Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-09-21
W³oc³awek: Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.34310-21/2011)
Numer og³oszenia: 299470 - 2011; data zamieszczenia: 21.09.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego" , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.jadlodajniawloclawek.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.34310-21/2011).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy MIÊSA I JEGO WYROBÓW dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: a) Karczek wieprzowy bez ko¶ci - ¶wie¿y, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 15%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.000 kilogramów; b) Boczek wieprzowy surowy bez ko¶ci- bez skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 25%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, c) W±troba wieprzowa - oczyszczona z b³on, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoczerwona; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.600 kilogramów; d) Boczek wêdzony wieprzowy, parzony - bez ko¶ci i skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 20%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa wêdzonego, boczek niepoddawany masowaniu, uplastycznianiu, ostrzykiwaniu i innym procesom technologicznym zwiêkszaj±cym objêto¶æ wêdliny; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2.500 kilogramów; e) Kaszanka wieprzowa - ¶wie¿a o wadze pojedynczej kaszanki od 130 g -160 g w flaku naturalnym; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.500 kilogramów; f) Miêso wieprzowe gulaszowe - drobne, ¶wie¿e, klasa II A, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 18%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3.500 kilogramów; g) £opatka wieprzowa bez ko¶ci - ¶wie¿a, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 10%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram: ilo¶æ: 2.400 kilogramów; h) Szynka surowa wieprzowa bez ko¶ci - ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa jasnoró¿owa. miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 200 kilogramów; i) Schab wieprzowy bez ko¶ci - ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojony, bez t³uszczu, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie (bez warkocza bocznego); jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.000 kilogramów; j) Szynka wieprzowa gotowana - ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 14 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów; k) Szynka wieprzowa gotowana - ¶wie¿a, w ca³o¶ci zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów; l) Kie³basa parówkowa wieprzowa - ¶wie¿a, o zawarto¶ci t³uszczu nie wiêcej ni¿ 35%, o wadze pojedynczego serdelka 100 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, dopuszczalny jest produkt w sztucznej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.200 kilogramów; m) Kie³basa podwawelska - ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdzonych, parzonych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2.000 kilogramów; n) Kie³basa ¶l±ska - ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki 100 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdzonych, parzonych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 900 kilogramów; o) Ko¶ci wieprzowe -od schabu lub od karkówki, ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3.000 kilogramów; p) Mielonka - ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, w batonie, bez galarety. dopuszczalny jest produkt w sztucznej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów; q) Smalec - bia³y, ¶wie¿y, w opakowaniu foliowym do 1kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów; r) S³onina - ¶wie¿a, w opakowaniu foliowym do 1kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 160 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MIÊSA I JEGO WYROBÓW do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport MIÊSA I JEGO WYROBÓW musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ MIÊSA I JEGO WYROBÓW, o których mowa w pkt III/1 mo¿e ulec zmianie ilo¶ciowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego, nie czê¶ciej ni¿ cztery razy w tygodniu ka¿dorazowo do godziny 9:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne 15.11.00.00 - Miêso 15.11.10.00 - Miêso wo³owe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.00.00 - Produkty miêsne 15.13.11.00 - Produkty miêsno-wêdliniarskie 15.13.11.20 - Produkty wêdliniarskie 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wêdliny krwiste .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 7.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 02.11.2011 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z W£OC£AWKA
- Przebudowa obiektu mostowego w miejscowo¶ci Zg³owi±czka w ci±gu drogi powiatowej nr 2919C ¯ydowo - Zg³owi±czka - Wiktorowo
- Dostawê i monta¿ klimatyzacji w budynku Miejskiego O¶rodka Pomocy Rodzinie, przy ul. Ogniowej 8/10 we W³oc³awku.
- ROZBUDOWA PLACU ZABAW DLA ¯£OBKA "KRUSZYNKA"
- REMONTY WYKOÑCZENIOWE W ¦WIETLICY WIEJSKIEJ W MIEJSCOWO¦CI PIÑCZATA W RAMACH REALIZACJI PROJEKTU PN.: "REMONT I DOPOSA¯ENIE INSTYTUCJI KULTURY"
- Dostawa gazów medycznych wraz z dzier¿aw± zbiornika i przegl±dami instalacji - II postêpowanie
- Wymiana okien w Domu Studenta oraz naprawa dachu na budynku dydaktycznym
wiêcej: przetargi w W³oc³awku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych w roku 2025
- "SUKCESYWNA DOSTAWA ¯YWNO¦CI DO SZKO£Y PODSTAWOWEJ W MYSIADLE W OKRESIE 01.09.2025-31.08.2026 "
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola nr 4 w Chorzowie, ul. D³uga 32a - I/2025
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej nr 17 w Chorzowie, ul. £agiewnicka 18 - I/2025
- Sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola nr 18 w Chorzowie, ul. Ga³eczki 17 - I/2025
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.