To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-09-02
Ogłoszenie nr 304577 - 2016 z dnia 2016-09-02 r.
Mikołajki Pomorskie: PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W MIKOŁAJKACH POMORSKICH DLA DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH Z TERENU GMINY MIKOŁAJKI POMORSKIE 2016-2019
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 303319-2016
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny
279778700000, ul.
ul. Dzierzgońska
2,
82433
Mikołajki Pomorskie, państwo
, woj.
pomorskie, tel.
0-55 640 43 57 wew. 32, faks
0-55 640 46 30, e-mail
Adres strony internetowej (URL): www.mikolajipomorskie.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W MIKOŁAJKACH POMORSKICH DLA DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH Z TERENU GMINY MIKOŁAJKI POMORSKIE 2016-2019
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Przedmiot zamówienia obejmuje: 3) Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i młodzieży w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich prowadzonym przez Gminę Mikołajki Pomorskie. 4) Przedmiot zamówienia obejmuje dzieci dożywiane przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mikołajkach Pomorskich. 5) Planowana liczba dzieci i młodzieży objętych dożywianiem wynosi - 122. 6) Planowana liczba osób dorosłych - 2. 7) Przygotowanie wszystkich posiłków musi odbywać się w użyczonych pomieszczeniach - kuchni z zapleczem, znajdujących się w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich przy ul. Szreibera 12. 8) Przygotowane posiłki wydawane będą w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich. 9) Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do wydawania i spożywania posiłków. 10) Wykonawca pokrywa wszelkie koszty związane z przygotowaniem i wydaniem posiłków, w szczególności koszty zakupów artykułów spożywczych niezbędnych do zrealizowania przedmiotu zamówienia, koszty obsługi i przygotowania posiłków, itp. 11) Wykonawca pokrywa wszelkie koszty eksploatacyjne związane z utrzymaniem kuchni stołówki, a w szczególności: koszty remontów bieżących pomieszczeń ( malowanie kuchni, zaplecza kuchennego i stołówki) zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi, koszty napraw bieżących i konserwacji powierzonych urządzeń, sprzętu oraz wyposażenia kuchni i stołówki, koszty zużycia energii elektrycznej, gazu, wody i odprowadzenia ścieków, c.o. oraz wywozu nieczystości według wskazań urządzeń pomiarowych i zawartych umów z gestorami mediów. 12) Wykonawca korzystający z pomieszczeń w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich zobowiązany jest do zapewnienia w nich odpowiedniego stanu technicznego i sanitarno-higienicznego wyposażenia oraz właściwych warunków bhp i ppoż, stosownie do wymogów Sanepidu, PIP i innych instytucji mających uprawnienia kontrolne, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania, w szczególności przed rozpoczęciem działalności uzyskania pozytywnej decyzji zezwalającej na realizację przedmiotu zamówienia od właściwego inspektora sanitarnego. 13) Istnieje możliwość dzierżawy dodatkowego sprzętu kuchennego, nie ujętego w załączniku do umowy a wyszczególnionego w załączniku nr 1 do specyfikacji za kwotę 300 zł + VAT miesięcznie. 14) Zamawiający zastrzega przygotowywanie posiłków w kuchni Zespołu Szkól dla innych zamawiających. WARUNKI DOTYCZĄCE POSIŁKÓW Wskazane posiłki muszą być przygotowane w następującej formie: a) dla posiłków przygotowanych do placówek oświatowych i punktu wydawania posiłków: 1 raz w tygodniu drugie danie (ziemniaki + mięso + surówka) + sok, 1 raz w tygodniu drugie danie (ziemniaki + ryba + surówka)+sok, 2 razy w tygodniu zupa z wkładką + bułka, 1 raz w tygodniu danie jarskie + sok Gramatura obiadów jednodaniowych: Ziemniaki (zamienniki: ryż lub makaron) - 200 g; Mięso (schab, wołowina, wieprzowina, drób) - 100 g; Ryba - 100 g; Surówki, jarzyny - 100 g; Zupa z wkładką - 400 ml plus bułka; Dania jarskie: np. naleśniki, pierogi, krokiety - 350 g; Sok w kartoniku ze słomką (zgodny z wymogami Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach) - 200 ml. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych surowców w dniu dostarczenia posiłków do odbiorców. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę gorącego posiłku, a zatem nie mogą być letnie ani zimne. Obiady powinny dostarczać odbiorcom (konsumentom) około 800 kcal. Obiad powinien być wysokoenergetyczny, powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze ( białko, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy). Obiady jednodaniowe powinny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności. 15) Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna oraz przerwy świąteczne itp.) od dnia 02 września 2016 roku do 28 czerwca 2019 roku. Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list ze strony Zamawiającego. 16) Zamawiający zastrzega możliwość incydentalnego zapewnienia przez Wykonawcę dożywiania w soboty w przypadku konieczności odrabiania przez szkoły zajęć w sobotę. Wykonawca dostarczy wtedy posiłek który będzie odpowiadał takiemu dniu tygodnia jaki będzie odpracowywany. 17) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni). 18) W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez Zamawiającego decyzji. 19) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). 20) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków i wydawania posiłków . 21) Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorem Zespołu Szkół w Mikołajkach Pomorskich, a w zakresie posiłków wydawanych dla dorosłych z kierownikiem Zamawiającego.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
55523100-3
Dodatkowe kody CPV:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT328496.66 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert3 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość umowy 277560,36 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieogramiczonego
na podstawie art. 39
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Wybór przetargu nieograniczonego podyktowany był dostępem szerszej grupy zamawiających i uczciwą konkurencją.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.