eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDostawy żywności dla Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Bydgoszczy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-10

Bydgoszcz: Dostawy żywności dla Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Bydgoszczy
Numer ogłoszenia: 319387 - 2010; data zamieszczenia: 10.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J.Brudzińskiego , ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3262100, faks 052 3262101.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsd.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności dla Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Bydgoszczy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy żywności, w ilości i asortymencie określonym w Formularzu cenowym- Zał. nr 2 do SIWZ. Asortyment pogrupowany wg CPV w następujących pakietach: Pakiet 1- wyroby piekarskie, cukiernicze o przedłużonej trwałości, przyprawy, herbata, kasze, przetwory zbożowe, soki Pakiet 2 - pieczywo Pakiet 3 - mięso wieprzowe i przetwory mięsne gat. 1 Pakiet 4 - mięso drobiowe głęboko mrożone gat. 1 Pakiet 5 - mięso z indyka głęboko mrożone gat. 1 Pakiet 6 - tłuszcze Pakiet 7 - mleko i przetwory mleczne Pakiet 8 - jaja świeże Pakiet 9 - warzywa i owoce mrożone Pakiet 10 - ryby Pakiet 11 - mieszanki mleczne Pakiet 12 - herbatka dla niemowląt Pakiet 13 - obiadki, zupki, desery w słoiczkach, soki Bobo-Frut.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.21.20-3, 15.41.12.00-4, 15.51.10.00-3, 15.30.00.00-0, 15.22.20.00-6, 15.88.40.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    a)dokument potwierdzający, że wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu asortymentem, na który składa ofertę i spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tego asortymentu wydany przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności lub dokument równoważny uprawniający Wykonawcę do produkcji lub obrotu asortymentem, na który składa ofertę (np. zezwolenie Głównego Inspektora Farmaceutycznego w zakresie prowadzenia hurtowni farmaceutycznej). b)dokument potwierdzający spełnianie warunków sanitarnych przez środek transportu, jakim przewożona będzie żywność z uwzględnieniem jego marki i nr rejestracyjnego wydany przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - okres utrzymania ceny - 20

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku zmiany stawki VAT- zmiana stawki w ramach umowy nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, a cena netto pozostanie bez zmian.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsd.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Dziecięcy, ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, budynek D, pok. nr 17.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.11.2010 godzina 09:45, miejsce: Wojewódzki Szpital Dziecięcy, ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, budynek D, Sekretariat Dyrektora.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1- Wyroby piekarskie, cukiernicze o przedłużonej trwałości, przyprawy, herbata, kasze, przetwory zbożowe, soki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 66 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2, 15.81.21.00-4, 15.82.00.00-1, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2- pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.22.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3- mięso wieprzowe i przetwory mięsne gat. 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 13 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.00.00-8, 15.13.11.20-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4-mięso drobiowe głęboko mrożone gat. 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5- mięso z indyka głęboko mrożone gat. 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6- Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4 pozycje w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.12.00-4, 15.43.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7- mleko i przetwory mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.55.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8-Jaja świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9- Warzywa i owoce mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 11 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10-Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2 pozycje w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.15.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11-Mieszanki mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2 rodzaje mieszanek: MIESZANKA MLECZNA DO STOSOWANIA W FORMIE PŁYNNEJ, GOTOWEJ DO SPOŻYCIA MIESZANKI MLECZNE NASTĘPNE W FORMIE SYPKIEJ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Pakiet nr 12- Herbatka dla niemowląt.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Pakiet nr 13-obiadki, zupki, desery w słoiczkach, soki Bobo-Frut.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 11 pozycji w pakiecie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8, 15.32.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres utrzymania ceny - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.