eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KłodzkoKucharz małej gastronomii



Ogłoszenie z dnia 2010-09-30

Kłodzko: Kucharz małej gastronomii
Numer ogłoszenia: 312370 - 2010; data zamieszczenia: 30.09.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Stanisława Wyspiańskiego 2d, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 74 8673756, 8677217, 8654300, faks 74 8673756, 8677217, 8654300.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kucharz małej gastronomii.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przeprowadzenie usługi w zakresie szkoleń grupowych dla 10 osób długotrwale bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kłodzku, korzystających z pomocy społecznej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Kłodzku, beneficjentów ostatecznych Projektu systemowego realizowanego przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodzku pn. Można mi zaufać Program Operacyjny Kapitał Ludzki 2007-2013 - priorytet VII. Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Kurs zawodowy przeprowadzony zostanie w miesiącach wrzesień 2010r. - październik 2010r. Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić kurs dzięki kadrze ludzi posiadających wiedzę, doświadczenie oraz kwalifikacje do przeprowadzenia w/w zadania. Wykonawca zobowiązany jest także o przygotowanie odpowiednich sal z niezbędnym wyposażeniem do przeprowadzenia zajęć praktycznych. Celem kursu zawodowego pn. Kucharz małej gastronomii jest nabycie teoretycznych oraz praktycznych umiejętności do podjęcia zatrudnienia w zawodzie kucharza bądź do podjęcia własnej działalności gospodarczej w w/w kierunku. Ponadto wykonawca zapewni w ofercie odpowiednią ilość godzin do profesjonalnej realizacji powyższego zadania (zajęcia teoretyczne wraz z zajęciami praktycznymi - minimum 110 godzin).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00 - Usługi edukacyjne i szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt systemowy pn. Można mi zaufać, realizowany przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodzku współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki 2007-2013 - Priorytet VII. Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 4   

Nazwa: Kucharz małej gastronomii

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Agencją Usług Oświatowych Omnibus Sp. z o.o., ul. Kościuszki 1, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 21000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 21000,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    W przypadku zamówień, o których mowa w art. 5 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający może wszcząć postępowanie w trybie negocjacji bez ogłoszenia lub w trybie zamówienia z wolnej ręki także w innych uzasadnionych przypadkach niż określone odpowiednio w art. 62 ust. 1 lub art. 67 ust. 1. Zastosowanie innego truby mogłoby skutkować uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. Pondto wybrany Wykonawca dysponuje odpowiednim zapleczem dydaktycznym, które gwarantuje należyte wykonanie zadania.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.