Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-28
Szczecin: Zakup i dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 31806 - 2011; data zamieszczenia: 28.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne , ul. Hoża 6, 71-699 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4416114, 4420933,515068240, faks 0-91 4420516.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zce.szczecin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa żywności.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa żywności. GRUPA I: WARZYWA Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1.Ziemniaki 03212100-1 kg 11.500 2.Marchew 03221112-4 kg 800 3.Pietruszka korzeń 03221110-0 kg 200 4.Seler korzeń 03221110-0 kg 150 5.Seler naciowy 03221110-0 pęczek 50 6.Por 03221110-0 kg 200 7.Pietruszka nać 03221300-9 pęczek 600 8.Cebula 03221113-1 kg 700 9.Buraki 03221111-7 kg 800 10.Kapusta biała 03221410-3 kg 1.500 11.Kapusta czrwona 03221410-3 kg 250 12.Kapusta włoska 03221410-3 kg 200 13.Kapusta pekińska 03221410-3 kg 1.000 14.Sałata 03221320-5 szt. 450 15.Ogórki świeże 03221270-9 kg 600 16.Pomidory 03221240-0 kg 1.000 17.Papryka świeża 03221230-7 kg 200 18.Pieczarki 03221260-0 kg 350 19.Szczypior 03221300-9 pęczek 300 20.Rzodkiewka 03221110-0 pęczek 150 21.Kapusta kiszona 03221410-3 kg 300 22.Ogórki kiszone 03221270-9 kg 60 23.Rzodkiew biała 03221110-0 kg 150 24.Czosnek 03221110-0 kg 20 25.Sałata lodowa 03221310-2 szt. 200 26.Dynia 03200000-3 szt. 10 GRUPA II: OWOCE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Jabłka 03222321-9 kg 2.700 2. Gruszki 03222322-6 kg 650 3. Banany 03222111-4 kg 1.500 4. Pomarańcze 03222220-1 kg 1.200 5. Mandarynki 03222240-7 kg 700 6. Nektarynka 03222200-5 kg 300 7. Cytryna 03222210-8 kg 10 8. Brzoskwinie 03222332-9 kg 200 9. Winogron 03222340-8 kg 50 10. Awokado 03222117-6 szt. 20 11. Melon 15332180-9 szt. 20 GRUPA III: RYBY I PRZETWORY Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1.Dorsz mrożony filet bez skóry (schater pack) klasa 1 15220000-6 kg 600 2. Mintaj mrożony filet bez skóry (schater pack) klasa 1 15220000-6 kg 350 3. Makrela wędzona 15234000-7 kg 60 GRUPA IV: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE RÓŻNE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Cukier biały kryształ 1 kg 15831000-2 kg 1500 2. Cukier biały w saszetkach (op. 100 szt.) 15831000-2 op. 20 3. Mąka pszenna szczecińska typ 450 1 kg 15612100-2 kg 500 4. Mąka kukurydziana 15612210-6 kg 50 5. Makaron dwujajeczny nitki 15851100-9 kg 100 6. Makaron dwujajeczny kolanka 15851100-9 kg 50 7. Makaron dwujajeczny łazanka 15851100-9 kg 30 8. Makaron dwujajeczny świderki 15851100-9 kg 250 9. Makaron zacierka 15851100-9 kg 20 10. Makaron spagetti 15851100-9 kg 150 11. Kasza jęczmienna sypka 1 kg 15613100-9 kg 20 12. Kasza gryczana sypka 1 kg 15613100-9 kg 120 13. Ryż biały długoziarnisty sypki 1 kg 15611000-4 kg 300 14. Mąka ziemniaczana 1 kg 15620000-0 kg 20 15. Sól warzona biała 1 kg 15872400-5 kg 500 16. Fasola nasiona suche 03221213-2 kg 115 17. Herbata expresowa op.100szt. 15863000-5 op. 10 18. Herbata expresowa op. 20szt. 15863000-5 op. 30 19. Herbata granulowana 100g 15863000-5 op. 570 20. Kakao naturalne 100g 15841000-5 szt. 120 21. Kawa Inka 150g 15860000-4 szt. 110 22. Kawa instant 200g Gewalia lub równoważna 15861000-1 szt. 50 23. Dżem owocowy 280g niskosłodzone Łowicz lub równoważny 15332290-3 szt. 10.000 24. Papryka konserwowa 900g 15331400-1 szt. 400 25. Majonez Winiary 700g lub równoważny 15871273-8 szt. 350 26. Groszek konserwowy 400g 15331400-1 szt. 100 27. Szczaw konserwowy 900g 15331400-1 szt. 50 28. Kukurydza konserwowa 400g 15331400-1 szt. 270 29. Ketchup 0,5 kg 15871230-5 szt. 1.100 30. Musztarda 200g 15871250-1 szt. 250 31. Koncentrat pomidorowy 30% 200g 15331427-6 szt. 50 32. Koncentrat pomidorowy 30% 900g 15331427-6 szt. 90 33. Ocet 10% 0,5 l 15871110-8 szt. 30 34. Ogórki konserwowe 900g 15331000-7 szt. 1.000 35. Przyprawa Maggi w płynie 1 l lub równoważna 15890000-3 l 230 36. Przyprawa Vegeta sypka 200g lub równoważna 15872200-3 szt. 260 37. Olej mazowiecki 900 m1 15411100-3 szt. 200 38. Olej mazowiecki 31 15411100-3 szt. 300 39. Pieprz czarny mielony 20g 15872100-2 szt. 350 40. Papryka mielona słodka 20g 15871000-4 szt. 100 41. Tymianek 20g 15870000-7 szt. 100 42. Liść laurowy 20g 15871000-4 szt. 200 43. Z Ziele angielskie 20g 15872300-4 szt. 170 44. Majeranek 20g 15872300-4 szt. 125 45. Kwasek cytrynowy 20g 15890000-3 szt. 400 46. Płatki śniadaniowe 550 g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 100 47. Płatki musli tropical 350g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 100 48. Płatki kukurydziane corn flakes 1 kg Nestle lub równoważne 15613311-1 szt. 100 49. Płatki chocapic 550g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 200 50. Powidła śliwkowe 280g Łowicz lub równoważne 15332230-5 szt. 250 51. Ananas w syropie puszka 850g 15332400-8 szt. 50 52. Ananas w syropie puszka 3 kg 15332400-8 szt. 50 53. Brzoskwinia puszka 850g 15332400-8 szt. 100 54. Brzoskwinia puszka 3 kg 15332400-8 szt. 50 55. Groch łuskany 15331133-8 kg 50 56. Chrzan tarty 200g 15331000-7 szt. 300 57. Czekolada 100g różne smaki 15842100-3 szt. 1.000 58. Wafel w czekoladzie Princesa Maxi 49g lub równoważne 15812000-3 szt. 3.000 59. Wafel w czekoladzie Grześki mega XXL 50g lub równoważne 15812000-3 szt. 3.000 60. Wafel w czekoladzie Prince Polo XXL 52g lub równoważne 15812000-3 szt. 2.000 61. Napój owocowy 200 ml kartonik 15982000-5 szt. 10.000 62. Sok Kubuś 300 ml w butelkach lub równoważny 15321100-4 szt. 6.000 63. Napój owocowy Tymbark 250 ml w butelkach lub równoważny 15982000-5 szt. 5.000 64. Napój owocowy w proszku Alsa lub równoważny 15982000-5 kg 105 65. Rodzynki 03222115-2 kg 5 66. Grzyby suszone 15331135-2 Kg 3 67. Kisiel w proszku (różne smaki) 15833100-7 kg 45 68. Gałka muszkatołowa 20g 15870000-7 szt. 30 69. Sok owocowy 1 l (różne smaki) 15321000-4 szt. 50 70. Miód pszczeli 350g 15831600-8 szt. 150 71. Baton 3Bit XXL 51g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.000 72. Baton Mars 2 pack 69g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 73. Baton Bunty 57g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 74. Baton Snikers Super 75g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 75. Baton Twix X-tra 75g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 76. Baton Areo 35g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 77. Baton Kinder Bueno 43g lub równoważny 15842220-0 szt. 3.000 78. Baton Lion XXL 2 pack 60g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 79. Zioła prowansalskie 20g 15872300-4 szt. 50 80. Imbir mielony 20g 15872500-6 szt. 20 81. Kompoty owocowe 900ml 15332400-8 szt. 550 82. Woda niegazowana 250 ml 15982000-5 szt. 250 83. Woda niegazowana 1,5 l 15982000-5 szt. 50 84. Orzechy włoskie łuskane 03222000-3 kg 5 85. Ziarna sezamu 03111500-7 kg 10 86. Ciastka herbatniki (różne) 15812100-4 kg 50 87. Cukierki owocowe nadziewane w papierkach 15842300-5 kg 30 88. Cukierki czekoladowe Mieszanka Wedlowska lub równoważne 15842300-5 kg 10 GRUPA V: JAJA Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Jaja świeże 03142500-3 szt. 11.000 GRUPA VI: KONCENTRATY SPOŻYWCZE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Sos Bolognese w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 17 2. Sos myśliwski w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 5,50 3. Sos ogrodowy 15871200-6 kg 15 4. Zupa żurek w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 10 5. Zupa pieczarkowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 15 6. Rosół drobiowy w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 3 7. Fix do potraw chińskich w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 10 8. Fix do gulaszu w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 5 9. Sos borowikowo-pieczarkowy w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 4 10. Sos pieczeniowy w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 6 11. Sos Carbonarra w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 4,50 12. Sos Napoli w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 6 13. Zupa cebulowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 5 14. Zupa brokułowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 25 15. Zupa grochowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 5 16. Zupa porowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 10 17. Barszcz czerwony w proszku Winiary lub równoważny 15891500-5 kg 8 18. Przyprawa Gros w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 3 19. Przyprawa Delikat w proszku do ryb Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 8 20. Przyprawa Delikat do drobiu w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 6 21. Przyprawa Delikat do mięsa w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 10 GRUPA VII: MROŻONKI Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Kalafior mrożony Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 250 2. Fasolka szparagowa mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 400 3. Brokuły mrożone Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 270 4. Marchew z groszkiem mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 350 5. Warzywa w paski Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 200 6. Groszek zielony mrożony Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 50 7. Kukurydza mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 50 8. Mieszanka europejska mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 150 9. Zupa jarzynowa mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 100 10. Kluski śląskie mrożone 15896000-5 kg 200 11. Knedle truskawkowe mrożone i z innymi owocami 15896000-5 kg 300 12. Pierogi z kapustą i grzybami mrożone 15896000-5 kg 250 13. Pierogi ruskie mrożone 15896000-5 kg 400.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 2) posiadają wiedzę i doświadczenie. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 3)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA. Informacja o oświadczeniach i dokumentach jake mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć następujące oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu 1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do siwz, W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną we własnym imieniu. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru), w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zce.szczecin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne ul. Hoża 6 Szczecin, pokój 107 I piętro..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne ul. Hoża 6 Szczecin, pokój 107 I piętro..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Przebudowa i dostosowanie do obowiązujących przepisów Domu Studenta nr 4 przy ul. Podgórnej 26 w Szczecinie - etap I.
- "Świadczenie usług pogrzebowych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Szczecinie"
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia Mieszkańców Domu Pomocy Społecznej przy ul. Wł. Broniewskiego 4/6 w Szczecinie, w roku 2025."
- "Bezpośrednia ochrona obiektu, osób i mienia w godz. 19:00- 07:00 w budynku Domu Pomocy Społecznej przy ul. Wł. Broniewskiego 4/6 w Szczecinie w 2025 roku, część 1 "
- "Bezgotówkowa dostawa paliw płynnych do pojazdów służbowych użytkowanych przez Okręgowy Urząd Miar w Szczecinie"
- Usługa dostępu do Systemu Informacji Prawnej
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. JANA PAWŁA II W OBROWIE W 2025 ROKU
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 1 w Pińczowie w 2025 rok ".
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w pierwszym półroczu 2025r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Powiat Strzyżowski - Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy we Frysztaku
- Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Zalasiu w 2025 r.
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu do 31.12.2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.