eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów WielkopolskiDostawy przypraw i koncentratów do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku ( grupa 158 CPV ).

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-10

Gorzów Wielkopolski: Dostawy przypraw i koncentratów do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku ( grupa 158 CPV ).
Numer ogłoszenia: 307963 - 2008; data zamieszczenia: 10.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Podmiejska 17, 66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie, tel. 095 7334500, 7334533, faks 095 7334524.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy przypraw i koncentratów do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku ( grupa 158 CPV )..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I. Przyprawy: - czosnek granulowany opakowanie max 5 kg; PN -R-75518; 15870000- 7; ZK - 24 kg, OZ - 24 kg, razem 48 kg; - koper suszony opakowanie max 5 kg; PN -63A - 77603;15870000-7; ZK - 24 kg, OZ - 10 kg, razem 34 kg; - liść laurowy opakowanie max 5 kg; PN-82R-78011; 15872300-4; ZK 12 kg, OZ - 10 kg, razem 22 kg; - majeranek opakowanie max 5 kg; PN-A-86958; 15872300-4; ZK - 60 kg, OZ - 40 kg, razem 100 kg; - natka pietruszki opakowanie max 5 kg; zgodnie z PN;15893000-4; ZK - 24 kg, OZ - 10 kg, razem 34 kg; - papryka słodka opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872000-1; ZK - 40 kg, OZ - 20 kg, razem 60 kg; - papryka ostra opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872000-1; ZK - 40 kg, OZ - 20 kg, razem 60 kg. - pieprz czarny mielony opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872100-2; ZK - 70 kg, OZ - 48 kg, razem 118 kg. - pieprz ziołowy opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872100-2;ZK - 50 kg, OZ - 48 kg, razem 98 kg; - przyprawa do zup w płynie opakowanie max 5 l; PN - A-94052; 15893300-7; ZK - 960 l, 720 l, razem 1680 l; - przyprawa uniwersalna w proszku opakowanie max 25 kg; PN- A-79008; 15893300-7; ZK - 960 kg, OZ - 720 kg, razem 1680 kg; - sól opakowanie max 25 kg; PN - C-84081; 15872400-5; ZK - 1500 kg, OZ - 1500 kg, razem 3000 kg; - kawa zbożowa opakowanie max 25 kg; PN -ISO-3720; 15861000 -4; ZK - 960 kg, OZ - 700kg, razem 1660 kg; - herbata granulowana opakowanie max 25 kg; PN - ISO -3720; 15863200 -7; ZK - 240 kg, OZ - 200 kg, razem 440 kg; - ocet spirytusowy opakowanie 1 l; zgodnie z PN; 15871000 -4; ZK - 500 l, OZ - 200 l, razem 700 l; - musztarda stołowa opakowanie max 5 kg; PN- A -86964; 15871250-1; ZK - 480 kg, OZ - 360 kg, razem 840 kg; - majonez dekoracyjny opakowanie max 5 kg; zgodnie z PN; 158712730-8; ZK - 150 kg, OZ - 150 kg, razem 300 kg. Część II. Koncentraty: - zupa żurek opakowanie max 10 kg; PN- A-94050; 15891000-0; ZK - 360 kg, OZ - 150 kg, razem 510 kg; - zupa pieczarkowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0; ZK - 360 kg, OZ - 150 kg, razem 510 kg; - zupa kalafiorowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0;ZK - 300 kg, OZ - 0 kg, razem 300 kg; - zupa ogonowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0; ZK - 250 kg, OZ -100 kg, razem 350 kg; - sos biały opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 240 kg, OZ - O kg, razem 240 kg; - sos pieczeniowy opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 280 kg, OZ - 280 kg, razem 560 kg; - sos pieczarkowy opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 240 kg, OZ - 0 kg, razem 240 kg; - sos myśliwski opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 120 kg; - bulion drobiowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 360 kg, OZ- 45 kg, razem 405 kg; - bulion jarzynowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 400 kg, OZ - 720 kg, razem 1120 kg; - bulion wołowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 300 kg..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.23.00 - Zioła 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.87.21.00 - Pieprz 15.89.33.00 - Mieszanki wywarów mięsnych 15.87.24.00 - Sól 15.86.10.10 - 15.86.10.10 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.73 - Majonez 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.88.71.26 - 15.88.71.26 15.89.15.00 - Buliony .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 28.11.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia. 3 )znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zmianami). Potwierdzenie i ocena spełnienia warunków, stawianych wykonawcom przez zamawiającego dokonywane będą w oparciu o dokumenty wymienione w pkt. VI, 1 a-d specyfikacji istotnych warunków zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aby oferta składana przez Wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: a) wypełniony formularz ofertowy - ( wg wzoru, jak załącznik nr 1 i 2 do SIWZ ), b) oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych ( wg wzoru, jak załącznik nr 3 do SIWZ ), c) oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych ( wg wzoru, jak załącznik nr 4 do SIWZ ), d) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 2. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. Dokumenty jakich żąda Zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Podanie przez oferenta istotnych dla prowadzonego postępowania nieprawdziwych danych spowoduje jego wykluczenie z dalszego postępowania. 3. Postanowienia dotyczące wnoszenia oferty wspólnej przez dwa lub więcej podmiotów gospodarczych (konsorcja/spółki cywilne): a) wraz z ofertą winna być przedłożona kopia umowy lub inny dokument regulujący współpracę podmiotów występujących wspólnie, potwierdzający zawarcie konsorcjum / spółki cywilnej / podpisane przez wszystkich partnerów, przy czym termin, na jaki zostało zawarte konsorcjum , nie może być krótszy niż termin realizacji zamówienia, b) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, a pełnomocnictwo / upoważnienie / do pełnienia takiej funkcji - wystawione zgodnie z wymogami ustawowymi, podpisane przez prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów - winno być dołączone do oferty, c) oferta powinna być podpisana przez każdego partnera lub ustanowionego pełnomocnika, d) ustanowiony pełnomocnik winien być upoważniony do zaciągania zobowiązań i płatności w imieniu każdego partnera, na rzecz każdego z partnerów oraz do wyłącznego występowania w realizacji kontraktu, e) oferta winna zawierać wszystkie dokumenty, oświadczenia i informacje wymienione w pkt VI. 1.a-d. Dokumenty, oświadczenia i informacje wymienione - w pkt VI.1.d oraz VI.3 od a do d - od każdego podmiotu..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/index.php/zamówienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 66-400 Gorzów Wlkp. ul. Podmiejska 17 Telefon: (095) 7334500, telefaks (095) 7334524.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2008 godzina 09:00, miejsce: Oferty należy składać w dni robocze w godzinach od 7.00 do 15.00 w sekretariacie Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp., ul. Podmiejska 17, 66-400 Gorzów Wlkp. - ( pokój nr 205 ).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRZYPRAWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - czosnek granulowany opakowanie max 5 kg; PN -R-75518; 15870000- 7; ZK - 24 kg, OZ - 24 kg, razem 48 kg; - koper suszony opakowanie max 5 kg; PN -63A - 77603;15870000-7; ZK - 24 kg, OZ - 10 kg, razem 34 kg; - liść laurowy opakowanie max 5 kg; PN-82R-78011; 15872300-4; ZK 12 kg, OZ - 10 kg, razem 22 kg; - majeranek opakowanie max 5 kg; PN-A-86958; 15872300-4; ZK - 60 kg, OZ - 40 kg, razem 100 kg; - natka pietruszki opakowanie max 5 kg; zgodnie z PN;15893000-4; ZK - 24 kg, OZ - 10 kg, razem 34 kg; - papryka słodka opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872000-1; ZK - 40 kg, OZ - 20 kg, razem 60 kg; - papryka ostra opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872000-1; ZK - 40 kg, OZ - 20 kg, razem 60 kg. - pieprz czarny mielony opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872100-2; ZK - 70 kg, OZ - 48 kg, razem 118 kg. - pieprz ziołowy opakowanie max 5 kg; PN -A-86955; 15872100-2;ZK - 50 kg, OZ - 48 kg, razem 98 kg; - przyprawa do zup w płynie opakowanie max 5 l; PN - A-94052; 15893300-7; ZK - 960 l, 720 l, razem 1680 l; - przyprawa uniwersalna w proszku opakowanie max 25 kg; PN- A-79008; 15893300-7; ZK - 960 kg, OZ - 720 kg, razem 1680 kg; - sól opakowanie max 25 kg; PN - C-84081; 15872400-5; ZK - 1500 kg, OZ - 1500 kg, razem 3000 kg; - kawa zbożowa opakowanie max 25 kg; PN -ISO-3720; 15861000 -4; ZK - 960 kg, OZ - 700kg, razem 1660 kg; - herbata granulowana opakowanie max 25 kg; PN - ISO -3720; 15863200 -7; ZK - 240 kg, OZ - 200 kg, razem 440 kg; - ocet spirytusowy opakowanie 1 l; zgodnie z PN; 15871000 -4; ZK - 500 l, OZ - 200 l, razem 700 l; - musztarda stołowa opakowanie max 5 kg; PN- A -86964; 15871250-1; ZK - 480 kg, OZ - 360 kg, razem 840 kg; - majonez dekoracyjny opakowanie max 5 kg; zgodnie z PN; 158712730-8; ZK - 150 kg, OZ - 150 kg, razem 300 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.87.23.00-4, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.89.33.00-7, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-4, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 28.11.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: KONCENTRATY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - zupa żurek opakowanie max 10 kg; PN- A-94050; 15891000-0; ZK - 360 kg, OZ - 150 kg, razem 510 kg; - zupa pieczarkowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0; ZK - 360 kg, OZ - 150 kg, razem 510 kg; - zupa kalafiorowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0;ZK - 300 kg, OZ - 0 kg, razem 300 kg; - zupa ogonowa opakowanie max 10 kg; PN- A- 94050; 15891000-0; ZK - 250 kg, OZ -100 kg, razem 350 kg; - sos biały opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 240 kg, OZ - O kg, razem 240 kg; - sos pieczeniowy opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 280 kg, OZ - 280 kg, razem 560 kg; - sos pieczarkowy opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 240 kg, OZ - 0 kg, razem 240 kg; - sos myśliwski opakowanie max 5 kg; PN- 94050;158871260-4; ZK - 120 kg; - bulion drobiowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 360 kg, OZ- 45 kg, razem 405 kg; - bulion jarzynowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 400 kg, OZ - 720 kg, razem 1120 kg; - bulion wołowy opakowanie max 25 kg; PN - A -94050; 15891500-5; ZK - 300 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.88.71.26-4, 15.89.15.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 28.11.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.