Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-10-05
Biała Podlaska: Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą w formie tzw. stołu szwedzkiego dla 300 osób
Numer ogłoszenia: 321210 - 2011; data zamieszczenia: 05.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia Wychowania Fizycznego J. Piłsudskiego 00-968 Warszawa, ul. Marymoncka 34, Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu , ul. Akademicka 2, 21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie, tel. 83 3428712, faks 83 3428712.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.awf-bp.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą w formie tzw. stołu szwedzkiego dla 300 osób.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą w formie tzw. stołu szwedzkiego dla 300 osób - uczestników Inauguracji Roku Akademickiego 2011/2012 w Wydziale Wychowania Fizycznego i Sportu, ul. Akademicka 2, 21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie; Zakres ilościowo - jakościowy przedmiotu zamówienia: napoje gorące: herbata Tetley lub Lipton lub Dilmah w ilości minimum 100 ml/osobę - kawa rozpuszczalna typu Nescafe lub Jacobs minimum 250 ml/osobę, woda gorąca w termosach - bez ograniczeń, dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń,woda mineralna niegazowana w butelkach 0,5 l - 50 szt.,woda mineralna gazowana w butelkach 0,5 l - 50 szt.,trzy rodzaje soków owocowych (pomarańczowy, grejpfrutowy, porzeczkowy) podanych w szklanych dzbankach - 250 ml na osobę), wyroby cukiernicze: co najmniej 3 rodzaje ciast domowych (np. szarlotka, sernik- po 5 kg, ciasto tortowe - 10 kg), kocie oczka - 3 kg, jabłka w szlafroczkach - 5 kg, cukierki czekoladowe (np. mieszanka wedlowska) - 5 kg, kanapki przekąski: 3 rodzaje kanapek bankietowych na jasnym i ciemnym pieczywie (np. z serem białym na ostro i ziołami, z jajkiem pomidorem papryką i pietruszką, z salami, czerwona papryką i czarnymi oliwkami, z szynką pomidorem serem mozzarella i bazylią, z szynką pieczoną i ogórkiem konserwowym) - po 80 szt., Koreczki, mini szaszłyki - (np. boczek, wątróbka, śliwka) - po 1 szt. na osobę, świeże owoce podawane na paterach:śliwki - 5 kg, banany - 3 kg, winogrona (zielone, czarne) - 7 kg, nektarynki - 5 kg, 3 rodzaje sałatek (np. grecka, królewska, gyros) - po 5 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 18.10.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: W nawiązaniu do art. 45 ust. 2 ustawy Pzp Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza (nie precyzuje) szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza (nie precyzuje) szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza (nie precyzuje) szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza (nie precyzuje) szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza (nie precyzuje) szczegółowego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Na ofertę ponadto składają się następujące dokumenty:Formularz oferty (złożony w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ);Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia, albo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego, potwierdzające uprawnienie osoby lub osób podpisujących ofertę, o ile nie wynika ono z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestracyjnych Wykonawcy, dołączonych do oferty. Ogólne warunki umowy (złożony w/g wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ);W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna), złożona oferta musi zawierać:Dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia, albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego (dokument ten może zastąpić np. umowa konsorcjum / spółki cywilnej, jeżeli zawiera w/w informacje)
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Strony zastrzegają możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, z następujących powodów: Z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć i jemu zapobiec, Konieczność zmiany osób odpowiedzialnych za realizację zamówienia, zarówno ze strony Zamawiającego jak i Wykonawcy, w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych zdarzeń losowych uniemożliwiających im wykonywanie powierzonych czynności, Gdy zaistnieje inna, niemożliwa do przewidzenia okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, za którą żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania zamówienia zgodnie z zawarta umową.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.awf-bp.edu.pl (zakładka w stopce strony: Zamówienia publiczne/Przetargi)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu, 21-500 Biała Podlaska, ul. Akademicka 2, pokój 128 - w cenie 5,00 zł (słownie złotych pięć, 00/100), jak również za zalicz. poczt. pokryw. koszty przesyłki.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.10.2011 godzina 10:00, miejsce: Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu, 21-500 Biała Podlaska, ul. Akademicka 2, pokój 128 (Sekcja Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Realizacja przedmiotu zamówienia nie będzie współfinansowana ze środków Unii Europejskiej; 2. Dodatkowe informacje dotyczące warunków udziału w postępowaniu; 3. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków; 4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna), oferta musi spełniać następujące wymagania: - warunki dotyczące: posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, a także sytuacji ekonomicznej i finansowej, muszą spełniać w sumie wszyscy wykonawcy (warunki musi spełniać, co najmniej jeden z Wykonawców samodzielnie albo mogą je spełniać wszyscy Wykonawcy łącznie); 5. Warunek braku podstaw do wykluczenia z postępowania, musi spełniać każdy z Wykonawców samodzielnie (muszą wykazać, że żaden z Wykonawców występujących wspólnie nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 ustawy Pzp).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BIAŁEJ PODLASKIEJ
- Dostawa komputerów stacjonarnych, przenośnych i serwera w podziale na 3 części".
- Dostawa spirali embolizacyjnych obwodowych, staplerów j.uż. do szwu liniowego i okrężnego, jednorazowych staplerów, tokaru z nożem i kaniulą mocującą j.uż., igieł (...) w podziale na 20 części.
- Sprzątanie pomieszczeń i terenu zewnętrznego Sądu Rejonowego w Białej Podlaskiej
- Sukcesywne dostawy dżemów, marmolady, powideł śliwkowych, oraz cukru do Zakładów Karnych i Aresztów Śledczych w Okręgu Lubelskim w I półroczu 2025 r.
więcej: przetargi w Białej Podlaskiej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Departamentu Organizacyjnego i Kadr Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2025 roku, z podziałem na części
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych, zapewnienie sal konferencyjnych oraz transportu dla celów spotkania w Warszawie w styczniu 2025 r. w układzie zadaniowym
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych dla celów spotkania w dniach 29 - 30 stycznia 2025 r. w miejscowości Dąbrowa Górnicza
- Kompleksowa obsługa misji przyjazdowej i organizacji konferencji
- Kompleksowa usługa organizacji i przeprowadzenia szkolenia z zakresu specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny
- Usługa organizacji działań oraz zapewnienia zespołu ekspertów dla spotkań, seminariów oraz konferencji PSRK i SDZ
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.