eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaDostawa artykułów spożywczych. Znak sprawy 86/2009

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-08

Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych. Znak sprawy 86/2009
Numer ogłoszenia: 309548 - 2009; data zamieszczenia: 08.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Kardiologii , ul. Alpejska 42, 04-628 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8120440, faks 022 8126732.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ikard.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych. Znak sprawy 86/2009.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych - łącznie 4 części. Część nr 1 - mięso i przetwory mięsne; 1. Łopatka wieprzowa świeża, bez kości, bez golonki, bez skóry, bez tłuszczu, 2.500 kg; 2. Schab środkowy świeży, bez kości, bez tłuszczu, 1.700 kg; 3. Wołowina mięso świeże, bez kości, z udźca (pieczeniowe), 2.400 kg; 4. Boczek wędzony, bez żeber, 180 kg; 5. Parówki wieprzowe, 150 kg; 6. Kiełbasa podlaska, 200 kg; 7. Kiełbasa szynkowa, wieprzowa, 1.000 kg; 8. Szynka wieprzowa, wędzona, gotowana, 1.100 kg; 9. Szynka parzona, prasowana, 300 kg; 10. Kiełbasa żywiecka, 600 kg; 11. Kiełbasa śląska, 150 kg; 12. Salceson włoski, 100 kg; 13. Kaszanka, 100 kg; 14. Kiełbasa krakowska, 650 kg; 15. Flaki wołowe, mrożone, krojone, wstępnie obgotowane, opakowanie max. 3-6kg., 550 kg; 16. Słonina luzem, 190 kg; 17. Smalec w kostkach op. a 250 g., 300 kg; Część nr 2 - drób i przetwory z drobiu; 1. Kurczaki patroszone schłodzone kl. I , 6.500 kg; 2. Mięso indycze schłodzone w tym: a. gulasz bez kości i bez skóry z udźca 3.200 kg; b. pierś bez skóry 2.100 kg; 3. Skrzydła indyka schłodzone 1.400 kg; 4. Skrzydła kurczaka schłodzone 300 kg; 5. Ćwiartka kurczaka (udka) schłodzone 400 kg; 6. Podudzie kurczaka schłodzone 250 kg; 7. Wątroba drobiowa schłodzona 200 kg; 8. Szynka opiekana z udźca indyka 900 kg; 9. Szynka drobiowa OPT* w batonach 800 kg; 10. Baleron z indyka 950 kg 11. Wędlina kanapkowa typu szynkowa 900 kg; 12. Kiełbasa drobiowa typu żywiecka 700 kg; 13. Mortadela drobiowa 300 kg; 14. Pasztet drobiowy 100 kg; *o przedłużonej trwałości Część nr 3 - mleko i przetwory z mleka; 1. Mleko spożywcze 2% tłuszczu homogenizowane 62000 l; 2. Śmietana homogenizowana 18% tłuszczu 2 000 l; 3. Jogurt naturalny bez cukru 2 % tłuszczu 1500 l; 4. Twaróg półtłusty 15% tłuszczu w s. masie 9000 kg; 5. Ser twardy tłusty ok. 25% tłuszczu 500 kg; 6. Ser topiony tłusty 3000 szt; 7. Mleko UHT 3,2% tłuszczu 200 l; 8. Mleko skondensowane bez cukru 800 szt; 9. Mleko w proszku pełne 24% tłuszczu 100 kg; Część nr 4 - warzywa i owoce mrożone. 1. Włoszczyzna - słupki 1300 kg; 2. Szpinak 1200 kg; 3. Marchew kostka 2800 kg; 4. Fasolka szparagowa cięta 1000 kg; 5. Brukselka 500 kg; 6. Kalafior 800 kg; 7. Groszek zielony 400 kg; 8. Kukurydza - ziarna 300 kg; 9. Mieszanka kompotowa 1500 kg; 10. Czarna porzeczka 1500 kg; 11. Truskawka 900 kg;.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Wadium nie wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie; 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie; 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia- Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wg formuły spełnia/nie spełnia na podstawie złożonych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów wymaganych przez zamawiającego..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa wraz z ofertą oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych (Załącznik nr 3 do SIWZ) i że spełnia spełnienia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Załącznik Nr 3a do SIWZ) oraz następujące dokumenty: 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych składa: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert). 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (oprócz oświadczenia, wg Załącznika Nr 3 i 3a do SIWZ), zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1 ppkt 1) i 2), składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, odpowiednio że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert), 2) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert). 3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Wymagana data wystawienia dokumentów zgodnie z zapisami pkt 2. 4. Wykonawcy ubiegający się o udzielenie zamówienia wspólnie, wymagane warunki udziału w postępowaniu winni spełnić wspólnie. 1) w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z Wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Każdy oddzielnie składa oświadczenie, wg Załącznika Nr 3 do SIWZ 2) w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, oświadczenie, wg Załącznika Nr 3a do SIWZ podpisuje ustanowiony pełnomocnik do reprezentowania wykonawców w danym postępowaniu..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ikard.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Instytut Kardiologii, Dział Handlowy, ul. Niemodlińska 33, 04-635 Warszawa pokój 337 (na pisemny wniosek wykonawcy) koszt 20 zł netto + VAT.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.09.2009 godzina 08:00, miejsce: Instytut Kardiologii, Dział Handlowy, ul. Niemodlińska 33, 04-635 Warszawa pokój 337.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i przetwory mięsne 1. Łopatka wieprzowa świeża, bez kości, bez golonki, bez skóry, bez tłuszczu, 2.500 kg; 2. Schab środkowy świeży, bez kości, bez tłuszczu, 1.700 kg; 3. Wołowina mięso świeże, bez kości, z udźca (pieczeniowe), 2.400 kg; 4. Boczek wędzony, bez żeber, 180 kg; 5. Parówki wieprzowe, 150 kg; 6. Kiełbasa podlaska, 200 kg; 7. Kiełbasa szynkowa, wieprzowa, 1.000 kg; 8. Szynka wieprzowa, wędzona, gotowana, 1.100 kg; 9. Szynka parzona, prasowana, 300 kg; 10. Kiełbasa żywiecka, 600 kg; 11. Kiełbasa śląska, 150 kg; 12. Salceson włoski, 100 kg; 13. Kaszanka, 100 kg; 14. Kiełbasa krakowska, 650 kg; 15. Flaki wołowe, mrożone, krojone, wstępnie obgotowane, opakowanie max. 3-6kg., 550 kg; 16. Słonina luzem, 190 kg; 17. Smalec w kostkach op. a 250 g., 300 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i przetwory z drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób i przetwory z drobiu 1. Kurczaki patroszone schłodzone kl. I , 6.500 kg; 2. Mięso indycze schłodzone w tym: a. gulasz bez kości i bez skóry z udźca 3.200 kg; b. pierś bez skóry 2.100 kg; 3. Skrzydła indyka schłodzone 1.400 kg; 4. Skrzydła kurczaka schłodzone 300 kg; 5. Ćwiartka kurczaka (udka) schłodzone 400 kg; 6. Podudzie kurczaka schłodzone 250 kg; 7. Wątroba drobiowa schłodzona 200 kg; 8. Szynka opiekana z udźca indyka 900 kg; 9. Szynka drobiowa OPT* w batonach 800 kg; 10. Baleron z indyka 950 kg 11. Wędlina kanapkowa typu szynkowa 900 kg; 12. Kiełbasa drobiowa typu żywiecka 700 kg; 13. Mortadela drobiowa 300 kg; 14. Pasztet drobiowy 100 kg; *o przedłużonej trwałości.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mleko i przetwory z mleka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i przetwory z mleka 1. Mleko spożywcze 2% tłuszczu homogenizowane 62000 l; 2. Śmietana homogenizowana 18% tłuszczu 2 000 l; 3. Jogurt naturalny bez cukru 2 % tłuszczu 1500 l; 4. Twaróg półtłusty 15% tłuszczu w s. masie 9000 kg; 5. Ser twardy tłusty ok. 25% tłuszczu 500 kg; 6. Ser topiony tłusty 3000 szt; 7. Mleko UHT 3,2% tłuszczu 200 l; 8. Mleko skondensowane bez cukru 800 szt; 9. Mleko w proszku pełne 24% tłuszczu 100 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce mrożone 1. Włoszczyzna - słupki 1300 kg; 2. Szpinak 1200 kg; 3. Marchew kostka 2800 kg; 4. Fasolka szparagowa cięta 1000 kg; 5. Brukselka 500 kg; 6. Kalafior 800 kg; 7. Groszek zielony 400 kg; 8. Kukurydza - ziarna 300 kg; 9. Mieszanka kompotowa 1500 kg; 10. Czarna porzeczka 1500 kg; 11. Truskawka 900 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.