Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-09-30
Ogłoszenie nr 316034 - 2016 z dnia 2016-09-30 r.
Warszawa: Dostawy warzyw, owoców i ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/4P/16.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec, krajowy numer identyfikacyjny
32048900000, ul.
ul. Kłobucka
5,
02699
Warszawa, woj.
mazowieckie, państwo
, tel.
228 473 341, e-mail
as_warszawa_sluzewiec@sw.gov.pl, faks
228 437 366.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
nie
www.zp.s.gov.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Pisemnie zgodnie z wymogami określonymi w specyfikacji istotnych waunków zamówinia.
Adres:
Areszt Śledczy w Warszawie-Służewcu, ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, pokój nr 20.
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw, owoców i ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/4P/16.
Numer referencyjny: 220/4P/16
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostawy warzyw do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim: - część nr 1(dostawy fasoli i grochu): 1. Fasola "Jaś" średni, łuskana, zdrowa o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, Orientacyjna ilość w kg - 5100 kg, Kod CPV 03221210-1, Polska Norma PN-72/R-75360, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 50 kg. 2. Groch łuskany połówki, zdrowy o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, Orientacyjna ilość w kg - 4700 kg, Kod CPV 03221220-4, Polska Norma PN-81/R-65032, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 50 kg. (Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, poz. 1 i 2, musi ponotsiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny). - część nr 2 (dostawy warzyw i owoców): 1. Burak ćwikłowy bez liści, Orientacyjna ilość w kg - 21500 kg, Kod CPV 03221111-7, Polska Norma PN-72/R-75360, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 2. Cebula biała bez szczypioru, Orientacyjna ilość w kg - 11900 kg, Kod CPV 03221113-1, Polska Norma PN-87/R-75357, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 3. Jabłka konsumpcyjne świeże, Orientacyjna ilość w kg - 25100 kg (najtańszy gatunek), Kod CPV 03222321-9, Polska Norma PN-84/R-75024, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 4. Kapusta biała, Orientacyjna ilość w kg - 23700 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 5. Kapusta czerwona, Orientacyjna ilość w kg - 12200 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 6. Marchew bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 50500 kg, Kod CPV 03221112-4, Polska Norma PN-84/R-75358, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 7. Pietruszka korzeniowa bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 11000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75370:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 8. Por, Orientacyjna ilość w kg - 12000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-87/R-75357, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 9. Seler korzeniowy bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 12000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75371:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. 10. Ogórek świeży (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 8000 kg, Kod CPV 03221270-9, Polska Norma PN-85/R-75359, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg. 11. Pomidor świeży gat. I wielkość średnia (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 7000 kg, Kod CPV 03221240-0, Polska Norma PN-91/R-75368, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 10 kg. 12. Truskawki (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 1600 kg, Kod CPV 0322313-0, Polska Norma PN-R-75535, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 3 kg. 13. Pieczarki klasy II, Orientacyjna ilość w kg - 3500 kg, Kod CPV 03221260-6, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg. Warzywa i owoce mają być zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, a także powodujących obniżenie wartości użytkowej. Warzywa i owoce mają być o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, bez objawów chorobowych oraz bez śladów gnicia, więdnięcia, wyschnięcia lub zmarznięcia. Jabłka konsumpcyjne mają być o średnicy minimum 75 milimetrów. Dostarczane warzywa i owoce powinny być tej samej odmiany w dostarczanej partii. - część nr 3 (dostawy ziemniaków): 1. Ziemniaki jadalne (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 234000 kg, Kod CPV 03212100-1, Polska Norma PN-75/R-74450, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg. Ziemniaki jadalne powinny być o średnicy poprzecznej minimum 5 cm i podłużnej minimum 6 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, nienadmarznięte, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, bez pustych miejsc w środku.
II.5) Główny kod CPV: 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
Dodatkowe kody CPV:03221210-1, 03221220-4, 03221111-7, 03221113-1, 03222321-9, 03221410-3, 03221112-4, 03221110-0, 03221270-9, 03221240-0, 03222313-0, 03221260-6, 03212100-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 201665.02
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
Okres w miesiącach: 12
II.9) Informacje dodatkowe: 1. Wymagany termin wykonania zamówienia: a) część nr 1: od dnia 01.11.2016 r. do dnia 31.10.2017 r., b) część nr 2: od dnia 01.11.2016 r. do dnia 31.10.2017 r. Realizacja dostaw niżej wymienionych artykułów żywnościowych: - od dnia 01.11.2016 r. do 31.10.2017 r. - dla poz. 1 do poz. 9, - od 01.08.2017 r. do 31.10.2017 r. - dla poz. 10, - od 01.08.2017 r. do 31.10.2017 r. - dla poz. 11, - od 01.06.2017 r. do 30.06.2017 r. - dla poz. 12, - od 01.08.2017 r. do 31.10.2017 r. - dla poz. 13. c) część nr 3: od dnia 01.11.2016 r. do dnia 31.10.2017 r.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, którego wzór załączono do SIWZ. Oświadczenie należy złożyć z ofertą.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZPIII.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, którego wzór załączono do SIWZ. Oświadczenie należy złożyć z ofertą.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wypełniony formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena | 60 |
termin realizacji reklamacji | 20 |
termin płatności | 20 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zmiana ceny może nastąpić na wniosek zamawiającego lub wykonawcy, potwierdzona podnotpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż raz w miesiącu po ukazaniu się Obwieszczenia Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w sprawie wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w stosunku do poprzedniego miesiąca (dotyczy części nr 1). 2. Wykonawca zobowiązuje się powiadomić zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni (dotyczy części nr 1). 3. Zmiana ceny nie może być procentowo wyższa od wskaźnika, o którym mowa w punkcie 1 (dotyczy części nr 1). 4. W przypadku zmiany wskaźnika, o którym mowa w punkcie 1 w sposób malejący, wykonawca również zobowiązuje się do zmiany ceny w dół według tego wskaźnika (dotyczy części nr 1). 5. Ceny dla każdej dostawy przedmiotów zamówienia (określonych w części nr 2 i nr 3) ustalane będą w dniu dostawy na podstawie cen podanych przez Warszawski Rolno - Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach (adres internetowy: www.bronisze.com.pl) bez sporządzania pisemnego aneksu do umowy,w ten sposób, że ceny asortymentu objętego daną dostawą będą się różnić od cen przeciętnych notowanych w dniu dostawy lub ostatniego notowania danego produktu przed dniem dostawy (w przypadku, gdy dany produkt nie jest notowany w dniu dostawy) w takim samym stosunku, o jaki różniły się ceny zawarte w ofercie wykonawcy w stosunku do cen przeciętnych notowanych na w/w rynku w dniu otwarcia ofert lub ostatniego notowania danego produktu przed dniem otwarcia ofert (w przypadku gdy dany produkt nie jest notowany w dniu otwarcia ofert). Wysokość ceny każdego przedmiotu zamówienia, objętego daną dostawą, będzie pozostawać w odpowiedniej relacji w stosunku do cen zgłoszonych w ofercie, wynikającej ze stosunku cen podanych przez Warszawski Rolno - Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach. Wyliczenie ceny jednostkowej (wraz z podatkiem) za każdy dostarczony przedmiot zamówienia nastąpi wg poniższego wzoru: (X x Y) : Z = C gdzie: X - cena przedmiotu zamówienia zawarta w ofercie wykonawcy wraz z podatkiem; Y - cena przeciętna przedmiotu zamówienia notowana na WRSRH S.A. w Broniszach z dnia dostawy; Z - cena przeciętna przedmiotu zamówienia notowana na WRSRH S.A. w Broniszach z dnia otwarcia ofert; C - cena przedmiotu zamówienia w ramach danej dostawy wraz z podatkiem. Po wyliczeniu ceny jednostkowej każdego przedmiotu zamówienia należy odjąć procentową wysokość podatku. Uzyskany wynik stanowić będzie jednostkową cenę netto danego przedmiotu zamówienia. Powyższe dotyczy wykonawców, na których przepisy nakładają obowiązek płacenia podatków (dotyczy części nr 2 i nr 3).
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 11/10/2016, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Język polski.
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1
Nazwa: dostawy fasoli i grochu
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Fasola Jaś średni, łuskana, zdrowa o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, Orientacyjna ilość w kg - 5100 kg, Kod CPV 03221210-1, Polska Norma PN-72/R-75360, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 50 kg.
2. Groch łuskany połówki, zdrowy o jednolitej odmianie i partii, świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, smaku i barwie oraz stopniu dojrzałości, Orientacyjna ilość w kg - 4700 kg, Kod CPV 03221220-4, Polska Norma PN-81/R-65032, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 50 kg.
(Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, poz. 1 i 2, musi ponotsiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3, 03221220-4,
03221210-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
25092.45
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 60 |
termin realizacji reklamacji | 20 |
termin płatności | 20 |
Część nr: 2
Nazwa: dostawy warzyw i owoców
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Burak ćwikłowy bez liści, Orientacyjna ilość w kg - 21500 kg, Kod CPV 03221111-7, Polska Norma PN-72/R-75360, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
2. Cebula biała bez szczypioru, Orientacyjna ilość w kg - 11900 kg, Kod CPV 03221113-1, Polska Norma PN-87/R-75357, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
3. Jabłka konsumpcyjne świeże, Orientacyjna ilość w kg - 25100 kg (najtańszy gatunek), Kod CPV 03222321-9, Polska Norma PN-84/R-75024, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
4. Kapusta biała, Orientacyjna ilość w kg - 23700 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
5. Kapusta czerwona, Orientacyjna ilość w kg - 12200 kg, Kod CPV 03221410-3, Polska Norma PN-87/R-75362, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
6. Marchew bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 50500 kg, Kod CPV 03221112-4, Polska Norma PN-84/R-75358, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
7. Pietruszka korzeniowa bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 11000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75370:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
8. Por, Orientacyjna ilość w kg - 12000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-87/R-75357, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
9. Seler korzeniowy bez naci, Orientacyjna ilość w kg - 12000 kg, Kod CPV 03221110-0, Polska Norma PN-R-75371:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
10. Ogórek świeży (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 8000 kg, Kod CPV 03221270-9, Polska Norma PN-85/R-75359, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 20 kg.
11. Pomidor świeży gat. I wielkość średnia (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 7000 kg, Kod CPV 03221240-0, Polska Norma PN-91/R-75368, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 10 kg.
12. Truskawki (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 1600 kg, Kod CPV 03222313-0, Polska Norma PN-R-75535, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 3 kg.
13. Pieczarki klasy II, Orientacyjna ilość w kg - 3500 kg, Kod CPV 03221260-6, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg.
Warzywa i owoce mają być zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, a także powodujących obniżenie wartości użytkowej.
Warzywa i owoce mają być o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, bez objawów chorobowych oraz bez śladów gnicia, więdnięcia, wyschnięcia lub zmarznięcia.
Jabłka konsumpcyjne mają być o średnicy minimum 75 milimetrów.
Dostarczane warzywa i owoce powinny być tej samej odmiany w dostarczanej partii.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3, 03221111-7,
03221113-1,
03222321-9,
03221410-3,
03221112-4,
03221110-0,
03221270-9,
03221240-0,
03222313-0,
03221260-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
128976.97
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 60 |
termin realizacji reklamacji | 20 |
termin płatnści | 20 |
Część nr: 3
Nazwa: ostawy ziemniaków
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Ziemniaki jadalne (najtańszy gatunek), Orientacyjna ilość w kg - 234000 kg, Kod CPV 03212100-1, Polska Norma PN-75/R-74450, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 30 kg.
Ziemniaki jadalne powinny być o średnicy poprzecznej minimum 5 cm i podłużnej minimum 6 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, nienadmarznięte, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, bez pustych miejsc w środku.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3, 03212100-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
47595.60
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 60 |
termin realizacji reklamacji | 20 |
termin płatności | 20 |
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Usługa zaprojektowania, przygotowania i przeprowadzenia kompleksowego procesu szkoleniowo-rozwojowego pod nazwą Akademia Kompetencji w zakresie Zamówień Publicznych dla pracowników uczelni
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla jednostki Centrum Usług Logistycznych w Juracie
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych stanowiących własność m.st. Warszawy, administrowanych przez ZGN Wola m.st. Warszawy na terenie TZOM Koło (5 lokali).
- Dostawa mebli na wymiar do domu studenckiego AWS w Kampusie Mundurowym w Kaliszu (część II)
- Remont nawierzchni wieży do skoków zlokalizowanej na basenie Pałacu Młodzieży w budynku Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie
- Dostawa materiałów laboratoryjnych
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Internatu przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Sobolewie
- Dostawy warzyw, owoców i pieczarek do Aresztu Śledczego w Katowicach
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby PCAPOW w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.