eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok¦wiadczenie us³ug hotelarskich, przewozu osób a tak¿e cateringowych z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-08-14

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, przewozu osób a tak¿e cateringowych z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku
Numer og³oszenia: 300718 - 2012; data zamieszczenia: 14.08.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Opera i Filharmonia Podlaska - Europejskie Centrum Sztuki , ul. Podle¶na 2, 15-227 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 7410619, faks 085 7410619.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.opera.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Instytucja kultury.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, przewozu osób a tak¿e cateringowych z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug hotelarskich, przewozu osób a tak¿e cateringowych z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku o warto¶ci poni¿ej progu unijnego.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.12.00.00-7, 60.14.00.00-1, 55.32.10.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Dla czê¶ci I - Wykonawca przed³o¿y licencjê na przewóz osób Dla czê¶ci II - realizacja zamówienia nie wymaga posiadania szczególnych uprawnieñ Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W zakresie posiadania wiedzy i do¶wiadczenia Wykonawca wyka¿e, ¿e zrealizowa³ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, dla czê¶ci I - Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie dla czê¶ci II - przynajmniej 1 us³ugê cateringow± dla co najmniej 200 osób oraz za³±czy dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e us³uga zosta³a wykonana lub jest wykonywana nale¿ycie. Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • dla czê¶ci I - Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie dla czê¶ci II - Wykonawca winien wykazaæ, i¿ dysponuje przynajmniej 7 kelnerami, którzy pos³uguj± siê jêzykiem angielskim w stopniu ¶rednim, maj± co najmniej dwuletnie do¶wiadczenie zawodowe, a mened¿er zespo³u kelnerskiego posiada certyfikat lub za¶wiadczenie o ukoñczeniu kursu protoko³u dyplomatycznego. Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • dla czê¶ci I - Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie dla czê¶ci II - Wykonawca wyka¿e, i¿ jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 150 000 z³. Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • koncesjê, zezwolenie lub licencjê
    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1)Wype³niony i podpisany Formularz ofertowy - za³±cznik nr 1 do SIWZ. 2)Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia winni ustanowiæ pe³nomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postêpowaniu lub do reprezentowania ich w niniejszym postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia. Dokument potwierdzaj±cy ustanowienie pe³nomocnika - orygina³ - musi zostaæ do³±czony do sk³adanej oferty. Wszelka korespondencja prowadzona bêdzie wy³±cznie z pe³nomocnikiem. 3)Pe³nomocnictwo do podpisania oferty, je¿eli osob± podpisuj±c± nie jest osoba upowa¿niona do reprezentowania Wykonawcy - w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza.

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opera.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: ul. Podle¶na 2 15-227 Bia³ystok pokój nr 6.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 22.08.2012 godzina 09:00, miejsce: ul. Podle¶na 2 15-227 Bia³ystok pokój nr 16 - sekretariat.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: postêpowanie prowadzone w imieniu i na rzecz Województwa Podlaskiego.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: ¶wiadczenie us³ug hotelarskich oraz przewozu osób z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Noclegi dla 131 osób w pokojach jedno- i dwuosobowych w hotelach 4*w ró¿nym okresie czasu.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.12.00.00-7, 60.14.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: ¶wiadczenie us³ug cateringowych z okazji Inauguracji dzia³alno¶ci artystycznej Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskiego Centrum Sztuki w Bia³ymstoku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Organizacja bankietu dla 771 osób, obiadu dla 771 osób oraz lampki szmpana dla 1442 osób (2x 771 osób).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.