eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ChorzówDostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, części I - VI.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-20

Chorzów: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, części I - VI.
Numer ogłoszenia: 305612 - 2012; data zamieszczenia: 20.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wsparcia Rodziny , ul. Siemianowicka 58, 41-503 Chorzów, woj. śląskie, tel. 32 241 15 27, faks 32 241 15 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.owrchorzow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wielofunkcyjna placówka opiekuńczo - wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie, części I - VI..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla podopiecznych ośrodka, w okresie czterech miesięcy począwszy od września 2012 r. Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: I - dostawa mięsa i produktów mięsnych, II - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, III - dostawa ryb i przetworów rybnych, IV - dostawa mleka, wyrobów mleczarskich i jaj, V - dostawa warzyw i owoców, świeżych i mrożonych, VI - dostawa różnych artykułów spożywczych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających stanowiących nie wię cej niz 20% zamówienia podstawowego, w przypadku konieczności zwiększenia liczby przygotowywanych posiłków.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.14.00-9, 15.11.23.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.51.00.61-5, 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 4.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.owrchorzow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wsparcia Rodziny - sekretariat 41 - 503 Chorzów ul: Siemianowicka 58.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.08.2012 godzina 10:30, miejsce: Ośrodek Wsparcia Rodziny - sekretariat 41 - 503 Chorzów ul: Siemianowicka 58.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Porcje rosołowe drobiowe 80 kg, mięso mielone mieszane30 kg, mięso gulaszowe wieprzowe20 kg, mięso wieprzowe - karczek 20 kg, mięso wieprzowe - schab b/k 20 kg, udka z kurczaka 30 kg, filet z kurczaka 20 kg, parówki cienkie 24 kg, kiełbasa śląska 40 kg, kiełbaski wieprzowe wędzone typu Kornetki 20 kg, krupniok 20 kg, mortadela 10 kg, mortadela wędzona 10 kg, metka łososiowa 16 kg, polędwica sopocka 10 kg, szynka gotowana 10 kg, szynka pieczona 10 kg, wędlina - mielonka w bloku 20 kg, wędlina - szynkowa wieprzowa 20 kg, frankfuterki 10 kg, pasztetowa kremowa 24 kg, boczek wędzony 10 kg, wątróbka drobiowa 20 kg, kości ze schabu lub karczku 20 kg, kiełbasa sucha typu oławska 10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.13.16.40-3, 15.13.14.00-9, 15.13.15.00-0, 15.11.23.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo i wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka zwykła 100g. 6500 szt, bułka maślana 100g. 240 szt, bułka z ziarnami 100g. 120 szt, bułka cebulowa 100 g. 120 szt, bułka serowa 100g. 120 szt, bułka grahamka 100g 120 szt, bułka tarta 40 kg, chleb zwykły krojony 1100g. 400 szt, chleb z ziarnem krojony 500g. 52 szt, chleb orkiszowy krojony 500g. 32 szt, drożdżówka z ndzieniem (ser, mak, marmolada) 150g. 240 szt, pączek z marmoladą 100 g. 120 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mleko, produkty mleczarskie i jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 82% tłuszczu 200g. 500 szt, margaryna do pieczywa typu Rama 500g. 60 szt, margaryna mleczna 250g. 60 szt, mleko UHT 3,2% w kartonie 1l. 1200 szt, twaróg biały półtłusty w kostkach 36 kg, serki homogenizowane 150g. 500 szt, serki topione kremowe 100g. 200 szt, ser twardy typu Gouda 24 kg, ser twardy typu Salami 20 kg, śmietana UHT 12% 500ml. 60 szt, śmietana gęsta homogenizowana 200g. 40 szt, jogurt naturalny 150g. 160 szt, jogurty owocowe różne smaki 150g. 400 szt, jaja L 1000 szt, smalec wieprzowy 200g. 50 szt, serek śmietankowy typu Kiri 120 g. 20 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.51.00.00-6, 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety śledziowe bez skóry lekko solone typu Matias 20 kg, makrela wędzona 24 kg, filet z mintaja mrożony (glazura do 25%) 40 kg, paprykarz szczeciński 300g. 40 szt, Konserwa rybna - makrela sosie pomidorowym 170g. 30 szt, konserwa rybna - makrela w oleju 170g. 30 szt, korki po kaszubsku 16 kg, karp żywy 40 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa owocow i warzyw świeżych i mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone 60 kg, czosnek w główkach 80 szt, cebula120 kg, cebulka zielona lub szczypiorek w pęczkach 300 szt, cytryny 60 kg, jabłka 300 kg, kapusta biała 60 kg, kapusta czerwona 60 kg, kapusta kiszona 60 kg, kapusta pekińska 40 kg, koperek zielony w pęczkach 300 szt, kalafior świeży 10 szt, marchew świeża 200 kg, ogórek zielony szklarniowy 60 kg, papryka czerwona św. 20 kg, pietruszka ziel. W pęczkach 400 szt, Pomidory 120 kg, rzodkiewka w pęczkach 120 szt, sałata zielona 160 szt, żurek w butelce 16 l, ziemniaki 1800 kg, pieczarki 30 kg, fasola Jaś duża 28 kg, ogórek kiszony 40 kg, pietruszka 80 kg, seler 40 kg, por 40 kg, banany 72kg, gruszki 60 kg, groch łuskany 10 kg, śliwki 40 kg, pomarańcze 60 kg, mandarynki 30 kg, mak 10 kg, śliwki suszone 10 kg, orzechy włoskie łuskane 3 kg, mrożonki: szpinak mielony 15 kg, fasolka szparagowa 10 kg, brukselka 5 kg, barszcz ukraiński15 kg, kalafior 10 kg, uszka z kapustą i grzybami 15 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 15.33.11.00-8, 03.21.20.00-0, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa różnych artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata expresowa typu Saga 50 torebek w opakowaniu 40 szt, kawa rozpuszczalna typu Inka 150g. 40 szt, kakao extra ciemne 100g. 40 szt, kasza jęczmienna średnia 30 kg, kasza manna 10 kg, ryż 20 kg, mąka pszenna 30 kg, cukier kryształ200 kg, maggi w płynie typu Knorr 20 l, makaron świderki 4 jajeczny typu Lubella 10 kg, makaron nitki 4 jajeczny typu Lubella 10 kg, makaron muszelki 4 jajeczny typu Lubella 10 kg, syrop zagęszczony typu Herbapol 420 - 500 ml.200 szt, koncentrat pomidorowy 30% 400g. 20szt, pieprz czarny mielony 2 kg, przyprawa do mięs typu Delikt 4 kg, dżemy niskosłodzone typu Łowicz 280 g. 60 szt, olej rzepakowy 20l, majonez dekoracyjny 400ml. 40szt, Ketchup 500ml. 40 szt, musztarda sarepska 500g. 20 szt, kostki rosołowe z kury 700g. 4 szt, rodzynki 1,5 kg, wiórki kokosowe 1 kg, migdały płatki 1 kg, olejek migdałowy 6 szt, cynamon mielony 15g. 20 szt, cukier waniliowy 32g. 40 szt, fasola czerwona w puszce 400g. 20 szt, groszek konserwowy w puszce 400g. 40 szt, grzyby suszone1,5 kg, koncentrat buraczany 300g. 12 szt, przyprawa warzywna typu kucharek 8 kg, krem czekoladowy do pieczywa typu Nutella 350g. 60szt, mąka ziemniaczana 30 kg, pasztet drobiowy w puszce 160g. 100 szt, papryka słodka w proszku 0,8 kg, pieprz ziołowy mielony 0,4 kg, płatki śniadaniowe różne smaki32 kg, płatki owsiane błyskawiczne 10 kg, sól 20 kg, ziele angielski 0,3 kg, czosnek granulowany 2 kg, majeranek 0,2 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.22.90-3, 15.41.12.00-4, 15.87.12.73-8, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 14.32.18.00-2, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.