eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceDostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 59 w Katowicach przy ul. B. Chrobrego 5 w okresie I-XII 2012 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-01-03

Katowice: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 59 w Katowicach przy ul. B. Chrobrego 5 w okresie I-XII 2012 r.
Numer ogłoszenia: 3092 - 2012; data zamieszczenia: 03.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 432076 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 59 im.Jana Matejki w Katowicach, ul. Bolesława Chrobrego 5, 40-881 Katowice, woj. śląskie, tel. 0-32 25 46 579, faks 0-32 25 46 579.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 59 w Katowicach przy ul. B. Chrobrego 5 w okresie I-XII 2012 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w okresie I-XII 2012 r. a. Przedmiot zamówienia składa się z następujących części: Część I - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3 b. Część II - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny - CPV 15100000-9 c. Część III - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie (CPV 15810000-9) 2. Podane w szczegółowym opisie zamówienia (załączniki do SIWZ od nr 4.1. do 4.3.) dla ilości (wielkość zamówienia) są wartościami szacunkowymi. Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji przedmiotu zamówienia wg aktualnych potrzeb Zamawiającego. Rzeczywiste ilości dostarczonych produktów mogą być mniejsze od wskazanych w załącznikach do SIWZ od nr 4.1 do 4.3. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania zamówienia w zakresie określonym w SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły żywnościowe w pierwszym gatunku, z określonym terminem ważności oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe w dni powszednie z wyłączeniem dni, w których stołówka szkolna nie podaje obiadów. 5. Data dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia telefonicznego lub faksem. 6. Dostawy mają być realizowane cyklicznie, zgodnie z zamówieniem w godzinach 7.00 - 09.00. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne), na własny koszt i własne ryzyko. 8. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych. Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy. 9. Za datę i miejsce dokonania dostawy uważa się dostarczenie wyrobów w wyznaczonym terminie do magazynu Zamawiającego. 10. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub bezpośrednio przy dostawie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jej wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 11. Wykonawca gwarantuje, ze dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami). 12. Wykonawca jest związany cenami artykułów do upływu terminu umowy, zgodnie z istotnymi warunkami zamówienia. 13. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych określony przez GUS nie częściej niż raz na trzy miesiące. 14. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami 15. Wynagrodzenie będzie płatne w miarę realizacji dostawy na podstawie faktur (rachunków) wystawionych przez Wykonawcę. Termin zapłaty wynosi 14 dni od daty poprawnie wystawionej (rachunku) przez Wykonawcę..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Produkty mleczarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MILKO Hurtowe Centrum Nabiału mgr inż. Włodzimierz Natkaniec, ul. Dulęby 5, 40-833 Katowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24676,15 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26077,66

  • Oferta z najniższą ceną: 26077,66 / Oferta z najwyższą ceną: 26077,66

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KRAK-MIĘS Jarosław Naruszewicz, ul. Makuszyńskiego 2A, 31-752 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 55794,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 56001,75

  • Oferta z najniższą ceną: 56001,75 / Oferta z najwyższą ceną: 56001,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.01.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia-Ciastkarnia KAMA, ul. Pawła Findera 1A, 41-600 Świętochłowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2360,08 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2401,53

  • Oferta z najniższą ceną: 2401,53 / Oferta z najwyższą ceną: 3195,96

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.