To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-08-20
Świętajno: Przygotowanie, wydawanie i dowóz posiłków do szkół na terenie gminy Świętajno w roku szkolnym 2012/2013
Numer ogłoszenia: 305504 - 2012; data zamieszczenia: 20.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 268244 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Spółdzielcza 4, 12-140 Świętajno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 6226250, faks 89 6226150.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, wydawanie i dowóz posiłków do szkół na terenie gminy Świętajno w roku szkolnym 2012/2013.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje dożywianie dzieci w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 10.09.2012 roku do 21.06.2013r, w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno oraz dożywianie osób w stołówce w Świętajnie przy ul. Mickiewicza 13 (osoby otrzymujące pomoc na podstawie art. 7 ustawy o pomocy społecznej) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. Szczegółowy opis zamówienia: Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków (tj. 5 x zupa z 2 kromkami pieczywa) oraz kanapka dla uczniów poszczególnych szkół: - SP w Świętajnie (około 60 uczniów) (punkt wydawania gorącego posiłku - stołówka przy ul. Mickiewicza 13 w Świętajnie) - gorący posiłek o godz. 11.30, kanapka o godz.8.00 - SP w Jerutach (ok. 30 uczniów) - gorący posiłek o godz. 10.50, kanapka o godz. 8.00 - SP w Kolonii (około 60 uczniów)- gorący posiłek o godz. 10.30, kanapka o godz.7.40 - Gimnazjum w Świętajnie (około 50 uczniów) (punkt wydawania gorącego posiłku - stołówka przy ul. Mickiewicza 13 w Świętajnie) - gorący posiłek o godz. 10.30, kanapka o godz.7.50 - Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Spychowie (około 60 uczniów)- gorący posiłek o godz. 12.00, kanapka o godz.9.00 oraz dowóz gorących posiłków w termosach z przedszkola samorządowego Akademia Bajek w Świętajnie do oddziałów przedszkolnych przy szkołach podstawowych w: Kolonii o godz. 10.30 Jerutach o godz. 10.50 Spychowie o godz. 11.30..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Restauracja ARKADIA Danuta Zagożdżon, ul. 24 Stycznia 1, 12-114 Rozogi, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 250000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 180360,00
Oferta z najniższą ceną: 180360,00 / Oferta z najwyższą ceną: 180360,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Królowej Jadwigi w Jerzykowie
- Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla uczniów szkoły i dzieci oddziału przedszkolnego
- Dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci z Samorządowego w Zielonkach
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do Miejskiego Przedszkola nr 18 w Rudzie Śląskiej przy ul. Kazimierza 4.
- Dostawa wyżywienia dla uczniów i dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. Józefa Piłsudskiego w Woli Zachariaszowskiej, z oddziałem przedszkolnym"
- Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla dzieci z miejskich przedszkoli publicznych w Bolesławcu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.