eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów WielkopolskiDostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wielkopolskim i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-10-14

Ogłoszenie nr 323574 - 2016 z dnia 2016-10-14 r.

Gorzów Wielkopolski: Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wielkopolskim i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 309490


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, krajowy numer identyfikacyjny 32069600000, ul. ul. Podmiejska  17, 66400   Gorzów Wielkopolski, państwo , woj. lubuskie, tel. 095 7334500, 7334533, faks 957 334 524, e-mail

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Zakład Karny

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wielkopolskim i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Marchew korzeń odmiany jadalne, wielkość min. 150mm ale nie większe niż 250mm. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg. PN-84/R-75358 kg 22 400 Pietruszka korzeń Odmiany do spożycia jadalne, klasa I, Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg. PN-R-75370 kg 19 400 Seler korzeń odmiany jadalne, klasa I. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki,obce zapachy lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki. Worki od 10-25kg. PN-72/9137-24 kg 20 200 Por odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do zielonkowo białej. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia,zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki, obce zapachy lub smak, pożółte i zeschnięte liście PN-91/R-75368 kg 14 200 Buraki czerwone odmiany jadalne nie mniejsze niż 80mm. Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg. PN-72/R-75360 kg 13 700 Cebula odmiany jadalne Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg.PN-87/R-75357 kg 14 400 Kapusta biała odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami PN-72/R-75362 kg 19 200 Kapusta czerwona odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami PN-72/R-75362 kg 8 500 Jabłka zdrowe,nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; bez obcych zapachów lub smaków. Niedopuszczalne owoce zwiędnięte. Wielkość owocu od 150g. PN-84/R-75024 kg 3 290 Pomidor świeży sezonowo (od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia.Cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne zielone gniazda, zaparzenia,nadgnicie, porażenia chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. PN-91/R-75368 kg 4 000 Ogórek gruntowy sezonowo ( od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożyia. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia, nadgnicia, pęknięcia, wiodkość, porażenia chorobami, pożółka skóra. PN -85/R- 75359 kg 4 000

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 03221112-4
Dodatkowe kody CPV: 03221110-0, 03221111-7, 03221410-3, 03222321-9, 03221240-0, 03221270-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13/10/2016
IV.2 Szacunkowa całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT244064.75
Walutapln


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert3
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
,  ,  ,  ,  ,  kraj/woj.
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 86955.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 86955.00
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 171601.50
Waluta: pln


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.