eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › przetarg nieograniczony na dostawy warzyw sezonowych na rok 2010, znak postępowania 14/2009

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-02-15

Racibórz: przetarg nieograniczony na dostawy warzyw sezonowych na rok 2010, znak postępowania 14/2009
Numer ogłoszenia: 30579 - 2010; data zamieszczenia: 15.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 210257 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony na dostawy warzyw sezonowych na rok 2010, znak postępowania 14/2009.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawy artykułów spożywczych (warzyw sezonowych) wymienionych w poniższej tabeli, w szacunkowych ilościach podanych w ww tabeli. Przedmiot zamówienia powinien: spełniać wymagania zawarte w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. 2001r. Nr 63 poz.634 z późn. zm.) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie spełniać wymagania Unii Europejskiej dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 220096 z późn. zm. oraz rozporządzeniem komisji (WE) NR 7712009 spełniać Polskie Normy określone rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 31 lipca 2002r w sprawie obowiązku stosowania polskich norm (Dz. U. 2002 r. Nr 134 poz.1132) spełniać wymagania zawarte w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 16 grudnia 2002r w sprawie znakowania środków spożywczych dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2002r. Nr 220 poz.1856 ) być dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości 1. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA grupa 1 botwina (burak liściowy)Zgodnie z PN-R-75384:1997 Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były: - całe - zdrowe, - czyste, o świeżym wyglądzie - praktycznie wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, - wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, - wolne od jakichkolwiek obcych zapachów lub smaków, - wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, nie powinny być zwiędniętae nadpleśniałe, nagdnite; bez żółtych, czy zdrewniałych liści, pakowana wg standardu dostawa:ok. 2 razy w tygodniu - ilośc 400kg grupa 2 pomidory kl.1 Zgodne z :PN-91R-75368, ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 7712009 Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były: - całe; - zdrowe; nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; - czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych; - o świeżym wyglądzie; - praktycznie wolne od szkodników; - praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; - wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; - bez obcych zapachów ilub smaków. Stopień rozwoju i stan pomidorów powinny być takie, aby mogły: - wytrzymać transport i manipulacje, oraz - dotrzeć do miejsca przeznaczenia zachowując zadowalającą jakość. Klasa I - Pomidory w tej klasie powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek. Dopuszcza się następujące niewielkie wady, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu: - niewielkie wady kształtu lub rozwoju, - niewielkie wady barwy, - niewielkie wady skórki, - bardzo niewielkie odgniecenia. Ponadto pomidory żebrowane mogą mieć: - zabliźnione pęknięcia o długości nie większej niż 1 cm, - niewielkie wypukłości, - małą nieskorkowaciałą narośl, - skorkowacenie blizny słupkowej nie przekraczające 1cm2, - delikatne zabliźnienie słupkowe o kształcie wydłużonym, robiące wrażenie szwu, którego długość nie może być większa niż 2 3 największej średnicy pomidora. Dla pomidorów minimalną średnicę ustala się: - 35 mm dla pomidorów okrągłych i żebrowanych, - 30 mm dla pomidorów podłużnych. Przedziały wielkości - 30 mm i powyżej, lecz poniżej 35 mm (podłużne), - 35 mm i powyżej, lecz poniżej 40 mm, - 40 mm i powyżej, lecz poniżej 47 mm, - 47 mm i powyżej, lecz poniżej 57 mm, - 57 mm i powyżej, lecz poniżej 67 mm, - 67 mm i powyżej, lecz poniżej 82 mm, - 82 mm i powyżej, lecz poniżej 102 mm, - 102 mm i powyżej. Tolerancja odnośnie jakości: 10 % liczbowo lub masowo pomidorów nie spełniających wymagań klasy I, lecz zgodnych z wymaganiami dla klasy II. W ramach tej tolerancji nie więcej niż 1 % pomidorów może nie spełniać wymagań klasy II lub wymagań minimalnych. Nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. W przypadku pomidorów gałązkowych 5 % liczbowo lub masowo pomidorów oderwanych od gałązki. Tolerancje odnośnie wielkości:Dla wszystkich klas jakości dopuszcza się: 10 % liczbowo lub masowo pomidorów odpowiadających wielkości bezpośrednio większej lub mniejszej od deklarowanej. Sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił pomidory przed uszkodzeniem. Materiały stosowane do wykładania wnętrza opakowania powinny być nowe, czyste i takiej jakości, aby zapobiegały jakimkolwiek uszkodzeniom zewnętrznym lub wewnętrznym produktu. Użycie materiałów, zwłaszcza papieru ze specyfikacją handlową jest dozwolone pod warunkiem, że nadruk lub etykieta zostaną wykonane nietoksycznym tuszem lub klejem. Opakowania nie powinny zawierać żadnych zanieczyszczeń obcych. Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Identyfikacja Pakujący ilub wysyłający. - nazwa i adres (np. ulica, miasto, region, kod pocztowy i państwo jeśli jest różne od kraju pochodzenia) lub oznaczenie kodowe oficjalnie uznane przez organ krajowy B. Nazwa produktu Pomidory C. Pochodzenie produktu: Kraj pochodzenia Dostawa: 2 razy w tygodniu: od 10-06-20010 do 30-09 -20010 w ilościach 100-200 kg(na tydzień) do 09-06-2010 oraz od 01-10-2010 do 20-12-2010 w ilościach ok 10-20kg(na tydzień) w okresie Świąt Wielkanocnych oraz Bożego Narodzenia - ok 300 kg Pomidory powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, tej samej jakości i wielkości ilość - 3100 kg grupa 3 kalarepa Zgodne z PN-R-75376:1996 Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były: - całe - zdrowe, - czyste, - praktycznie wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, - wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, - wolne od jakichkolwiek obcych zapachów lub smaków, - wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, nie powinny być zaparzone, nadgniłe, łykowate; pakowana: w skrzynki lub luzem dostawa: ok. 2 razy w tygodniu w ilościach od 50 - 150 kg ilośc 3000 kg grupa 4 rabarbar Zgodne z PN-72R-75361 200 Zamawiający wymaga aby dostarczane produkty były: - całe - zdrowe, - czyste, - praktycznie wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, - wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, - wolne od jakichkolwiek obcych zapachów lub smaków, - wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, nie powinnny być zaparzone, nadgniłe, łykowate; pakowany: w skrzynki lub luzem dostawa: 2 razy w tygodniu w ilościach od 50 - 150 kg ilość 2200 kg grupa 5 brukselka kl.I (kapusta brukselska) zgodnie z zał. do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 159187 z dnia 5 czerwca 1987 r. Oraz zmianami wprowadzonymi rozporządzeniami Komisji (WE) nr 88897 oraz Nr 462003. Norma EKGONZ FFV-08 wymagań jakościowych w odniesieniu do kapusty brukselskiej po jej przygotowaniu i opakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach, z zastrzeżeniem szczególnych przepisów dla każdej klasy i przyznanych tolerancji, kapusta brukselska musi być: - w stanie nienaruszonym, - zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia, - o świeżym wyglądzie, - czysta, praktycznie pozbawiona jakichkolwiek widocznych substancji obcych, - niezmrożona, - wolna od owadów ilub innych pasożytów, - pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, - wolna od wszelkich obcych zapachów ilub smaków. Szypułka odciętej kapusty brukselskiej musi być obcięta tuż poniżej liści zewnętrznych. W kapuście brukselskiej nieodciętej szypułka musi być złamana u nasady; miejsce cięcia lub złamania musi być czyste, bez przylegających innych części rośliny. Stan kapusty brukselskiej musi być taki, aby mogła ona: - wytrzymać transport i przeładunek, oraz - dotrzeć do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie. Klasa I Kapusta brukselska w tej klasie powinna być dobrej jakości oraz musi być: - zwarta, - zamknięta, - pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem. Odcięta kapusta brukselska musi mieć odpowiednią barwę. W odniesieniu do nieodciętej kapusty brukselskiej dopuszcza się lekkie odbarwienie liści u nasady oraz lekkie uszkodzenie liści zewnętrznych spowodowane odrywaniem, sortowaniem lub pakowaniem, pod warunkiem, że nie wpływają one na stan produktu. Wielkość określa się na podstawie największej średnicy przekroju poprzecznego. Minimalna średnica przekroju wynosi: - 10 mm dla kapusty brukselskiej odciętej klasy I oraz W każdym opakowaniu kapusty brukselskiej klasy I dopuszczalna różnica między największą a najmniejszą główką nie może przekraczać 20 mm. W każdym opakowaniu dopuszcza się tolerancje w odniesieniu do jakości i wielkości produktu, który nie spełnia wymagań określonych dla danej klasy. A. Tolerancje dotyczące ilości i) Klasa I 10 % według wagi kapusty brukselskiej niespełniającej wymagań dla klasy, lecz zgodnych z wymaganiami dla klasy II lub wyjątkowo mieszczących się w granicach tolerancji ustalonych dla tej klasy. B. Tolerancje dotyczące wielkości Dla wszystkich klas: 10 % wagi kapusty brukselskiej niespełniającej wymagań w zakresie wielkości. Zawartość każdego opakowania musi być jednolita oraz musi obejmować kapustę brukselską tego samego pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. Widoczna część zawartości każdego opakowania musi być reprezentatywna dla całej zawartości. B. Opakowanie Opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty brukselskiej. Materiały stosowane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i takiej jakości, aby zapobiegały jakimkolwiek uszkodzeniom zewnętrznym lub wewnętrznym produktu. Stosowanie materiałów, w szczególności papierowych lub pieczęci ze specyfikacją handlową jest dozwolone pod warunkiem, że nadruk i etykieta wykonane są nietoksycznym tuszem lub klejem. Opakowania nie mogą zawierać żadnych obcych substancji. Naklejki umieszczane indywidualnie na produktach nie mogą, po usunięciu, pozostawiać widocznych śladów kleju ani prowadzić do uszkodzeń skórki. Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane po tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny i trwały oraz widoczne z zewnątrz: Nazwa i adres podmiotu pakującego ilub wysyłającego Wzmiankę tę można zastąpić: - dla wszystkich opakowań z wyjątkiem opakowań indywidualnych, oficjalnie wydanym lub zaaprobowanym oznaczeniem kodu określającego podmiot pakujący ilub wysyłający, umieszczonym w bliskim sąsiedztwie określenia Podmiot pakujący ilub wysyłający (lub odpowiednich skrótów); B. Rodzaj produktu Kapusta brukselska odcięta lub Kapusta brukselska nieodcięta, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz. C. Pochodzenie produktu Kraj pochodzenia i, nieobowiązkowo, region uprawy lub krajowa, regionalna albo lokalna nazwa miejsca. D. Specyfikacje handlowe Klasa; w przypadku sortowania według wielkości, wielkość wyrażona jako średnica minimalna i maksymalna. Dostawa: 2 razy w tygodniu w ilościach od 50 - 150 kg ilość 2500 kg Dostawy realizowane będą w konkretnie wskazanym w zamówieniu terminie, pod rygorem odmowy przyjęcia dostaw. Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Podane ilości są szacunkowe. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert, do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Dostawa do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Raciborzu bez pobierania dodatkowych opłat, zgodnie z wcześniejszym zamówieniem. Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym oraz przepisom HACCP. Wykonawca dostarcza na żądania zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.00.00 - Zboża i ziemniaki 03.22.12.40 - Pomidory 03.22.14.40 - Kapusta brukselska .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: botwina

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU AREX MAŁGORZATA BOGACZ, WITOWICE 142, 32-250 CHARSZNICA, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 376 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 376

  • Oferta z najniższą ceną: 376 / Oferta z najwyższą ceną: 480

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: POMIDORY

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU AREX MAŁGORZATA BOGACZ, WITOWICE 142, 32-250 CHARSZNICA, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7626 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7626

  • Oferta z najniższą ceną: 7626 / Oferta z najwyższą ceną: 7626

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: KALAREPA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU AREX MAŁGORZATA BOGACZ, WITOWICE 142, 32-250 CHARSZNICA, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2800 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2880

  • Oferta z najniższą ceną: 2880 / Oferta z najwyższą ceną: 3600

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: RABARBAR

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • E.GŁOMBIK, PL.BOHATERÓW WESTERPLATTE 11, 47-400 RACIBÓRZ, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1980 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 1980

  • Oferta z najniższą ceną: 1980 / Oferta z najwyższą ceną: 3256

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: BRUKSELKA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU AREX, WITOWICE 142, 32-250 CHARSZNICA, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4650 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4650

  • Oferta z najniższą ceną: 4650 / Oferta z najwyższą ceną: 5750

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.