To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-09-08
Ogłoszenie nr 306290 - 2016 z dnia 2016-09-08 r.
Zakopane: DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA POTRZEB TATRZAŃSKIEJ AGENCJI ROZWOJU, PROMOCJI I KULTURY W ZAKOPANEM
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 300521-2016
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Tatrzańska Agencja Rozwoju Promocji i Kultury, krajowy numer identyfikacyjny
12036834200000, ul.
Tetmajera
24,
34500
Zakopane, państwo
, woj.
małopolskie, tel.
0-18 20-613-20, faks
0-18 20-739-94, e-mail
Adres strony internetowej (URL): tatry.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA POTRZEB TATRZAŃSKIEJ AGENCJI ROZWOJU, PROMOCJI I KULTURY W ZAKOPANEM
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem przetargu jest wybór Wykonawcy, który będzie dostarczał sukcesywnie Zamawiającemu własnym transportem produkty żywnościowe, spożywcze do dwóch Domów Wczasowych Zamawiającego, o których mowa w punkcie 8 z podziałem na sześć pakietów wg zestawienia przedstawionego w punkcie 3.10 przedmiotowej SIWZ, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. 2. Zamawiający zastrzega, że dostarczony przedmiot zamówienia musi posiadać odpowiednie atesty lub świadectwa dopuszczające do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca załączył przy każdej dostawie handlowy dokument identyfikacyjny dla dostarczonych produktów lub inny podobny dokument zawierający dane wymagane do handlowego dokumentu identyfikacyjnego. Zamawiający zastrzega, że dostarczony przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania zawarte w: - Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U z dnia 29 września 2005 roku Nr 187, poz. 1577 ze zm.), - Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z dnia 27 lipca 2010 roku Nr 136, poz.914 ze zm.) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie, - Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 31 lipca 2007 roku Nr 137 poz. 966 ze zm.). 3. Zamawiający zastrzega, że oferowany przedmiot Zamówienia musi posiadać odpowiednio długi okres ważności pozwalający na swobodne zużycie przez Zamawiającego. Ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczał towary w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością spełniających wymogi sanitarno - higieniczne. Dostarczone produkty żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 4. Zamawiający zastrzega że realizacja dostaw przez czas trwania umowy będzie odbywać się sukcesywnie na podstawie zamówień częściowych składanych przez Kierowników poszczególnych Domów Wczasowych, o których mowa w punkcie 8 za pomocą faksu, telefonicznie, potwierdzonego niezwłocznie pismem. Zamawiający zastrzega, że Wykonawca dokona dostawy na własny koszt korzystając ze środka transportu spełniającego warunki określone w Ustawie 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z dnia 27 lipca 2010 roku Nr 136, poz.914 ze zm.) oraz wszelkich wydanych na jej podstawie rozporządzeń. 5. Zamawiający zastrzega, że realizacja dostawy odbywać się będzie najdłużej w ciągu 3 dni od złożenia zamówienia w godzinach od 8:00 do 16:00 w odpowiednich opakowaniach. W przypadku, gdy ostatni dzień dostawy wypada w dniu wolnym od pracy dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie. 6. Wymiana wadliwego towaru nastąpi w ciągu 24 godzin od złożenia reklamacji na koszt i ryzyko wykonawcy, gdy: 1) dostarczono towar złej jakości, 2) dostarczono towar niezgodnie z umową, 3) dostarczono towar ze zwłoką, W przypadku, gdy ostatni dzień dostawy wypada w dniu wolnym od pracy dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie. 7. Zamawiający informuje, że podane w punktach 3.10 przedmiotowej SIWZ ilości poszczególnych produktów będących przedmiotem niniejszego postępowania przetargowego są wielkością wyliczoną w sposób szacunkowy i w trakcie realizacji przedmiotowej usługi mogą ulec zmianie (zmniejszeniu) nie więcej niż o 20% w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego a w sytuacjach tego wymagających nawet rezygnacja z całości niektórych pozycji. 8. Dostawa produktów żywnościowych obejmować będzie budynki znajdujące się w Zakopanem należące do Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury tj.: 1) DW WANTA, ul. Grunwaldzka 21, 34-500 Zakopane, 2) DW JASNY PAŁAC, ul. Tetmajera 24, 34-500 Zakopane. 9. Zamawiający informuje, że ilekroć w niniejszej SIWZ przedmiot zamówienia jest opisany ze wskazaniem znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, to przyjmuje się, że wskazaniom takim towarzyszą wyrazy lub równoważne. W związku z powyższym Zamawiający dopuszcza ujęcie w składanej ofercie przetargowej, a następnie dostarczanie w trakcie realizacji umowy innych produktów niż podane w SIWZ, o których mowa w punkcie 3.10 przedmiotowej SIWZ, pod warunkiem zapewnienia parametrów jakościowych, smakowych oraz składu nie gorszych niż określone w SIWZ. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga, aby Wykonawca do oferty przetargowej dołączył stosowne dokumenty uwiarygodniające, że te produkty posiadają w szczególności parametry jakościowe, smakowe oraz składu nie gorsze od określonych w SIWZ. Ponadto Zamawiający informuje, że w sytuacji, gdy proponowane przez Wykonawcę produkty zamienne, inne niż określone w SIWZ, o których mowa w punkcie 3.10 przedmiotowej SIWZ, posiadają parametry jakościowe, smakowe oraz skład gorsze od określonych w SIWZ, spowoduje to uznanie przez Zamawiającego, że złożona oferta nie odpowiada treści SIWZ w zakresie opisu przedmiotu zamówienia i zostanie z niniejszego postępowania przetargowego odrzucona.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV:
15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
15100000-9,
15131100-6,
15200000-0,
15210000-3,
15300000-1,
15331100-8,
15332200-6,
15400000-2,
15500000-3,
15510000-6,
15530000-2,
15555100-4,
15610000-7,
15800000-6,
15831200-4,
15860000-4,
15870000-7,
15890000-3
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 | NAZWA: ARTYUŁY SPOŻYWCZE |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT128351.09 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM dane rejestrowe jakie przetargi wygrała firma Cena wybranej oferty/wartość umowy 144503,53 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: ARTYKUŁY MLECZARSKIE |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT42353.90 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 45700,12 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 3 | NAZWA: PIECZWO |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT13879.10 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 12811,82 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 4 | NAZWA: MIĘSO I WĘDLINY |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT76251.82 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 100090,39 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 5 | NAZWA: DRÓB |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT21770.00 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 22804,22 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 6 | NAZWA: JAJKA |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/08/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT94500.00 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 11025,00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z ZAKOPANEGO
- Sukcesywne świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Specjalistycznego Chorób Płuc "Odrodzenie" w Zakopanem.
- Dostawa fabrycznie nowych gadżetów do dalszej odsprzedaży - ETAP II
- Zimowe utrzymanie obiektów sportowych w Centralnym Ośrodku Sportu-Ośrodku Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
- dostawa pojazdów czterokołowych oraz skuterów śnieżnych na potrzeby GOPR
- Sprzątanie i utrzymanie czystości budynków Starostwa Powiatowego w Zakopanem wraz z terenem przyległym
- Dostawa lasera ze skanerem dla Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego im. dr S. Jasińskiego w Zakopanem
więcej: przetargi w Zakopanem »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.