Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-01-22
Warszawa: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/13
Numer ogłoszenia: 31054 - 2013; data zamieszczenia: 22.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec , ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8473341, faks 022 8437366.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/13.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim: - część nr 1: 1. Chleb pszenno - żytni typu baltonowskiego, krojony, paczkowany, kształt bochenka - symetryczny, kod CPV: 15811100-7, Polska Norma: PN - 93/A - 74103 Zmiana 2 zawartość mąki pszennej min. 50%, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: 0,40 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 5 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 235 000 kg. 2. Bułka tarta, kod CPV: 15821000-9, Polska Norma: PN-A/74113:1997/Az1:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 30 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 2 900 kg. - część nr 2: 1. Makaron (świderki), kod CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN - A-74131:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 10 000 kg. - część nr 3: 1. Kostka sojowa, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 1 500 kg. 2. Granulat sojowy, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 1 200 kg. 3. Kotlety sojowe ala schabowe (waga 1 sztuki 15-20 gram), Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 250 kg. - część nr 4: 1. Przyprawa do zup w płynie, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-94052, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 2 200 litrów. 2. Przyprawa do bigosu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 150 kg. 3. Przyprawa do gulaszu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 300 kg. 4. Przyprawa do mięsa mielonego sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 400 kg. 5. Przyprawa uniwersalna do zup i potraw sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 910 kg. 6. Bulion z kury sypki, Kod CPV 15891500-5, Polska Norma:PN-A-94052:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 910 kg. 7. Sos pieczarkowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 295 kg. 8. Sos pieczeniowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 150 kg. 9. Sos myśliwski sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 295 kg. 10. Żurek sypki, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 800 kg. 11. Barszcz biały sypki, Kod CPV 15891400-4, Polska Norma:PN-A-75980:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 800 kg. 12. Zupa pieczarkowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia : 790 kg. 13. Zupa grzybowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 790 kg. 14. Kawa zbożowa, Kod CPV 15862000-8, Polska Norma:PN-A-94013:1998/Az1:2001, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 700 kg. 15. Herbata granulowana, Kod CPV 15863200-7, Polska Norma:PN-ISO-3720:1997/Ap1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 1 550 kg, 16. Ocet, Kod CPV 15871110-8, Polska Norma:PN-EN-13188:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 400 litrów. 17. Ketchup, Kod CPV 15871230-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 5 000 kg. 18. Musztarda, Kod CPV 15871250-1, Polska Norma:PN-A-86964:2002/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 5 000 kg 19. Czosnek mielony, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 390 kg. 20. Liść laurowy, Kod CPV 15870000, Polska Norma:Bn-67/3132-10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 85 kg. 21. Majeranek, Kod CPV 15872300-4, Polska Norma:PN-A-86958:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 65 kg. 22. Papryka suszona ostra mielona, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:PN-A-86955:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 80 kg. 23. Pieprz czarny mielony, Kod CPV 15872100-2, Polska Norma:PN-A-86965:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 80 kg. 24. Ziele angielskie, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:BN-64/8132-14, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 80 kg. 25. Sól spożywcza, Kod CPV 15872400-5, Polska Norma:PN-C-84081-2:1998, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 6000 kg. 26. Włoszczyzna suszona (mieszanka wieloskładnikowa), Kod CPV 15893100-5, Polska Norma:PN-IV-74010:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 750 kg. 27. Syrop owocowy 1:10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 5 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 4 000 litrów. 28. Cukier biały, Kod CPV 15831200-4, Polska Norma:PN-A-74850:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 9500 kg. 29. Cukier kostka, Kod CPV 15830000-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 24 kg..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Wypełniony formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie-Służewcu
ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa
Telefon: 22-847-33-41, Fax: 22-843-73-66
Godziny urzędowania: 8-16
Adres poczty elektronicznej: as_warszawa_sluzewiec@sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie-Służewcu ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa pokój nr 20..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa instrumentów muzycznych dla Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia nr 4 im. Karola Kurpińskiego w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 312 im. Ewy Szelburg - Zarembiny.
- Dostawa i montaż rolet do kwater internatowych w budynku przy ulicy Bohaterów Września 83 w Sieradzu
- Dostawa opału (koksu, węgla i drewna opałowego) do Międzynarodowego Centrum Rehabilitacji Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Łebie.
- Zakup wsparcia technicznego do serwerów i macierzy Fujitsu, stanowiących kluczową infrastrukturę serwerową IFPS, na której oparte są m.in. serwery domenowe, serwery pocztowe, system medyczny (....)
- Sprzątanie terenu zewnętrznego oraz stała pielęgnacja obszarów zielonych w parku przy Centrum Sztuki Współczesnej - Zamek Ujazdowski w okresie 12 miesięcy.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2025
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.