eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MogilnoUsługa gotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-17

Mogilno: Usługa gotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10.
Numer ogłoszenia: 317379 - 2008; data zamieszczenia: 17.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie , ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3159315, faks 052 3159316.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.mogilno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa gotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa: gotowania (przygotowywania) i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS), posiłek należy dostarczyć własnym transportem przez 5 dni w tygodniu do Jadłodajni MGOPS do godziny 11. 30 zgodnie z podanym harmonogramem od poniedziałku do piątku: zupa z wkładką + pieczywo ( chleb), w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na jeden lub dwa dni ( tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne) np. pieczywo + wędlina, pieczywo + pasztet, pieczywo+ ser topiony. Posiłek jednodaniowy musi składać się z : zupa minimum 0, 35 litra, wkładka mięsna minimum 100 gram, pieczywo- 150 gram( chleb) Każdy posiłek musi zawierać co najmniej 25 % kalorii z tłuszczu, nie więcej jednak niż 35 %, oraz co najmniej 11 % kalorii z białka. Posiłek powinien w swoim składzie zawierać warzywa, nasiona roślin strączkowych i ziemniaki lub makaron. Suchy prowiant na każdy dzień ( sobota, niedziela lub inny dzień świąteczny) musi składać się z : pieczywo ( chleb) - minimum 150 gram, wędlina: kiełbasa miękka np. parówkowa, mielonka mortadela minimum 100 gram lub kiełbasa twarda np. piwna, żywiecka minimum 50 gram, lub ser topiony minimum 100 gram lub pasztet minimum 70 gram. Na każdy wolny dzień asortyment dodatku do pieczywa musi być inny np. pieczywo + kiełbasa, pieczywo + ser topiony, pieczywo + pasztet. Suchy prowiant musi być zapakowany w woreczek foliowy. ilość szacunkowa zamawianych posiłków ( porcji) : 70 porcji dziennie podana cena jednostkowa posiłku ( zupa + pieczywo lub suchy prowiant ) musi mieć wkalkulowaną cenę za dowóz posiłku własnym transportem do Jadłodajni przy MGOPS w Mogilnie..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy którzy: 1. Posiadają niezbędne uprawnienia do wykonania zamówienia. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 5. Oferta spełni warunki formalne jeżeli : - zostanie złożona w sposób określony w pkt I SIWZ - zawierała będzie: a) formularz ofertowy- załącznik nr 1, b) parafowany wzór umowy- załącznik nr 2, c) podpisane oświadczenie, że Wykonawca nie jest wykluczony na podstawie art. 24 ust 1-2, spełnia warunki zawarte w art. 22 ust.1 pkt 1-3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych- załącznik nr 3. 6. Zamawiający żąda od Wykonawcy następujące dokumenty: - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy Zamawiający żąda wykazu wykonanych usług w tym okresie. Zamawiający żąda również załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie. - aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania oferty. W/w dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda od Wykonawcy następujące dokumenty: - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy Zamawiający żąda wykazu wykonanych usług w tym okresie. Zamawiający żąda również załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie. - aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania oferty. W/w dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.mogilno.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno woj. kujawsko - pomorskie.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2008 godzina 11:00, miejsce: Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno woj. kujawsko - pomorskie; sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.