eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDostawa wędlin wieprzowych oraz konserw PN - 04/2009

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-17

Bydgoszcz: Dostawa wędlin wieprzowych oraz konserw PN - 04/2009
Numer ogłoszenia: 31242 - 2009; data zamieszczenia: 17.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie , Rynek 8, 85-790 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3467090, faks 052 3472098.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wędlin wieprzowych oraz konserw PN - 04/2009.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa do siedziby zamawiającego wędlin wieprzowych oraz konserw: Część nr I - wędliny wieprzowe: - PN-A-82007 A.Kiełbasy homogenizowane w gatunkach: 1. Parówka w osłonce tzw. gruba, 15131130-5, 1 600kg 2. Mortadela: 15131130-5, 2 000kg 3. Kiełbasa poznańska, 15131130-5, 1 600kg Kiełbasa drobno rozdrobniona - jeden gatunek: 4. Metka łososiowa, 15131130-5, 2 800kg Kiełbasa drobno rozdrobniona wysokowydajna - w gatunkach: 5. Szynka mielona, 15131130-5, 1 500kg 6. Kiełbasa biała parzona, 15131130-5, 1 500kg 7. Szynka tyrolska, 15131130-5, 1 600kg Kiełbasa średnio rozdrobniona - w gatunkach: 8. Gatunek nr 1 codzienna, 15131130-5, 2 700kg 9. Gatunek nr 2 jarmarczna, 15131130-5, 3 600kg Wędzonki - w gatunkach: 10. Boczek wędzony, 15131130-5, 300kg 11. Boczek wędzony drobnomielony, 15131130-5, 1 200kg 12. Wędzonka prasowana, 15131130-5, 1 400kg 13. Szynka gotowana, 15131210-0, 700kg Wędliny podrobowe - w gatunkach: 14.Pasztetowa, 15131310-1, 1 200kg Wędliny podrobowe kiszka w gatunkach: 15.Kaszanka, 15131130-5, 2 500kg Wędliny podrobowe salcesony w gatunkach: 16. Salceson czarny, 15131130-5, 1 800kg 17. Salceson biały, 15131130-5, 1 000kg Wyrób mięsny średnio rozdrobniony 18. Pieczeń domowa, 15131130-5, 2 500kg Część nr II - konserwy 1.Pasztet drobiowy (konserwa 300g), 15131000-5, 500kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zmówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art 24 ustawy Pzp. 2) Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne - Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego oświadczenia oraz dokumentów (wymienionych w pkt. 6 SIWZ), na zasadzie spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, składa następujące dokumenty : a) podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne - załącznik nr 2. b) oryginał lub kserokopia poświadczona przez oferenta za zgodność z oryginałem, aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Ponadto wykonawca w celu przejrzystego przeprowadzenia postępowania powinien złożyć n/w dokumenty: a) wyznaczenie osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy-załączniknr 3 b) wypełniony formularz ofertowy wykonawcy - załącznik nr 1, c) podpisany projekt umowy - załącznik nr 4..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, 85-790 Bydgoszcz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, 85-790 Bydgoszcz.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa wędlin wieprzowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa do siedziby zamawiającego wędlin wieprzowych: Część nr I - wędliny wieprzowe: - PN-A-82007 A.Kiełbasy homogenizowane w gatunkach: 1. Parówka w osłonce tzw. gruba, 15131130-5, 1 600kg 2. Mortadela: 15131130-5, 2 000kg 3. Kiełbasa poznańska, 15131130-5, 1 600kg Kiełbasa drobno rozdrobniona - jeden gatunek: 4. Metka łososiowa, 15131130-5, 2 800kg Kiełbasa drobno rozdrobniona wysokowydajna - w gatunkach: 5. Szynka mielona, 15131130-5, 1 500kg 6. Kiełbasa biała parzona, 15131130-5, 1 500kg 7. Szynka tyrolska, 15131130-5, 1 600kg Kiełbasa średnio rozdrobniona - w gatunkach: 8. Gatunek nr 1 codzienna, 15131130-5, 2 700kg 9. Gatunek nr 2 jarmarczna, 15131130-5, 3 600kg Wędzonki - w gatunkach: 10. Boczek wędzony, 15131130-5, 300kg 11. Boczek wędzony drobnomielony, 15131130-5, 1 200kg 12. Wędzonka prasowana, 15131130-5, 1 400kg 13. Szynka gotowana, 15131210-0, 700kg Wędliny podrobowe - w gatunkach: 14.Pasztetowa, 15131310-1, 1 200kg Wędliny podrobowe kiszka w gatunkach: 15.Kaszanka, 15131130-5, 2 500kg Wędliny podrobowe salcesony w gatunkach: 16. Salceson czarny, 15131130-5, 1 800kg 17. Salceson biały, 15131130-5, 1 000kg Wyrób mięsny średnio rozdrobniony 18. Pieczeń domowa, 15131130-5, 2 500kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa konserw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa do siedziby zamawiającego konserw: Część nr II - konserwy 1.Pasztet drobiowy (konserwa 300g), 15131000-5, 500kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.