Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-22
Warszawa: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom Zamawiającego w lokalu Wykonawcy w okresie : 01.01.2012 do 28 lutego 2013 roku
Numer ogłoszenia: 304665 - 2011; data zamieszczenia: 22.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Targówek miasta stołecznego Warszawy , ul. Chodecka 2, 03-332 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6752810, faks 022 6752810.
- Adres strony internetowej zamawiającego: ops-targowek.waw.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom Zamawiającego w lokalu Wykonawcy w okresie : 01.01.2012 do 28 lutego 2013 roku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Zamówienie zostało podzielone na 3 następujące części : Część nr 1 : Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 1, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 50 obiadów dziennie . Wielkość zamówienia dla części nr 1 Zamawiający szacuje na 21.150 posiłków. Część nr 2: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 2, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 25 obiadów dziennie. Wielkość zamówienia dla części nr 2 Zamawiający szacuje na 10.575 posiłków. Część nr 3: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego, w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 3, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 30 obiadów dziennie . Wielkość zamówienia dla części nr 3 Zamawiający szacuje na 12.690 posiłków..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczególnego warunku w tym zakresie.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna ww warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże , że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie świadczył należycie przynajmniej 1 usługę o podobnym charakterze o wartości co najmniej : a) dla części nr 1 nie mniejszej niż 200.000,00 zł brutto, b) dla części nr 2 nie mniejszej niż 80.000,00 zł brutto, c) dla części nr 3 nie mniejszej niż 80.000,00 zł brutto;
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże , że dysponuje lokalem gastronomicznym położonym w : a) dla części nr 1 w Rejonie nr 1, b) dla części nr 2 w Rejonie nr 2, c) dla części nr 3 w Rejonie nr 3 , opis Rejonów i mapka określająca Rejony 1,2,3 znajdują się w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ. Dotyczy części 1,2 i 3 : Wykonawca do realizacji zamówienia dysponuje lokalem przystosowanym do wydawania posiłków spełniającym wymagania określone przepisami dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia , gdzie jednocześnie istnieje możliwość konsumpcji : 1) dla rejonu nr 1 - 20 osób; 2) dla rejonu nr 2 - 10 osób; 3) dla rejonu nr 3 - 10 osób, położonym w rejonie , którego dotyczy oferta , blisko przystanków komunikacji miejskiej ( ok 100 metrów), bez barier architektonicznych , znajdującym się na parterze , lub wyposażonym w windę albo schody ruchome, wyposażonym w niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia urządzenia gastronomiczne i WC dla klientów ; w lokalu nie może być sprzedawany ani podawany do konsumpcji i na wynos alkohol
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca zobowiązuje się przy realizacji zamówienia do dysponowania osobami spełniającymi wszystkie wymagania sanitarno - higieniczne określone stosownymi przepisami.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczególnego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
oświadczenie, Wykonawcy, że Wykonawca lokalem przystosowanym do wydawania posiłków spełniającym wymagania określone przepisami dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia , gdzie jednocześnie istnieje możliwość konsumpcji : 1) dla rejonu nr 1 - 20 osób; 2) dla rejonu nr 2 - 10 osób; 3) dla rejonu nr 3 - 10 osób, położonym w rejonie , którego dotyczy oferta , blisko przystanków komunikacji miejskiej ( ok 100 metrów), bez barier architektonicznych , znajdującym się na parterze , lub wyposażonym w windę albo schody ruchome, wyposażonym w niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia urządzenia gastronomiczne i WC dla klientów ; w lokalu nie może być sprzedawany ani podawany do konsumpcji i na wynos alkohol oraz zobowiązuje się przy realizacji zamówienia do dysponowania osobami spełniającymi wszystkie wymagania sanitarno - higieniczne określone stosownymi przepisami.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zmiany postanowień umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony; 2) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla Zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 3) z powodu uzasadnionych zmian w zakresie sposobu wykonania przedmiotu zamówienia proponowanych przez Zamawiającego lub Wykonawcę, jeżeli te zmiany są korzystne dla Zamawiającego; 4) z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć .
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ops-targowek.waw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul. Chodecka 2, 03-332 Warszawa.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2011 godzina 10:00, miejsce: ul. Chodecka 2, 03-332 Warszawa, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 1, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 50 obiadów dziennie . Wielkość zamówienia dla części nr 1 Zamawiający szacuje na 21.150 posiłków..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 2,.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 2, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 25 obiadów dziennie. Wielkość zamówienia dla części nr 2 Zamawiający szacuje na 10.575 posiłków..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego, w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 3,.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w postaci obiadów dla klientów Zamawiającego, w lokalu Wykonawcy znajdującym się w rejonie nr 3, który został szczegółowo określony w załączniku nr 1 do SIWZ pt. Opis przedmiotu zamówienia, w ilości ok. 30 obiadów dziennie . Wielkość zamówienia dla części nr 3 Zamawiający szacuje na 12.690 posiłków..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- "Dostawa worków na odpady komunalne i medyczne na potrzeby Szpitala Czerniakowskiego sp. z o.o."
- Udrożnienie koryta rzeki Pszczynki w km 16+900-17+500, m. Pszczyna, gm. Pszczyna (rozmiar rzeczowy: 0,600 km)
- "Termomodernizacja budynku B Centrali NIK wraz z robotami towarzyszącymi"
- Remont dw.nr 677 gr.Woj.-Ostrów Maz.od km 24+116 do km 24+719 (n.pikietaż 24+456-25+059)oraz od km 25+675 do km 29+000 (n.pikietaż 26+015-29+340)(od gr.woj.do m.Gniazdowo L=3,928km)-nr post.034/25
- Usunięcie nieprawidłowości stanu technicznego wałów przeciwpowodziowych rzeki Bytomki w km 0+000-1+016 wał prawy i w km 0+000-0+902 wał lewy w m. Zabrze
- Wykonanie usługi polegającej na utrzymaniu porządku i czystości powierzchni wewnętrznych i zewnętrznych Domów Studenckich oraz budynków mieszkalnych Osiedla "Przyjaźń
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług dostarczania i podawania posiłków (usługa typu catering) w Europejskim Centrum Edukacji Geologicznej Uniwersytetu Warszawskiego (zwanym dalej ECEG) w Korzecku)" - 2 części
- Usługa polegająca na zapewnieniu sal i wyżywienia na szkolenia, warsztaty, sieci współpracy oraz konferencje
- Świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w PdOZ w jednostkach terenowych Policji województwa zachodniopomorskiego.
- Świadczenie usług konferencyjno-hotelowych na potrzeby XXXI Sympozjum pt. "Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim" dla Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
- Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej
- Świadczenie usługi gastronomicznej dla uczestników konferencji pn. " Przedsiębiorstwo i region - lokalne, krajowe i globalne wyzwania transformacyjne"
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.