Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-08-20
Kamińsk: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
Numer ogłoszenia: 306936 - 2012; data zamieszczenia: 20.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zk_kamińsk@sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne . Więziennictwo.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych. Część 1 1) Puree ziemniaczane w ilości 4 000 kg, kod CPV - 15 31 20 00 - 8; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - opakowania netto 25 kg. ; - wygląd i konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - struktura konsystencji: sypka, nie klejąca się lub zbrylona; - właściwa ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; - odpowiednie oznakowanie opakowań, brak uszkodzeń, zanieczyszczeń mechanicznych, zabrudzeń. Część 2 1.Kawa zbożowa w ilości 800 kg, (opakowanie do 25 kg) kod CPV - 15 86 00 00 - 4; 2.Majeranek w ilości 25 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 3.Przyprawa do zup w płynie w ilości 1100 l, ( opakowania 1 l ) - kod CPV - 15 80 00 00-6; 4.Przyprawa do mięs w ilości 60 kg, (opakowania do 1 kg ) - kod CPV - 15 80 00 00-6; 5.Czosnek granulowany w ilości 35 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 6.Cynamon w ilości 35 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 7.Pieprz ziołowy w ilości 50 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 21 00-2; 8.Pieprz naturalny w ilości 50 kg, (opakowanie do 1 kg ) - kod CPV - 15 87 21 00-2; 9.Papryka mielona ostra w ilości 45 kg, ( opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 10.Liść laurowy w ilości 30 kg, (opakowania 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 11.Ziele angielskie w ilości 30 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV -15 87 00 00-7; 12.Kwasek cytrynowy w ilości 30 kg (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 87 00 00-7; 13.Herbata granulowana w ilości 20 kg, (opakowania do 1 kg ) kod CPV - 15 86 30 00-5; 14.Sól w ilości 1 400 kg, (opakowanie do 4 kg) kod CPV - 15 87 24 00 - 5; 15.Woda źródlana - mineralna niegazowana - w ilości 3000 l, ( 2000 butelek x 1,5 l ) kod CPV - 15 98 10 00-8; 16.Ocet spirytusowy 10 %, w ilości 900 l (opakowanie 1 l ) kod CPV - 15 87 10 00 - 4; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 6 miesięcy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów; - konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona - wilgotna; Część 3 1. Kasza jęczmienna w ilości 4 500 kg , kod CPV - 15 60 00 00-4; 2. Kasza manna w ilości 5 000 kg , kod CPV - 15 60 00 00-4; 3. Ryż biały w ilości 6 000 kg , kod CPV - 15 61 10 00-4; 4. Mąka pszenna w ilości 4 000 kg, kod CPV - 15 61 21 00-2; 5. Mąka ziemniaczana w ilości 150 kg , kod CPV - 15 61 20 00-1; 6. Bułka tarta w ilości 300 kg , kod CPV - 15 80 00 00-6; 7. Makaron w ilości 10 000 kg (świderki 4 000 kg, nitki 3 000 kg, rurki 3 000 kg.), kod CPV - 15 85 11 00-9; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy; - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych; - konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku; - zawartość szkodników - niedopuszczalna; - opakowania jednostkowe - wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, jednorazowe, bezzwrotne, waga netto: kasza jęczmienna, kasza manna, ryż, mąka pszenna - 25 kg, makaronu różne formy 5 kg ; - właściwa wydajność makaronu to: 100 gramów gotowego produktu, z 33 gramów masy suchej; Część 4 1.Koncentrat sosów w ilości kg 1 000 (biały 300 kg, pieczeniowy 300 kg, pieczarkowy 400 kg), kod CPV - 15871260 - 4; 2. Koncertant zup instant w ilości 1000 kg (żurek 250 kg, grzybowa 250 kg, kalafiorowa 250 kg, bieszczadzka 250 kg, ) kod CPV - 15891000 - 0; 3. Rosół koncentrat w ilości 1500 kg (jarzynowy 500 kg, drobiowy 500 kg, wołowy 500 kg) kod CPV - 15891000 - 0; 4. Musztarda - w ilości 1400 kg, kod CPV - 15 87 12 50-1; 5. Ketchup - w ilości 1400 kg, kod CPV - 15 87 12 30-5; 6. Majonez - w ilości 800 kg, kod CPV - 15 87 12 73-8; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące; - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - opakowania 10 kg. dla koncentratów sosów, zup i bulionów 1 kg., oraz od 1 kg 5 kg dla musztardy, keczupu i majonezu; - bez objawów psucia się, wilgotności, zapachu stęchlizny; Część 5 1. Granulat sojowy w ilości 300 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; 2. Kostka sojowa w ilości 700 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; 3. Kotlet sojowy w ilości 600 kg, kod CPV - 15 80 00 00-6; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - waga: 1 szt. kotleta sojowego ok. 15 - 20 g. - waga: 1 szt. kostki sojowej ok. 0,5 - 0,10 g. - opakowania - jednorazowe bezzwrotne 15 kg; Część 6 1. Groch suszony łuskany połówki w ilości 1 200 kg , kod CPV - 03 21 22 13-6; 2. Fasola suszona typu Jaś w ilości 1 200 kg, kod CPV - 15 33 11 31 - 4; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące; - opakowania 25 kg; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów, objawów psucia się, wilgotności, stęchlizny; Część 7 1. Miód sztuczny płynny w ilości 3 000 kg, - kod CPV-15 83 16 00-8 Wymagania jakościowe: - opakowania - słoiki jednorazowe bezzwrotne o gramaturze 400 g, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością oraz posiadać atest PZH; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - konsystencja lejąca, słodka, charakterystyczna dla miodu sztucznego; Część 8 1. Cukier kryształ w ilości 5 000 kg , kod CPV - 15 83 12 00 - 4; Wymagania jakościowe: - opakowania netto 1 kg. ; - konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - smak i zapach: charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - struktura konsystencji sypka - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł - 12 miesięcy; Część 9 1. Dżem wieloowocowy nisko słodzony - w ilości 3 000 kg, kod CPV - 15 33 22 90-3; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł minimum 6 miesięcy; - opakowania netto - jednorazowe wiaderka plastikowe o wadze powyżej 10 kg. ; - wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata; - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.21.00 - Pieprz 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.61.10.00 - Ryż łuskany 15.87.12.60 - Sosy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.11.31 - Fasola przetworzona 15.83.16.00 - Miód 15.33.22.90 - Dżemy 15.83.12.00 - Cukier biały .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Poprawnie wypełniony formularz oferty cenowej stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk, 11 - 220 Górowo Iławeckie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2012 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk, 11 - 220 Górowo Iławeckie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa wody mineralnej dla Izby Administracji Skarbowej w Poznaniu oraz podległych jednostek skarbowych.
więcej: Produkty ziemniaczane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.