eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grodzisk Wlkp.Sukcesywny zakup i dostawa do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV 15000000-8.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-30

Grodzisk Wlkp.: Sukcesywny zakup i dostawa do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV 15000000-8.
Numer ogłoszenia: 324784 - 2015; data zamieszczenia: 30.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Gminne im. Krasnala Hałabały , ul. Chopina 24, 62-065 Grodzisk Wlkp., woj. wielkopolskie, tel. 061 4445053, faks 061 4442701.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.przedszkole-grodzisk.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup i dostawa do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV 15000000-8..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV), z możliwością składania ofert częściowych. Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie mianem Zadania.Zadanie Nr I CPV 151 00000 - 9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (mięso wieprzowe i wołowe),Zadanie Nr II CPV 151 12000 -6 - drób,Zadanie Nr III CPV 153 00000- 1 - owoce, warzywa i podobne produkty,Zadanie Nr IV CPV 155 00000 -3 - produkty mleczarskie,Zadanie Nr V CPV 152 00000- 0 - ryby przetworzone i konserwowane, Zadanie Nr VI CPV 131 45200- 3 - jaja, Zadanie Nr VII CPV 154 00000- 2 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, Zadanie Nr VIII CPV 158 00000- 6 - różne produkty spożywcze, Zadanie Nr IX CPV 156 00000- 4- produkty wytwarzane z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych (mąki, płatki, ryż, olej kukurydziany, glukoza, fruktoza, skrobia), Zadanie Nr X CPV 158 72400- 5 - sól, Zadanie Nr XI CPV 153 21100 - 4 - soki owocowe, Zadanie Nr XII CPV 158 10000- 9 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,Zadanie Nr XIII CPV 03212100 - 1 - ziemniaki, Zadanie Nr XIV CPV 03142100 - 9 - miód naturalny.Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo-cenowy będący integralną częścią specyfikacji-Załącznik 1a do 1 m..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.20.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.87.24.00-5, 15.32.11.00-4, 15.81.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.14.21.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do realizacji przedmiotowego zamówienia nie jest wymagane posiadanie uprawnień specjalnych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał lub wykonuje co najmniej 1 dostawę żywności będąc zobowiązany do jej dostarczania przez okres min. 6 miesięcy, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do realizacji przedmiotowego zamówienia nie jest wymagane wykazanie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do realizacji przedmiotowego zamówienia nie jest wymagane wykazanie się osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do realizacji przedmiotowego zamówienia nie jest wymagane wykazanie się sytuacją ekonomiczną i finansową.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie o aktualnych badaniach do celów sanitarno - epidemiologicznych. 2. Oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu oferowanych artykułów oraz o syst.HACCP.3. Oświadczenie o związaniu z ofertą przez 30 dni. 4. Wykaz wykonanych/realizowanych dostaw. 5.Oświadczenie, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.przedszkole-grodzisk.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Gminne im. Krasnala Hałabały w Grodzisku Wielkopolskim, ul. Chopina 24, 62-065 Grodzisk Wielkopolski - sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Gminne im. Krasnala Hałabały w Grodzisku Wielkopolskim, ul. Chopina 24, 62-065 Grodzisk Wielkopolski - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (mięso wieprzowe i wołowe) - zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ (16 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób - zgodnie z Załącznikiem 1b do SIWZ (4 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Owoce, warzywa i podobne produkty..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce, warzywa i podobne produkty - zgodnie z Załącznikiem 1c do SIWZ (76 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty mleczarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty mleczarskie - zgodnie z Załącznikiem 1e do SIWZ (11 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby przetworzone i konserwowane - zgodnie z Załącznikiem 1f do SIWZ (3 pozycje asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja - zgodnie z Załącznikiem 1g do SIWZ (1 pozycja asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne- zgodnie z Załącznikiem 1h do SIWZ (4 pozycje asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Różne produkty spożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Różne produkty spożywcze - zgodnie z Załącznikiem 1i do SIWZ (31 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Produkty wytwarzane z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych (mąki, płatki, ryż, olej kukurydziany, glukoza, fruktoza, skrobia)..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty wytwarzane z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych (mąki, płatki, ryż, olej kukurydziany, glukoza, fruktoza, skrobia)- zgodnie z Załącznikiem 1j do SIWZ ( 18 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Sól.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól- zgodnie z Załącznikiem 1j do SIWZ ( 1 pozycja asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.24.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Soki owocowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Soki owocowe - zgodnie z Załącznikiem 1k do SIWZ (9 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.11.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie - zgodnie z Załącznikiem 1l do SIWZ (21 pozycji asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Ziemniaki i produkty z ziemniaków..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki i produkty z ziemniaków - zgodnie z Załącznikiem 1d do SIWZ (1 pozycja asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Miód naturalny..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Miód naturalny - zgodnie z Załącznikiem 1m do SIWZ (1 pozycja asortymentu)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.21.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.