To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-10-06
Łódź: Organizacja uroczystego obiadu z okazji 65-lecia Uniwersytetu Łódzkiego promującego Miasto Łódź jako ważnego ośrodka akademickiego w dniu 02.10.2010 r
Numer ogłoszenia: 321456 - 2010; data zamieszczenia: 06.10.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 264143 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Łódź, Wydział Zamówień Publicznych Urzędu Miasta Łodzi - Oddział ds. Usług, ul. ks. I.J. Skorupki 21, 90-532 Łódź, woj. łódzkie, tel. 42 638 48 88, faks 42 638 48 77.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja uroczystego obiadu z okazji 65-lecia Uniwersytetu Łódzkiego promującego Miasto Łódź jako ważnego ośrodka akademickiego w dniu 02.10.2010 r.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Organizacja uroczystego obiadu z okazji 65-lecia Uniwersytetu Łódzkiego promującego Miasto Łódź jako ważnego ośrodka akademickiego w dniu 02.10.2010 r. Zakres zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną-uroczysty obiad dla 65 osób.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.09.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
KATERING PAŁACOWY KRYSTYNA ZIĘBICKA
jakie przetargi wygrała firma
KATERING PAŁACOWY KRYSTYNA ZIĘBICKA
- Katering Pałacowy Krystyna Ziębicka, Żaneta Ziębicka, Katarzyna Wrońska s.c., ul. Ogrodowa 15, 91-065 Łódź, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7605,00
Oferta z najniższą ceną: 7605,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7605,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Z okazji 65-lecia Uniwersytetu Łódzkiego Pan Tomasz Sadzyński Pełniący Funkcję Prezydenta Miasta Łodzi wydaje uroczysty obiad dla 65 osób w sali Muzeum Miasta Łodzi w dniu 2 października 2010 roku w celu promocji Łodzi jako ważnego ośrodka akademickiego. Muzeum Miasta Łodzi ma swą siedzibę w jednym z najbardziej efektownych budynków miasta, dawnym Pałacu Izraela Poznańskiego, który bez wątpienia jest jedna z ikon Łodzi. Dzięki doskonałej lokalizacji w sąsiedztwie największego w Polsce centrum handlowo-usługowo-rozrywkowego Manufaktura, a także w pobliżu słynnej ulicy Piotrkowskiej. Świetna lokalizacja i ciekawa architektura obiektu sprawiają, ze Muzeum Miasta Łodzi to miejsce, które warto wykorzystywać w promocji Miasta i pokazać gościom przybywającym do Łodzi. Jedyna firmą, która może świadczyć usługi gastronomiczne na terenie Muzeum Miasta Łodzi, na podstawie umowy zawartej z Muzeum, jest Firma Katering Pałacowy, dlatego też zlecone zostanie jej wykonanie usługi w dniu 2 października 2010 r. Przedsięwzięcie nie zostało przewidziane do realizacji w tegorocznym budżecie ale wpisuje się w nowe zadanie projektu Łódź Akademicka. Okoliczności powyższe wypełniają znamiona przesłanki określonej w art. 67 ust. 1 pkt 1 lit a ustawy Prawo zamówień publicznych, co zdaniem Wnioskodawcy daje podstawę do wyrażenia zgody na udzielenie zamówienia z wolnej ręki.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- BUDOWA EKRANU AKUSTYCZNEGO WYDZIELAJĄCEGO HALĘ SPORTOWĄ OD POZOSTAŁEJ CZĘŚCI OBIEKTU ACSD PŁ "ZATOKA SPORTU" W ŁODZI PRZY AL. POLITECHNIKI 10 W FORMULE WYBUDUJ
- Sukcesywna dostawa włókna poliestrowego ciętego dwuskładnikowego
- "Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej podczas dwóch szkoleń, które odbędą się w terminach: 8-9 maja 2025 r. (I szk.) oraz 5-6 czerwca 2025 r. (II szk.) na terenie województwa łódzkiego".
- Zakup, dostawa i montaż klimatyzacji w budynkach Specjalistycznego Psychiatrycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Łodzi.
- SZP.281.7.2025 - Dostawa gazu medycznego wraz z dzierżawą sprzętu do podawania dla Instytutu "CZMP"
- REMONTY BALKONÓW W ZASOBACH WŁASNYCH WIDZEWSKIEGO TBS Sp. z o.o. w ŁODZI
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja szkolenia z warsztatami pn."Działania łagodzące skutki zmian klimatu pod kątem retencji wody opadowej i poprawy bilansu wodnego oraz regeneracji gleb w obszarach rolniczych"
- Świadczenie usług w zakresie: Część 1: usługa w zakresie organizacji 8 spotkań informacyjno - warsztatowych; Część 2: usługa informacyjno - edukacyjna, składająca się z III komponentów:...
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji 19 Polish - German Workshop dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- "Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej podczas dwóch szkoleń, które odbędą się w terminach: 8-9 maja 2025 r. (I szk.) oraz 5-6 czerwca 2025 r. (II szk.) na terenie województwa łódzkiego".
- Usługa hotelarska i gastronomiczna z udostępnieniem sali konferencyjnej dla 220 osób w dniach 20 i 21 maja 2025 r. na potrzeby konferencji w Warszawie.
- PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW OSOBOM WSKAZANYM PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO W LOKALU WYKONAWCY W PODZIALE NA CZĘŚCI
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.