Ogłoszenie z dnia 2016-09-07
Ogłoszenie nr 305983 - 2016 z dnia 2016-09-07 r.
Kleszczów: Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i wydania gotowych posiłków w postaci dania gorącego i herbaty dla uczniów Gimnazjum im. Wł. St. Reymonta w Kleszczowie w formie jednodaniowego obiadu w cyklu pięciodniowym: raz zupa raz drugie danie i herbaty.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum im. Władysława Stanisława Reymonta, krajowy numer identyfikacyjny
59071042800000, ul.
ul. Sportowa
8,
97410
Kleszczów, państwo
, woj.
łódzkie, tel.
44 731 33 45, faks
44 731 33 45, e-mail
Adres strony internetowej (URL): www.gimkleszczow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Gimnazjum im. Wł. St. Reymonta w Kleszczowie
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i wydania gotowych posiłków w postaci dania gorącego i herbaty dla uczniów Gimnazjum im. Wł. St. Reymonta w Kleszczowie w formie jednodaniowego obiadu w cyklu pięciodniowym: raz zupa raz drugie danie i herbaty.
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i wydania gotowych posiłków w postaci dania gorącego i herbaty dla uczniów Gimnazjum im. Wł. St. Reymonta w Kleszczowie w formie jednodaniowego obiadu w cyklu pięciodniowym: raz zupa raz drugie danie i herbaty.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
55300000-3
Dodatkowe kody CPV:
55321000-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01/09/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT292275.60 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM dane rejestrowe jakie przetargi wygrała firma Cena wybranej oferty/wartość umowy 312530,40 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienia z wolnej rę
na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit.a
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych. Ustawa Prawo zamówień publicznych jako przesłankę zastosowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego trybu zamówienia z wolnej ręki przewiduje art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a, gdzie Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli za chodzi co najmniej następująca okoliczność: Usługi mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze oraz nie istnieje rozsądne rozwiązanie alternatywne lub rozwiązanie zastępcze, a brak konkurencji nie jest wynikiem celowego zawężania parametrów zamówienia. W związku z tym co następuje: Wyżywienie uczniów odbywa się na zasadzie przygotowania i wydania posiłków w restauracji, gdyż szkoła nie posiada stołówki szkolnej. Jedynym pomieszczeniem mieszczącym się w części dydaktycznej Kompleksu, w którym można wydawać posiłki uczniom jest restauracja Spółki Solpark Sp. z o. o. ul. Sportowa 8, 97 - 410 Kleszczów i do niej należy. Spółka Solpark Sp. z o. o. poinformowała nas iż w/w usługi na terenie SOLPARKU mogą być świadczone tylko przez nich i nie dopuszczają możliwości udostępnienia pomieszczeń restauracji wraz z zapleczem kuchennym firmie zewnętrznej zajmującej się dostarczaniem żywności z przeznaczeniem na realizację zadania dożywiania uczniów. Poinformowali nas także, iż prowadząc samodzielnie działalność gastronomiczną mogą zapewnić warunki techniczne do świadczenia usług gastronomicznych dla uczniów gimnazjum. Uzasadniony jest zatem fakt zakupu usług przygotowania i wydania posiłków w restauracji przez szkołę od Spółki Solparku Sp. z o. o. jako jedynego Wykonawcy zdolnego do realizacji danego zamówienia publicznego. Udzielenie zamówienia innemu wykonawcy jest ze względów technicznych niemożliwe i ta okoliczność ma charakter nieprzezwyciężalny. Biorąc pod uwagę powyższe, zasadnym jest udzielenie w/w zamówienia w trybie zamówienia z wolnej ręki.
INNE PRZETARGI KLESZCZÓW
więcej: przetargi KLESZCZÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.