eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Góra KalwariaPrzygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 3 części zamówienia.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-27

Góra Kalwaria: Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 3 części zamówienia.
Numer ogłoszenia: 321550 - 2015; data zamieszczenia: 27.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii , ul. Pijarska 40, 05-530 Góra Kalwaria, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7272907, faks 0-22 7273336.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gorakalwaria.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 3 części zamówienia..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa: Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 3 części zamówienia. 1. Zakres zamówienia: Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka Pomocy Społecznej w szczególności: osoby niepełnosprawne, starsze, ubogie, bezrobotne, rodziny dysfunkcyjne, dzieci. 1.1 Wydawanie i dowóz posiłków będzie realizowany w Górze Kalwarii i na terenie gminy Góra Kalwaria podzielonej na 3 rejony: Opis części zamówienia Rejon/część I - Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna, - około 20 posiłków dziennie. Rejon/część II - Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska - około 60 posiłków dziennie. - Wykonawca musi posiadać lokal w Górze Kalwarii przystosowany i spełniający warunki decyzja PPIS do wydawania gorących posiłków na terenie zamkniętym ulicami: - Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej; - Wydawane posiłki to ok. 80 % wszystkich posiłków. Rejon/część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów, Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie, Sobików, Czarny Las - około 25 posiłków dziennie. 1.2 Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 1200-1500. 1.3 Z posiłków korzystać będzie około 120 osób - około 5 % dzieci /3 części/ dziennie przez 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. 1.4 Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów każdej z grup. 1.5 Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego. 1.6 Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu: 1) jednego posiłku bezmięsnego; 2) jednego posiłku na bazie mięsa mielonego; 3) jednego posiłku z ryby; o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych: 1) zupa - minimum 0,5 litra; 2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram; 3) mięso, ryby - minimum 150 gram; 4) surówka - minimum 300 gram; oraz dla dzieci: 1) zupa minimum 0,3 litra; 2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram; 3) mięso, ryby - minimum 60 gram; 4) surówka - minimum 90 gram. 1.7 Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną. 1.8 Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie dziesięciodniowym. 1.9 Zamawiający wymaga, aby surowcowy, tzw. wsad do kotła umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż 5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych. 1.10 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia na ok. 28 800 obiadów w terminie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Liczba ta może się wahać w granicach + 20% w zależności od faktycznych potrzeb. 1.11 Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych posiłków, załączonych do faktury imiennych rozliczeń i ich ceny (wartości) jednostkowej. 1.12 Wykonawca otrzyma od Zamawiającego listę imienną wraz z adresami klientów uprawnionych do otrzymania posiłku. 1.13 Przed rozpoczęciem realizacji zamówienia na kolejny miesiąc Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jadłospis. 1.14 Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawował nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. W przypadku ich zakwestionowania posiłki będą podlegały wymianie na koszt Wykonawcy..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • . O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • . O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę minimum 50 000 zł

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Przed podpisaniem umowy wykonawca zobowiązany jest złożyć dokumenty potwierdzające wprowadzenie i stosowanie Systemu HACCP zobowiązujące zakład do przestrzegania zasad i wymagań jakościowych zdrowej żywności.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 98
  • 2 - Termin płatności - 2

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gorakalwaria.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej 05-530 Góra Kalwaria ul. Pijarska 40.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 08:30, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej 05-530 Góra Kalwaria ul. Pijarska 40.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.