych, - realizacji kursu przez wykwalifikowanych wykładowców, - wydania uczestnikom kursu certyfikatów/zaświadczeń potwierdzających ukończenie kursu zgodnie ze wzorem MEN. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za uczestników kursu w trakcie jego trwania, a także za ewentualne szkody, które mogą powstać w związku z ich udziałem w kursie. Na początku kursu powinien zostać przeprowadzony test językowy na podstawie którego określony zostanie poziom znajomości języka angielskiego. Kurs powinien być ukierunkowany na intensywną i praktyczną naukę języka mówionego i skupiać się na dwóch umiejętnościach językowych: słuchania i mówienia. Certyfikaty/Zaświadczenia o ukończeniu kursu powinny zawierać logotypy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (POKL), Unii Europejskiej- Europejski Fundusz Społeczny (UE EFS),Województwa Małopolskiego, Powiatu Wadowickiego i Modernizacji kształcenia zawodowego w Małopolsce (MKZ) - (wzór logo POKL, UF EFS, województwa i powiatu przekaże zamawiający). W przypadku braku możliwości umieszczenia ww. logotypów na zaświadczeniu, konieczne jest wydanie certyfikatów do każdego zaświadczenia zawierających ww. informacje. W ramach promocji projektu Wykonawca umieści w miejscu realizacji kursu plakaty związane z projektem, jego nazwę wraz z logotypami. Wykonawca jest zobowiązany do przeprowadzenia wśród uczestników kursu oceny merytorycznej przebiegu kursu- ewaluacji na podstawie przeprowadzonych ankiet na początku i na zakończenie kursu. Wyniki oceny merytorycznej przebiegu kursu- ewaluacji Wykonawca przekaże w formie pisemnej Zamawiającemu po zakończeniu kursu. Zgodnie z zasadami finansowania Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki wydanymi przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, obowiązującymi od 1 stycznia 2011 r. personelem projektu nie mogą być osoby zatrudnione w Instytucjach uczestniczących w realizacji POKL tj. Instytucji Zarządzającej, Instytucji Pośredniczącej, Instytucji Wdrażającej (Instytucji Pośredniczącej II stopnia), Regionalnych Ośrodkach EFS , Krajowym Ośrodku EFS, Krajowej Instytucji Wspomagającej, chyba, że nie zachodzi konflikt interesów, ani podwójne finansowanie. Zatem Wykonawca oświadcza, że od dnia podpisania umowy nie będzie zatrudniony w żadnej z w/w instytucji lub że nie będzie zachodził konflikt interesów pomiędzy zatrudnieniem w tej instytucji i zatrudnieniem przy realizacji niniejszego zamówienia oraz nie będzie miało miejsce podwójne finansowanie związane z jego zatrudnieniem. W przypadku, gdy Wykonawca będzie zatrudniony w jednej z w/w instytucji jest zobowiązany dostarczyć Zamawiającemu dokumenty potwierdzające, że nie zachodzi konflikt interesów pomiędzy zatrudnieniem w tej instytucji i zatrudnieniem przy realizacji niniejszego zamówienia oraz nie będzie miało miejsce podwójne finansowanie związane z jego zatrudnieniem. Dokumenty jakie winien przedłożyć Wykonawca po zakończeniu kursu: W związku z realizacją kursu w ramach projektu współfinansowanego przez Europejski Fundusz Społeczny dokumenty winny być opatrzone logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (POKL), Unii Europejskiej Europejski Fundusz Społeczny (UE EFS), Województwa Małopolskiego i Powiatu Wadowickiego i Modernizacji kształcenia zawodowego w Małopolsce (MKZ) - (wzór logo POKL, UF EFS, województwa i powiatu przekaże zamawiający). a/ lista obecności uczestników kursu (z własnoręcznym podpisem ucznia, z każdego dnia zajęć) -oryginał, b/ dziennik zajęć (kserokopia poświadczona za zgodność z oryginałem), c/ lista z potwierdzeniem odbioru materiałów dydaktycznych przez uczestników kursu (oryginał), d/ karty egzaminacyjne, jeśli były sporządzone (kserokopie poświadczone za zgodność z oryginałem), e/ lista z potwierdzeniem odbioru przez uczestników certyfikatów/zaświadczeń o ukończeniu kursu, zgodnych ze wzorem MEN (oryginał), f/ poświadczone za zgodność z oryginałem kserokopie wydanych certyfikatów/zaświadczeń o ukończeniu kursu, zgodnych ze wzorem MEN, g/ imienny wykaz osób, które ukończyły i które nie ukończyły kursu (oryginał), a przypadku gdy uczestnik nie ukończył kursu oświadczenie wskazujące powód takiej sytuacji, h/ wyniki oceny merytorycznej przebiegu kursu-ewaluacja. Tematyka zajęć: 1. Rodzaje usług i obiektów turystycznych, noclegowych i gastronomicznych ( ich standardy, umiejscowienie, oferty). 2.Udogodnienia w hotelach i obiektach noclegowych. 3.Żywność. Dania i potrawy serwowane w obiektach gastronomicznych. 4.Układanie jadłospisu i dekorowanie miejsc pobytu turystów i gości ( jadalnie, barki, kuchnie) 5.Informacja turystyczna na terenie Polski i Unii Europejskiej 6.Stanowiska i obowiązki personelu punktów turystycznych i gastronomicznych 7.Obsługa klienta : pasażera, gościa hotelowego, turysty, kierowcy 8.Radzenie sobie z telefoniczną obsługa klienta. 9.Wypożyczanie i organizowanie środków transportu 10.Obsługa klienta w obiektach gastronomicznych ( zamawianie i polecanie dań, udzielanie informacji). 11.Planowanie wyjazdów i wycieczek zagranicznych 12.Rezerwacja zamówień w ruchu turystycznym 13.Skargi, zażalenia, wnioski, reklamacje-ich składanie i rozpatrywanie 14.Opisywanie i prezentowanie interesujących miejsc w czasie oprowadzania turystów w naszym regionie jak I wybranych regionów w całej Unii Europejskiej 15. Staranie się o pracę w branży turystycznej, gastronomicznej i transportowej. Wzory podań o pracę, listów motywacyjnych i CV. 16.Listy z przeprosinami. 17.Tworzenie turystycznego planu rozwoju. 18.Prowadzenie dokumentacji branżowej 19.Różne rodzaje podróżowania ( koleją, transportem drogowym, morskim, powietrznym) 20.Tworzenie i odczytywanie map, informatorów turystycznych, broszur, ogłoszeń, ulotek informacyjnych, przewodników, rozkładów jazdy. 21.Odprawa pasażerów i bagażu na lotniskach. 22.Meldowanie i wymeldowywanie osób z obiektów noclegowych. 23.Bezpieczeństwo w podróży (ubezpieczenie, szczepionki, cło). 24.Opis warunków pogodowych, geograficznych 25.Rodzaje płatności. Waluty. Kupowanie pamiątek 26.Organizowanie konferencji. Wyposażenie. Strategie rozwoju turystyki w krajach Unii Europejskiej. 27.Litery i cyfry-odczytywanie i wymowa. 28.Ekoturystyka ( ochrona środowiska ) 29.Podstawowe zagadnienia gramatyczne ( formy czasowe Present Simple Tense, Present Continuous Tense, Present Perfect Tense, Present Perfect Continuous Tense, Past Simple Tense, Future Simple Tense, be going to) 30.Rozumienie ze słuchu ( autentyczne nagrania z rozmowami I sytuacjami z branży turystycznej, gastronomicznej I transportowej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.58.00.00 - Oferowanie kursów językowych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Organizacja i przeprowadzenie kursu: Język angielski w gastronomii i turystyce dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych Powiatu Wadowickiego w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.11.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Akademia Nauki Języka Angielskiego English Academy, ul. Żwirki i Wigury 8/8, 34-100 Wadowice, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2400,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3550,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.