Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-08-12
Bratkowice: Dostawa sukcesywna, w miarę potrzeb artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach.
Numer ogłoszenia: 325312 - 2013; data zamieszczenia: 12.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dyrektor Przedszkola Publicznego w Bartkowicach , Bratkowice 407a, 36-055 Bratkowice, woj. podkarpackie, tel. 017 8551434, faks 017 8551434.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa sukcesywna, w miarę potrzeb artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa sukcesywna, w miarę potrzeb artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Bratkowicach. Zad. częściowe nr 1 Temat: Dostawa - mięso, drób i przetwory. CPV Nazwa: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, Kod: 15100000-9 Nazwa: Konserwy i przetwory z mięsa, Kod: 15131000-5 Nazwa: Drób, Kod: 15112000-6 Nazwa: Wędliny, Kod: 15131130-5 Zad. częściowe nr 2 Temat: Dostawa - pieczywo. CPV Nazwa: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, Kod: 15810000-9 Zad. częściowe nr 3 Temat: Dostawa - mrożonki. CPV Nazwa: Filety rybne, Kod 15211000-0, Nazwa: Ryby mrożone, Kod: 15221000-3 Nazwa: Warzywa mrożone: 15331170-9 Zad. częściowe nr 4 Temat: Dostawa - nabiał, jaja, mleko. CPV Nazwa: Produkty mleczarskie, Kod: 15500000-3 Nazwa: Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne, Kod: 15551000-5 Nazwa: Jaja, Kod: 03142500-3 Zad. częściowe nr 5 Temat: Dostawa - warzywa i owoce. CPV Nazwa: Warzywa, Kod: 01121000-1, Nazwa: Owoce i orzechy, Kod: 01131000-4 Nazwa: Owoce tropikalne, Kod: 01131110-8 Zad. częściowe nr 6 Temat: Dostawa - soki. CPV Nazwa: Soki owocowe i warzywne, Kod: 15320000-7 Zad. częściowe nr 7 Temat: Dostawa - różne produkty. CPV Nazwa: Ryż, Kod: 01111300-1, Nazwa: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, Kod: 15400000-2, Nazwa: Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania, Kod: 15332200-6, Nazwa: Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, Kod: 15600000-4 Nazwa: Produkty zbożowe, Kod: 15613300-1 Nazwa Gotowe zboża śniadaniowe, Kod: 15613310-4 Nazwa: Przyprawy i przyprawy korzenne, Kod: 15870000-7 Nazwa: Produkty mączne, Kod: 15821000-8 Zad. częściowe nr 8 Temat: Dostawa - słodycze. CPV Nazwa: Czekolada i wyroby cukiernicze, Kod: 15842000-2 Zad. częściowe nr 9 Temat: Dostawa - produkty obiadowe. CPV Nazwa: Produkty mączne, Kod: 15851000-8 Nazwa: Posiłki gotowe, Kod: 15894200-3 Szczegółowy opis w SIWZ i załącznikach do SIWZ..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.11.30-5, 15.81.00.00-9, 15.21.10.00-0, 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.50.00.00-3, 15.55.10.00-5, 03.14.25.00-3, 01.12.10.00-1, 01.13.10.00-4, 01.13.11.10-8, 15.32.00.00-7, 01.11.13.00-1, 15.40.00.00-2, 15.33.22.00-6, 15.60.00.00-4, 15.61.33.00-1, 15.61.33.10-4, 15.87.00.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: wadium niewymagano
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu oferty - załączniku nr 1 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu oferty - załączniku nr 1 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu oferty - załączniku nr 1 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu oferty - załączniku nr 1 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu oferty - załączniku nr 1 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wzór oferty na dostawy (zał. nr 1 do SIWZ)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Dopuszczalne zmiany umowy zostały określone we wzorze umowy - załączniku do SIWZ
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przedszkolebratkowice.edupage.org/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Publiczne
Im. Jana Pawła II
36-055 Bratkowice
Bratkowice 407A, gmina Świlcza.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.08.2013 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Publiczne Im. Jana Pawła II 36-055 Bratkowice Bratkowice 407A, gmina Świlcza.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Temat: Dostawa - mięso, drób i przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opis: Dostawa: 2 x w tygodniu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Temat: Dostawa - pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: codziennie. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Temat: Dostawa - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 2 x w miesiącu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.21.10.00-0, 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Temat: Dostawa - nabiał, jaja, mleko..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 2 x w tygodniu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.55.10.00-5, 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Temat: Dostawa - warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 8 x w miesiącu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.13.10.00-4, 01.13.11.10-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Temat: Dostawa - soki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 1 x w miesiącu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa - różne produkty.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 2 x w miesiącu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ. CPV Nazwa: Ryż, Kod: 01111300-1, Nazwa: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, Kod: 15400000-2, Nazwa: Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania, Kod: 15332200-6, Nazwa: Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, Kod: 15600000-4 Nazwa: Produkty zbożowe, Kod: 15613300-1 Nazwa Gotowe zboża śniadaniowe, Kod: 15613310-4 Nazwa: Przyprawy i przyprawy korzenne, Kod: 15870000-7 Nazwa: Produkty mączne, Kod: 15821000-8.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.10.00-8, 01.11.13.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Temat: Dostawa - słodycze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 2 x w tygodniu. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Temat: Dostawa - produkty obiadowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa: 1 x w tygodniu. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być przygotowane 3 godz. przed spożyciem (nie mogą być mrożone). Zamawiający sam, we własnym zakresie podgrzeje i poda na gorąco w/w dania. Szczegółowy opis wymaganego asortymentu wraz z ilościami został określony w formularzu oferty - załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8, 15.89.42.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.