To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-11-30
Opole Lubelskie: Przeprowadzenie szkoleń kelner, carving, sommelier, barista, Fidelio, ECCC- Obsługa turystyki dla nauczycieli i uczniów do projektu: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego..
Numer ogłoszenia: 312449 - 2011; data zamieszczenia: 30.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 297695 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego, ul. Kolejowa 2, 24-300 Opole Lubelskie, woj. lubelskie, tel. 81 827 21 75, faks 81 827 21 75.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła ponadgimnazjalna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń kelner, carving, sommelier, barista, Fidelio, ECCC- Obsługa turystyki dla nauczycieli i uczniów do projektu: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego...
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń dla nauczycieli i uczniów do projektu pt.: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie 1.3.1 Kelner przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 16 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach, po 8 godzin dziennie.(sobota, niedziela) Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić dla nauczycieli do 31 grudnia 2011r dla 15 uczniów do 30 kwietnia 2012r. dla 15 uczniów 31 marzec 2013r.. Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników wiadomości i umiejętności niezbędnych do pracy na stanowisku kelner. 1. Zakres szkolenia: Przepisy ogólne, bhp i ppoż. Towaroznawstwo spożywcze Wizerunek zawodowy kelnera, etyka i psychologia pracy Organizacja pracy na stanowisku kelner Przygotowanie sali konsumpcyjnej i barowej do obsługi konsumenta i klienta Organizacja przyjęć okolicznościowych i imprez Techniki serwowania oraz podawania potraw i napojów Propedeutyka miksologii - podział, klasyfikacja i charakterystyka bielizny stołowej, techniki nakrywania stołów bielizną stołową, dekoracja stołu, przebieg obsługi gości. Zajęcia praktyczne zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.2 Carving przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 8 godzin . Zajęcia powinny się odbyć w 1 dniu (sobota lub niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do dla nauczycieli 31 grudzień 2011r, dla 15 uczniów 30 czerwiec 2012r. dla 15 uczniów do 31 marca 2013r. Program szkolenia ma obejmować historię i pochodzenie carvingu, zapoznanie się ze sprzętem i narzędziami, podstawowe zasady i techniki sztuki, zajęcia praktyczne zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.3 Sommelier przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 30 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 4 dniach ( dwa weekendy- sobota, niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do dla nauczycieli do 31 grudnia 2011r. dla 15 uczniów do 30 września 2012r dla 15 uczniów do 31 grudnia 2012r. Program szkolenia ma obejmować historię i produkcję wina, przechowywanie wina, omówienie rejonów winiarskich, serwis, dobór wina do potraw, opracowanie kraty win, zajęcia praktyczne. Szkolenie ma zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.4 Barista przeznaczone jest dla 5 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 30 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach (sobota niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do 30 czerwca 2012r. Program szkolenia ma obejmować wprowadzenie do świata kawy, opanowanie obsługi sprzętu specjalistycznego, zajęcia praktyczne. Szkolenie powinno zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone w sali udostępnianej przez wykonawcę Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.5 Fidelio przeznaczone jest dla 15 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 32 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 4 dniach przez dwa weekendy (sobota, niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do 31 marca 2012r. Program przedstawi Wykonawca Zamawiającemu na 30 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Uczestnicy otrzymają zaświadczenia Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.6 ECCC - obsługa turystyki przeznaczone jest dla 30 uczniów uczących się w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 20 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach przez sobotę, niedzielę. Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić dla 15uczniów 31 marca 2012r. dla 15 uczniów do 31 marca 2013r. r. Program szkolenia przedstawi Wykonawca Zamawiającemu 30 dni prze rozpoczęciem szkolenia. Szkolenie ma się zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności 1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00 - Usługi edukacyjne i szkoleniowe 80.53.31.00 - Usługi szkolenia komputerowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie w ramach projektu: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.....
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Szkolenie Kelner
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.11.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- BP Bartosz Prońko, Ul. Leśna 49A, 26-130 Suchedniów, kraj/woj. świętokrzyskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 10500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 10500,00
Oferta z najniższą ceną: 10500,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24000,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Szkolenie Carving
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.11.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Maria Rachwał Edukator, Ul. Okrzei 18/1, 84-300 Lębork, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9200,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 9200,00
Oferta z najniższą ceną: 9200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 16000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI OPOLE LUBELSKIE
- "Modernizacja kompleksu sportowego "Moje Boisko Orlik - 2012" przy ul. Fabrycznej w Opolu Lubelskim"
- Budowa drogi dojazdowej do Branżowego Centrum Umiejętności w Kluczkowicach
- "Budowa oświetlenia drogowego na terenie Gminy Opole Lubelskie".
- "Dostawa materiału kamiennego (kruszywa) na potrzeby remontu dróg gminnych"
- Dostawa pomocy dydaktycznych oraz wyposażenia do pracowni zawodowych w ramach projektu Kształcenie zawodowe kluczem do rozwoju młodzieży w powiecie opolskim
więcej: przetargi OPOLE LUBELSKIE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "KOMPLEKSOWA ORGANIZACJA I PRZEPROWADZENIE 4 DNIOWEJ ZAGRANICZNEJ WIZYTY STUDYJNEJ, DOTYCZĄCEJ WYPRACOWANYCH MODELI USŁUG WSPARCIA, DOBRYCH PRAKTYK W OBSZARZE FAS/FASD"
- Świadczenie usług szkoleniowych dedykowanych uczniom i nauczycielom w ramach projektu współfinansowanego ze środków UE pn. Nowoczesny zawodowiec-szansą na przyszłość realizowanego przez ZSE w Dębicy
- Świadczenie usług przez specjalistów w ramach zadań wiodącego ośrodka koordynacyjno-rehabilitacyjno-opiekuńczego - edycja 2.
- Wyłonienie kadry kierowniczej w ramach kursu specjalizacyjnego w dziedzinie Psychoterapii Dzieci i Młodzieży
- Przeprowadzenie serii 6 szkoleń "Terenowa edukacja przyrodnicza dzieci i młodzieży", opracowanie ich programu i materiałów edukacyjnych, przeznaczonych dla nauczycieli, pracowników ośrodków (...)
- DZP.261.13.2025 Świadczenie usług eksperckich polegających na koordynacji oraz moderowaniu (...) Lokalnych Ośrodków Wiedzy i Edukacji.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.