eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleŚwiadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-10-07

Ogłoszenie nr 320110 - 2016 z dnia 2016-10-07 r.

Opole: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak


Nazwa projektu lub programu
Projekt pn. Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020, oś priorytetowa IX. Wysoka jakość edukacji, Poddziałanie 9.2.1 Wsparcie kształcenia zawodowego

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki, krajowy numer identyfikacyjny 16012870100000, ul. ul. Krakowska  38, 45075   Opole, woj. opolskie, państwo , tel. 77 40 33 600, e-mail biuro@ocrg.opolskie.pl, faks 77 40 33 609.
Adres strony internetowej (URL): http://www.ocrg.opolskie.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
http://bip.ocrg.opolskie.pl/


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
http://bip.ocrg.opolskie.pl/


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki , ul. Krakowska 38, 45-075 Opole


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
Numer referencyjny: DOA/323/20/2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Nazwa zmówienia: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki.Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 zadania (części) tj.: Zadanie nr 1: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach projektu 9.2.1 Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020. Zadanie nr 2: Świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "design thinking" organizowanych przez OCRG w ramach projektu nr RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2, współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020. Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020, oś priorytetowa IX. Wysoka jakość edukacji, Poddziałanie 9.2.1 Wsparcie kształcenia zawodowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w zał. nr 1A i 1B do SIWZ.

II.5) Główny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków

II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakończenia: 30/06/2018


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
cena60
klauzule społeczne40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W zadaniu nr 1 dopuszcza się zmianę istotnych postanowień umowy w następującym zakresie i przy spełnieniu następujących warunków: 1) zmiana terminu realizacji umowy określonego w § 1 ust. 1 w przypadku zmiany terminu realizacji projektu 9.2.1 Opolskie Szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014 - 2020. 2) zmiana rozbieżnych lub niejasnych postanowień umowy, o ile zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów, 3) poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiana układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy, 4) uszczegółowienie, wykładnia lub doprecyzowanie poszczególnych zapisów umowy, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy. W zadaniu nr 2 dopuszcza się zmianę istotnych postanowień umowy w następującym zakresie i przy spełnieniu następujących warunków: 1) zmiana terminu realizacji umowy określonego w § 1 ust. 3 w przypadku zmiany terminu realizacji projektu 9.2.1 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014 - 2020. 2) zmiana rozbieżnych lub niejasnych postanowień umowy, o ile zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów, 3) poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiana układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy, 4) zwiększenie ilości dostarczonych zestawów śniadaniowych i poczęstunków obiadowych o maksymalnie 10% wartości przedmiotowego zamówienia określonego w § 2 ust. 3, 5) uszczegółowienie, wykładnia lub doprecyzowanie poszczególnych zapisów umowy, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 17/10/2016, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach projektu 9.2.1 Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020.

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach Projektu 9.2.1 Opolskie Szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014 - 2020. 2. Termin realizacji usługi: od dnia zawarcia umowy do 30.06.2018 r. 3. Miejsca realizacji: na terenie województwa opolskiego, wyznaczone przez Zamawiającego. 4. W uzasadnionych przypadkach w porozumieniu z Wykonawcą Zamawiający ma prawo do zmiany lokalizacji dowozu cateringu poza terenem województwa opolskiego. 5. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków zgodnie z poniższymi wymogami: a) Zapewnienie serwisu kawowego- catering dowożony do siedziby Zamawiającego Ilość spotkań: 20 - 50 Ilość osób na każde spotkanie: 3 - 15 Godzinę i datę dostarczenia serwisu kawowego za każdym razem będzie wskazywane przez Zamawiającego b) Zapewnienie lunchu na spotkania uczniów - catering dowożony: Ilość spotkań: 12 - 15 Ilość osób na każde spotkanie: 30 - 60 osób Miejsce dostarczenia cateringu każdorazowo będzie wskazywane przez Zamawiającego c) Zapewnienie lunchu na spotkania regionalne: Ilość spotkań: 12 - 15 Ilość osób na każde spotkanie: 20 - 60 Miejsce dostarczenia cateringu każdorazowo będzie wskazywane przez Zamawiającego 6. Wymagania dotyczące usługi cateringowej: a) Przerwa kawowa, o której mowa w pkt. 5a ma składać się z pakietu kawowego obejmującego w każdym jednostkowym pakiecie kawowym następujące elementy: 1. gorącą kawę w termosach zawierających parzoną kawę 100 % arabica - min. 200 ml/osobę 2. gorącą wodę w termosach do zaparzania herbaty - min. 200 ml/osobę 3. herbata w torebkach pakowanych pojedynczo - do wyboru co najmniej 2 rodzaje spośród ( czarna, zielona, owocowa, miętowa) - min. 2 torebki herbaty/ osobę. 4. Woda mineralna niegazowana i gazowana do wyboru w butelkach: 0,33 lub 0,5 l (500ml/os). 5. Mleko lub śmietanka do kawy jednorazowa pakowane pojedynczo- min. 20 g/os. 6. Cukier - min. 10 g/os 7. cytryna do herbaty ( plasterki lub cytrynki w płynie jednorazowe) 8. Kruche ciastka bankietowe, minimum 3 rodzaje - łącznie minimum 40 g/osobę 9. Do pakietów kawowych za każdym razem mają być dołączone jednorazowe naczynia, w tym kubeczki jednorazowe przeznaczone do napojów gorących, łyżeczki jednorazowe oraz talerzyki. b) Lunch na spotkania uczniów - catering dowożony, o którym mowa w pkt. 5 b ma być podany w formie szwedzkiego bufetu oraz ma składać się z następujących elementów: 1. zupa - min. 200 ml na osobę 2. drugie danie obejmujące: ? danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: (150 g/ osobę) ? danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę). Danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50 ? zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę) ? zestaw dodatków warzywnych na ciepło lub surówka (150 g/ osobę) ? napoje składające się z soku 100 % (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50 w butelkach o pojemności nie mniejszej niż 0,33 l oraz nie większej niż 0,5 l/ osobę c) Zapewnienie lunchu na spotkania regionalne, o którym mowa w pkt. 5 c: 1. zupa - min. 200 ml na osobę 2. drugie danie obejmujące: ? danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: (150 g/ osobę) ? danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę). ? danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50 ? zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę) ? zestaw dodatków warzywnych na ciepło lub surówka (150 g/ osobę) ? napoje składające się z soku 100 % (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50 w butelkach o pojemności nie mniejszej niż 0,33 l oraz nie większej niż 0,5 l/osobę - Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tej samej zupy oraz tego samego drugiego dania w przypadku gdy spotkanie, na które musi być dostarczony catering będzie trwało w tym samym miejscu 2 dni lub więcej. - W przypadku gdy w spotkaniach uczestniczyć będą osoby pozostające na diecie wegetariańskiej lub cierpiące na alergie pokarmowe Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i odpowiedniego oznaczenia gorącego posiłku odpowiadającego potrzebom tych osób przy zachowanie gramatury wskazanej powyżej. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ww. uczestnikach co najmniej 3 dni przed realizacją zamówienia. - Przed podpisaniem umowy Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia proponowanego jadłospisu w 5 różnych wersjach dań obiadowych dla punktów 5b i 5c. Wykonawca przed każdym spotkaniem zaproponuje co najmniej 2 różne propozycje menu. - Menu przed każdym spotkaniem wymagać będzie akceptacji Zamawiającego. Zamawiający może zgłaszać uwagi co zaproponowanego przez Wykonawcę menu. - Posiłki muszą być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników. Posiłki muszą być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych. - Temperatura posiłku ciepłego wydawanego musi mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza. - Nie dopuszcza się zaniżania ustalonej wagi posiłków lub temperatury ciepłego posiłku. - Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających obejmujących w szczególności przydatność do spożycia, wagę lub temperaturę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę - Przy dostawie wszystkich posiłków i napoi do miejsca realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP. - Wykonawca w ramach zamówienia ma zagwarantować a) zapewnienie odpowiednich urządzeń grzewczych, w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do podłączenia i wykonania usługi , b) zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową) - filiżanki, talerzyki, talerze, bulionówki - odpowiednio do serwowanych potraw, c) naczynia szklane na soki i wodę mineralną, d) sztućce ze stali nierdzewnej, e) stoły wraz z nakryciem (obrusy, serwety, serwetki jednorazowe), f) obsługę kelnerską g) zebranie wszelkich przedmiotów oraz resztek po zrealizowaniu usługi. - Zamawiający przekaże Wykonawcy na adres mailowy (wskazany przez Wykonawcę do kontaktów) informacje o liczbie uczestników dla których Wykonawca ma każdorazowo dostarczyć catering, najpóźniej dzień przed realizacją usługi. - Zamawiający zastrzega, iż zapłata zostanie dokonana wyłącznie za faktycznie przekazaną liczbę uczestników każdorazowego spotkania. - Za wykonanie każdej jednostkowej usługi cateringowej Wykonawca otrzyma wynagrodzenie stanowiące iloczyn wskazanych na dane spotkanie osób x stawka za 1 uczestnika brutto. - Podstawą do ustalenia kwoty na fakturze będzie protokół odbioru każdorazowej usługi jednostkowej gdzie wskazana będzie liczba uczestników spotkania, którą Zamawiający poda Wykonawcy najpóźniej na dzień przed realizacją usługi x stawka za 1 uczestnika brutto. 7. Klauzule społeczne. 1) Na podstawie art. 29 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający wymaga aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących w wykonaniu zamówienia zatrudniona była minimum jedna osoba: a) bezrobotna, b) młodociana w celu przygotowania zawodowego, c) z niepełnosprawnościami , d) bezdomna, realizująca indywidualny program wychodzenia z bezdomności, e) uzależnioną od alkoholu po zakończeniu programu psychoterapii w zakładzie lecznictwa odwykowego, f) uzależniona od narkotyków lub innych środków odurzających po zakończeniu programu terapeutycznego w zakładzie opieki zdrowotnej, g) chora psychicznie, h) zwalniana z zakładów karnych, i) uchodźca realizujący indywidualny program integracji. 2) Osoba, o której mowa w pkt. 1 musi zostać zatrudniona przez Wykonawcę realizującego niniejsze zamówienie na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej przez okres co najmniej 3 miesięcy w okresie trwania niniejszej umowy. 3) Wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w umowie z osobą, o której mowa w pkt. 1 zgody na przetwarzanie jej danych osobowych na potrzeby czynności kontrolnych przewidzianych w projekcie. 4) Każdorazowo wraz z fakturą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia pisemnego oświadczenia o spełnianiu klauzul społecznych zawierającego informacje o liczbie osób wskazanych w pkt. 1, formie ich zatrudnienia, czasie trwania umowy oraz powierzonych w jej ramach zadaniach.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 68750
Waluta:

PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 30/06/2018
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena60
kauzule społeczne40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2    Nazwa: Świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "design thinking" organizowanych przez OCRG w ramach projektu nr RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2, współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020.

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "Design Thinking" organizowanych przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki w ramach projektu RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014 - 2020. 2. 2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków w ramach szkoleń oraz spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "Design Thinking". 3. 3. Termin realizacji usługi: od dnia zawarcia umowy do 30.06.2018 r. 4. 4. Miejsce realizacji: na terenie województwa opolskiego, wyznaczone przez Zamawiającego. 5. Wymagania dotyczące usługi: 1) Zapewnienie poczęstunku obiadowego: Ilość spotkań : 10 spotkań w 2016 r. 10 spotkań w 2017 r. Ilość osób na każde spotkanie: 6-15 osób. 2) Zapewnienie zestawów śniadaniowych: Ilość spotkań : 100-150. Ilość osób na każde spotkanie: 3-5 osób. 6. Poczęstunek obiadowy w formie szwedzkiego bufetu, składający się z następujących elementów: 1) Danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: (150 g/ osobę). 2) Danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku - 1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę). Danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50. 3) Zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę). 4) 2 zestawy dodatków warzywnych, w tym jeden na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę). 5) Soki owocowe 100% (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy lub grapefruitowy lub jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50 w plastikowych butelkach o poj. nie większej niż 0,5l. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności zupy oraz drugiego dania w okresie kolejnych 3 dni szkoleniowych jeśli wystąpią po sobie. 7. Zestaw śniadaniowy zapakowany osobno dla każdego uczestnika zmusi zawierać następujące produkty: 1) sok pomarańczowy w 100% naturalny o pojemności 0,33l w zakręcanej plastikowej - butelce 1 szt., 2) Woda mineralna niegazowana o pojemności nie mniejszej niż 0,5l w zakręcanej plastikowej butelce - 1 sz., 3) 2 różne owoce (np. jabłko i banan), 4) bułka duża o średnicy nie mniejszej niż 12 cm z każdym z następujących składników: masło, wędlina, żółty ser, sałata, warzywa (pomidor, ogórek) - 1 szt., 5) bułka duża o średnicy nie mniejszej niż 12 cm z każdym z następujących składników: masło, żółty ser, sałata, warzywa(np. pomidor, ogórek) - 1 szt. Zestaw śniadaniowy musi zostać dostarczony do siedziby Zamawiającego lub innego miejsca na terenie Opola wskazanego przez Zamawiającego. Odbiór zestawu śniadaniowego nastąpi w Opolu przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego w terminie i miejscu wskazanym najpóźniej na dzień przed realizacją usługi. - W przypadku gdy w szkoleniu uczestniczyć będą osoby pozostające na diecie wegetariańskiej lub cierpiące na alergie pokarmowe Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i odpowiedniego oznaczenia gorącego posiłku odpowiadającego potrzebom tych osób przy zachowanie gramatury wskazanej powyżej. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ww. uczestnikach co najmniej 3 dni przed realizacją zamówienia. - Posiłki muszą być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników. Posiłki muszą być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych. - Temperatura posiłku wydawanego musi mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza. - Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków lub temperatury ciepłego posiłku pod groźbą zastosowania kar umownych. - Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających obejmujących w szczególności przydatność do spożycia, wagę lub temperaturę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. - Przy dostawie gorących posiłków do miejsca realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP. - Wykonawca przy dostawie poczęstunku obiadowego musi zapewnić: a) odpowiednie urządzenia grzewcze, w tym przedłużacze, kable niezbędne do podłączenia i wykonania usługi , b) zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową) - filiżanki, talerzyki, talerze, bulionówki - odpowiednio do serwowanych potraw, c) naczynia szklane na soki i wodę mineralną, d) sztućce ze stali nierdzewnej, e) stoły wraz z nakryciem (obrusy, serwety, serwetki jednorazowe), f) obsługę kelnerską, g) zebranie wszelkich przedmiotów oraz resztek po zrealizowaniu usługi. - Zamawiający przekaże Wykonawcy na adres mailowy (wskazany przez Wykonawcę do kontaktów) informacje o liczbie uczestników, dla których Wykonawca ma dostarczyć zestaw obiadowy lub zestaw śniadaniowy najpóźniej dzień przed realizacją usługi. - Zamawiający zastrzega, iż zapłata zostanie dokonana wyłącznie za faktycznie przekazaną uczniom liczbę zestawów obiadowych i śniadaniowych. - Cena jednostkowa zestawu śniadaniowego nie może przekroczyć 15,00 PLN/ osobę. - Cena jednostkowa poczęstunku obiadowego nie może przekroczyć 35,00 PLN/ osobę. - Odbiór zestawów obiadowych i śniadaniowych zostanie każdorazowo potwierdzony przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego na protokole odbioru według wzoru przygotowanego przez Zamawiającego dostarczonego Wykonawcy w dniu podpisania umowy. - Za wykonanie dostaw zestawów obiadowych i śniadaniowych Wykonawca otrzyma wynagrodzenie w wysokości stanowiącej iloczyn faktycznie wydanych zestawów x stawka za jeden zestaw. - Każdy zestaw śniadaniowy musi posiadać opakowanie składające się z torebki foliowej lub papierowej. - Okres przydatności do spożycia produktów wskazanych w zestawie śniadaniowym w pkt 1-2 musi wynosić co najmniej 1 miesiąc od dnia dostawy, produkt wskazany w pkt 4 i 5 musi być przygotowany najwcześniej 1 dzień przed wyjazdem. Produkty przed dostawą powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach zgodnie z obowiązującymi normami. 8. Klauzule społeczne. 1) Na podstawie art. 29 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający wymaga aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących w wykonaniu zamówienia zatrudniona była minimum jedna osoba: a) bezrobotna, b) młodociana w celu przygotowania zawodowego, c) z niepełnosprawnościami , d) bezdomna, realizująca indywidualny program wychodzenia z bezdomności, e) uzależnioną od alkoholu po zakończeniu programu psychoterapii w zakładzie lecznictwa odwykowego, f) uzależniona od narkotyków lub innych środków odurzających po zakończeniu programu terapeutycznego w zakładzie opieki zdrowotnej, g) chora psychicznie, h) zwalniana z zakładów karnych, i) uchodźca realizujący indywidualny program integracji. 2) Osoba, o której mowa w pkt. 1 musi zostać zatrudniona przez Wykonawcę realizującego niniejsze zamówienie na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej przez okres co najmniej 3 miesięcy w okresie trwania niniejszej umowy. 3) Wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w umowie z osobą, o której mowa w pkt. 1 zgody na przetwarzanie jej danych osobowych na potrzeby czynności kontrolnych przewidzianych w projekcie. 4) Każdorazowo wraz z fakturą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia pisemnego oświadczenia o spełnianiu klauzul społecznych zawierającego informacje o liczbie osób wskazanych w pkt. 1, formie ich zatrudnienia, czasie trwania umowy oraz powierzonych w jej ramach zadaniach.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 23000
Waluta:

N
4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 30/06/2018
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena60
klauzule społeczne40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.