eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KamińskSukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-20

Kamińsk: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
Numer ogłoszenia: 306936 - 2012; data zamieszczenia: 20.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: zk_kamińsk@sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne . Więziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych. Część 1 1) Puree ziemniaczane w ilości 4 000 kg, kod CPV - 15 31 20 00 - 8; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - opakowania netto 25 kg. ; - wygląd i konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - struktura konsystencji: sypka, nie klejąca się lub zbrylona; - właściwa ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; - odpowiednie oznakowanie opakowań, brak uszkodzeń, zanieczyszczeń mechanicznych, zabrudzeń. Część 2 1.Kawa zbożowa w ilości 800 kg, (opakowanie do 25 kg) kod CPV - 15 86 00 00 - 4; 2.Majeranek w ilości 25 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 3.Przyprawa do zup w płynie w ilości 1100 l, ( opakowania 1 l ) - kod CPV - 15 80 00 00-6; 4.Przyprawa do mięs w ilości 60 kg, (opakowania do 1 kg ) - kod CPV - 15 80 00 00-6; 5.Czosnek granulowany w ilości 35 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 6.Cynamon w ilości 35 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 7.Pieprz ziołowy w ilości 50 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 21 00-2; 8.Pieprz naturalny w ilości 50 kg, (opakowanie do 1 kg ) - kod CPV - 15 87 21 00-2; 9.Papryka mielona ostra w ilości 45 kg, ( opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 10.Liść laurowy w ilości 30 kg, (opakowania 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 11.Ziele angielskie w ilości 30 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 12.Kwasek cytrynowy w ilości 30 kg (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 13.Herbata granulowana w ilości 20 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 86 30 00-5; 14.Sól w ilości 1 400 kg, (opakowanie do 4 kg) kod CPV - 15 87 24 00 - 5; 15.Woda źródlana - mineralna niegazowana - w ilości 3000 l, ( 2000 butelek x 1,5 l ) kod CPV - 15 98 10 00-8; 16.Ocet spirytusowy 10 %, w ilości 900 l (opakowanie 1 l ) kod CPV - 15 87 10 00 - 4; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 6 miesięcy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów; - konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona - wilgotna; Część 3 1. Kasza jęczmienna w ilości 4 500 kg , kod CPV - 15 60 00 00-4; 2. Kasza manna w ilości 5 000 kg , kod CPV - 15 60 00 00-4; 3. Ryż biały w ilości 6 000 kg , kod CPV - 15 61 10 00-4; 4. Mąka pszenna w ilości 4 000 kg, kod CPV - 15 61 21 00-2; 5. Mąka ziemniaczana w ilości 150 kg , kod CPV - 15 61 20 00-1; 6. Bułka tarta w ilości 300 kg , kod CPV - 15 80 00 00-6; 7. Makaron w ilości 10 000 kg (świderki 4 000 kg, nitki 3 000 kg, rurki 3 000 kg.), kod CPV - 15 85 11 00-9; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy; - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych; - konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku; - zawartość szkodników - niedopuszczalna; - opakowania jednostkowe - wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, jednorazowe, bezzwrotne, waga netto: kasza jęczmienna, kasza manna, ryż, mąka pszenna - 25 kg, makaronu różne formy 5 kg ; - właściwa wydajność makaronu to: 100 gramów gotowego produktu, z 33 gramów masy suchej; Część 4 1.Koncentrat sosów w ilości kg 1 000 (biały 300 kg, pieczeniowy 300 kg, pieczarkowy 400 kg), kod CPV - 15871260 - 4; 2. Koncertant zup instant w ilości 1000 kg (żurek 250 kg, grzybowa 250 kg, kalafiorowa 250 kg, bieszczadzka 250 kg, ) kod CPV - 15891000 - 0; 3. Rosół koncentrat w ilości 1500 kg (jarzynowy 500 kg, drobiowy 500 kg, wołowy 500 kg) kod CPV - 15891000 - 0; 4. Musztarda - w ilości 1400 kg, kod CPV - 15 87 12 50-1; 5. Ketchup - w ilości 1400 kg, kod CPV - 15 87 12 30-5; 6. Majonez - w ilości 800 kg, kod CPV - 15 87 12 73-8; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące; - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - opakowania 10 kg. dla koncentratów sosów, zup i bulionów 1 kg., oraz od 1 kg 5 kg dla musztardy, keczupu i majonezu; - bez objawów psucia się, wilgotności, zapachu stęchlizny; Część 5 1. Granulat sojowy w ilości 300 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; 2. Kostka sojowa w ilości 700 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; 3. Kotlet sojowy w ilości 600 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - waga: 1 szt. kotleta sojowego ok. 15 - 20 g. - waga: 1 szt. kostki sojowej ok. 0,5 - 0,10 g. - opakowania - jednorazowe bezzwrotne 15 kg; Część 6 1. Groch suszony łuskany połówki w ilości 1 200 kg , kod CPV - 03 21 22 13-6; 2. Fasola suszona typu Jaś w ilości 1 200 kg, kod CPV - 15 33 11 31 - 4; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące; - opakowania 25 kg; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów, objawów psucia się, wilgotności, stęchlizny; Część 7 1. Miód sztuczny płynny w ilości 3 000 kg, - kod CPV-15 83 16 00-8 Wymagania jakościowe: - opakowania - słoiki jednorazowe bezzwrotne o gramaturze 400 g, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością oraz posiadać atest PZH; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - konsystencja lejąca, słodka, charakterystyczna dla miodu sztucznego; Część 8 1. Cukier kryształ w ilości 5 000 kg , kod CPV - 15 83 12 00 - 4; Wymagania jakościowe: - opakowania netto 1 kg. ; - konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - smak i zapach: charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - struktura konsystencji sypka - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł - 12 miesięcy; Część 9 1. Dżem wieloowocowy nisko słodzony - w ilości 3 000 kg, kod CPV - 15 33 22 90-3; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł minimum 6 miesięcy; - opakowania netto - jednorazowe wiaderka plastikowe o wadze powyżej 10 kg. ; - wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata; - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.21.00 - Pieprz 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.61.10.00 - Ryż łuskany 15.87.12.60 - Sosy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.11.31 - Fasola przetworzona 15.83.16.00 - Miód 15.33.22.90 - Dżemy 15.83.12.00 - Cukier biały .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Poprawnie wypełniony formularz oferty cenowej stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk, 11 - 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2012 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk, 11 - 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.